Domaine du Bosc - Petit Verdot

69,00 DKK 99,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Domaine du Bosc er en moderne producent fra Sydfrankrig. Vinene bliver produceret på internationale druer, som typisk ikke får nogen fadlagring, hvorfor vinene er mere sprøde, friske og livlige. 

Domaine du Bosc - Petit Verdot 2011 

 

Den mest "besværlige" rødvinsdrue - Petit Verdot - bliver fortrinlig i de rette hænder, og det er lige hvad Domaine du Bosc er for denne drue.

 

Petit Verdot har en intens farve og tannin, et højt sukkerindhold og som følge her af en høj alkohol procent. Det er en middel kraftig vin som går fint til de lidt fede oste, oksekød og vildt. En super flot vin med mange smagsnuancer (lidt Merlot agtig men med mere smag), som også kan nydes alene for hyggens skyld.

 

Domaine du Bosc blev i 1975 overtaget af sønnen Pierre Besinet, som kom tilbage til faren efter at have taget en doktorgrad i Kemi, samt arbejdet på andre vinerier i Sydfrankrig. Efter sønnen Pierre overtog fra faren Jean, viderformidlede Pierre egentlig farens stil. Enige var de i, at skabe moderne og utraditionelle vine fra området, som er sydfrankrig. Domainet ligger i byen Vias 10 kilometer fra kystbyen Cap d'Agde. De råder over 66 ha. og har 12 forskellige sorter beplantet. Pierre forsøger at skabe friske, sprøde og livlige vine på internationale druer. Området har altid været kendt for overalkoholiske og rustikke vine, som ikke havde balance. Man må sige, at Pierre har formået at ændre det syn på hans egne vine hvert fald. 

 

Vinen er baseret på 100 % Petit Verdot, som ellers er en drue man finder i Bordeaux, hvor de bruger den i blends for at skabe mere intensitet og fylde i vinene. Farven er intens rød. Duften er kraftig af solbær, brombær og jordbær, små hints af mynte, peber og vanilje. Smagen er powerfuld, den høje alkohol er tydelig, men tilpas balanceret med frugten. Moden, mørk frugt er tydeligt, mens druens intensitet og kraft udtrykkes med masser af tannin og syrer, samt chokolade, lakrids og læder. 

Bør drikkes til mørkt kød, rødt kød og trøfler. Servere den ved 14 grader. 

 

Prøv også deres hvide vine her

 

 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Hillerød VinKompagni ApS / Maximum Wine

Frejasvej 32, 3400 Hillerød

tlf: 34 110 100, mail@hilleroedvinkompagni.dk

http://hilleroedvinkompagni.dk