Dominique Gruhier - Bourgogne Epineuil Rouge

179,00 DKK 225,00 DKK (spar 46,00 DKK)

Dominique er en lille producent i Epineuil i det nordligste Bourgogne. Dominique startede med at sælge sine druer til den lokale negociant, men i 1990 køber faren og ham deres første stykke jord. 

Dominique Gruhier - Bourgogne Epineuil Rouge 2015

Dominique Gruhier er opvokset i Tornerre i Chablis. Dominique studerede i Dijon og det var i den tid han fik interessen for vin og hele processen bag. Efter uddannelsen var han 1 år i militæret, hvor han mødte en winemaker fra Orange i Rhone. Han ejede også 4,5 ha. i Epineuil, hvor han rejste op når høsten skulle i hus. Han solgte de 4,5 ha. til Dominique i 1990. Et halvt år efter satte en champagneproducent et jordlod tilsalg i Epineuil også, som Dominiques far købte og lod sønnen varetage. 

I 1992 købte Dominique og faren i vineri, som havde været brændt. De renoverede det og nu producerede de også vin selv med egen etikette. 

Dominique har altid produceret vinene økologiske og med tankerne på miljøet og blev i 2010 blev han også certificeret, dog skete der en uheldig ting i 2012, hvor Dominique blev nød til at overtræde reglerne for økologisk produktion, hvilket resulterede i, at han mistede sin certificering. Han har siden dyrket økologisk igen og forventer certificering i 2016 igen. 

Vinen er lavet på 100 % Pinot Noir fra forskellige parceller i Epineuil i den nordligeste del af Bourgogne, 10 kilometer nord for Chablis. 

Duften byder på ribs, kirsebær og lidt rustikke jordret noter fra jordbunden. Smagen er aromatisk med en fløjsblød finish. Blommer og svesker kommer frem men sluttes af modne tanniner som afrunder vinen flot. Vinen lagres i 15 måneder, hvilket giver vinen kompleksitet og dybde. 

Der er produceret 9500 flasker af denne skønhed.

 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Hillerød VinKompagni ApS / Maximum Wine

Frejasvej 32, 3400 Hillerød

tlf: 34 110 100, mail@hilleroedvinkompagni.dk

http://hilleroedvinkompagni.dk