Domaine Hugues Pavelot - Aloxe-Corton villages

429,00 DKK 599,00 DKK (spar 170,00 DKK)

Domaine Pavelot er grundlagt af Jean-Marc Pavelot. Stedet bliver i dag drevet af sønnen Hugues, som har rådighed over 13 ha. jord spredt i Savigny, Beaune, Aloxe-Corton og Corton. 

Domaine Hugues Pavelot - Aloxe-Corton villages 2016

Denne vin kommer fra Aloxe-Corton og fra en enkelt lille parcel på 0,23 ha. Marken er beliggende lige ved foden af Corton-skråningen. Jordbunden her er utrolig dyb og består hovedsageligt af kalk og mergel. Stokke er mere end 50 år gamle på marken. Alderen på stokkene kombineret med jordbunden, giver druerne en stor koncentration, men et lille udbytte, hvorfor Pavelot ikke producerer meget af denne vin. Vinen høstet manuelt og gennemgår en hård selektering i mark og ved hjemkomst til vineriet. Vinen gennemgår en traditionel vinifikation og lagrer i 12 måneder på store franske fade. 

Vinen har en flot mørk rød farve. Duften er aromatisk og med toner af kirsebær og blommer. Smagen afslører en god sødme, nuancer af tranebær og skovbund. Eftersmagen giver indtryk af en vin i fuld balance mellem tannin og syrer. Vinen er væsentlig kraftigere end Pavelots Savigny'er, men det er på den gode måde. 

Servere denne vin til oksekød eller en stør bøf. Bør drikkes ungt. 

Prøv også Domaine Pavelot Savigny-les-Beaune Villages

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Hillerød VinKompagni ApS / Maximum Wine

Frejasvej 32, 3400 Hillerød

tlf: 34 110 100, mail@hilleroedvinkompagni.dk

http://hilleroedvinkompagni.dk