Louis Roederer - Brut Nature Blanc 2015 12,5% alk.
2015 var en fremragende årgang i Champagne, med de rette klimatiske betingelser med hensyn til varme og regn, som gav en perfekt balance mellem koncentration og friskhed. Brut Nature 2015 er lavet på 26% Chardonnay, 37% Pinot Noir og 17% Pinot Meunier fra Cumières. Efter den første gæring er 23% af vinen lagret på træfade og resten på tank uden malolaktisk gæring. Andengæringen på flaske varede 5 år. Vinen er ikke tilsat liqueur de dosage under degorceringen og er derfor i den tørre ende. Efter degorgeringen er vinen yderligere modnet i 6 måneder inden afskibning.
Den lange gæring på flaske giver flotte, vedvarende, små bobler. Vinen har en dyb, blank, gylden farve. I duften finder man nuancer af modne og syltede frugter (citrusfrugter, fersken, bagte æbler), vanilje og nødder. I smagen har vinen en fantastisk harmoni mellem de eksotiske frugttoner og styrken samt masser af friskhed og renhed til sidst. En perfekt champagne til gastronomien.
Louis Roederer - Brut Nature Blanc 2015 12,5% alk. 75 cl.
Historien for Brut Nature startede hos Louis Roederer i det usædvanligt varme og solrige 2003, hvor de fleste vinmarker i Champagne viste tegn på stress. Hos Roederer opdagede man dog, at nogle af familiens vinmarker på meget kalk- eller lerholdige jordbunde nær Epernay, i Cumières, Hautvillers og Vertus, som oprindeligt var en del af en enkelt ejendom, viste sig at kunne klare varmen og især tørken uden problemer.
Skæbnen ville, at Frédéric Rouzaud 7. generation ved roret efter Louis Roederer på dette tidspunkt mødte den franske designer og arkitekt Philippe Starck, og idéen om at involvere ham i tilblivelsen af den nye vin blev født. I samarbejde med Fréderic Rouzaud og hans team har Philippe Starck således været med til at definere filosofien for vinen. Tre ting skal prioriteres: Det naturlige, med respekt for vinmarkerne og planterne (biodynamisk dyrkning), det enkelte, med skånsomme vinificeringsteknikker (lang gæring på træfade, ingen tekniske indgreb, biodynamiske metoder) og til sidst elegancen i vinen. Druesammensætningen og balancen i vinen skal understøtte oprindelsen og årgangen. Brut Nature blev kun produceret i årgangene 2003, 2006, 2009, 2012 og 2015.
Hillerød VinKompagni ApS / Maximum WineFrejasvej 32, 3400 Hillerødtlf: 34 110 100, mail@hilleroedvinkompagni.dkhttp://hilleroedvinkompagni.dk |