Weingut Schmalzried - Samtrot Auslese Trocken

269,00 DKK 299,00 DKK (spar 30,00 DKK)

En helt unik og speciel flaske vin produceret på Samtrot som mange nok ikke kender til. Samtrot er en klon af Pinot Meunier, som de flester nok kender fra Champagnedistriktet. 

Weingut Schmalzried - Samtrot Auslese Trocken, Württemberg 

Württemberg er Tysklands 5.største vindistrikt, og strækker sig fra Franken i Nord til Tübingen i syd. Et kontinental klima gør, at vindyrkning er optimalt på disse breddegrader. Jordbunden præges af mergel, kalk, vulkan og sedimentsten. Schmalzried er beliggende i Remstal, hvor jordbunden er kendt for den særlige blanding af kalk og mergel - nemlig Keupermergel. 

Weingut Schmalzried er beliggende i byen Korb, der ligger 15 kilometer nordøst for Stuttgart. Famlien har i over 100 år produceret vin her, og Hermann Schmalzried er 3. generation. Hermanns børn deltager ihærdigt i arbejdet på gården og bliver uden tvivl 4. generation.  

Schmalzried råder over 10 ha. marker, og råder tilsammen over 11 blå sorter og 7 grønne. Som en af de færreste i verdenen (bortset fra Champagne) arbejder Hermann med Samtrot, som er Pinot Meunier. En sjældenhed, som stortset kun findes i dette område om Stuttgart.  

Hermann er en passioneret og rutineret mand, som hele sit liv har produceret vin. De første mange år på konventionel vis, men senere opgav han den del og overgav sig til økologisk vinbrug og fokuserede på highend vine. Han er derfor cerificeret Økologisk og Biodynamisk efter 2010.  

  

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Hillerød VinKompagni ApS / Maximum Wine

Frejasvej 32, 3400 Hillerød

tlf: 34 110 100, mail@hilleroedvinkompagni.dk

http://hilleroedvinkompagni.dk