Domaine Follin-Arbelet - Aloxe-Corton 1'er Cru "Clos du Chapitre"

399,00 DKK 425,00 DKK (spar 26,00 DKK)

Kører man fra Beaune og nordpå mod Nuits Saint Georges, så kører du fordi Corton-bjerget. I byen Aloxe-Corton på skråningen bor Domaine Follin-Arbelet. 

Domaine Follin-Arbelet - Aloxe-Corton "Clos du Chapitre" 2011

 

Midt i byen ser man det ikoniske slot i byen, med dens burgundiske tegltag. Lige ved siden af slottet har du domainet Follin-Arbelet, som blev etableret i 1764, og ejes nu af Franck Arbelet. Domainet er gået igennem mange generationer i familien. Efter en kort periode i Montpellier, hvor Franck studerede geologi, vendte han snuden hjem til Bourgogne, for at overtage driften af domainet. Det gjorder han i 1990. Domainet er kendt for at have den dybeste kælder i byen, hvllket giver Franck de bedste muligheder for at lagrer sine vine. 

Domaine Follin-Arbelet kendt for ægte og vine som er tro mod applikationen Corton og dens terroir. Hvorfor man får en klassisk Pinot Noir, som udtrykker sig klart og rent i glasset, selv i en ung alder. 

Denne vin er lavet på 100 % Pinot Noir fra marken "Clos du Chapitre" i Aloxe-Corton. Jordbunden på denne mark er stenet og skaber vine, som modnes hurtigere end mange andre, hvorfor denne vin kan drikkes overraskende ung. Potentialet er 8-10 år mere. Drik den nu til fjerkræ eller kølet serveret til en smagning. 

Prøv også andre vine fra Bourgogne her

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Hillerød VinKompagni ApS / Maximum Wine

Frejasvej 32, 3400 Hillerød

tlf: 34 110 100, mail@hilleroedvinkompagni.dk

http://hilleroedvinkompagni.dk