Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Cognac er en fransk brændevin af brandy-typen fra området Cognac. Cognac er destilleret hvidvin fra et afgrænset område og lagret på fad. Til cognac bruges hovedsageligt druen Ugni Blanc. Den høstes tidligt og giver en syrlig hvidvin med en alkoholprocent på ca. 8 %. Den destilleres 2 gange og lagres på fade af eg fra Limousin eller Troncais. 

Destillatet (eau-de-vie) lagres i mange år. Det kontrolleres løbende af kældermesteren, der vurderer hvornår det ikke kan udvikle sig mere. Destillatet har på dette tidspunkt en alkoholprocent på mellem 40 og 43 %. Det bliver oftest blandet med andre destillater, for at kældermesteren kan få den smag, han ønsker. Enkelte producenter laver enkeltmarks- og vintage-cognac. 

Efter at destillaterne er blandet, hviler de op til 12 år og mindst seks måneder. Hviletiden hedder Mariage. Her efter kommer cognacen på flaske. 

Cognacens kvalitet bliver målt ud fra, hvor længe den har hvilet. 

V.S. (Very Special) eller tre stjerner, er den yngste mærkede cognac med en alder på mindst 2 år.

V.S.O.P. (Very Superior Old Pale), V.O. (Very Old) eller Réserve, kræver en alder på mindst 4 år.

X.O. (Extra Old), Extra eller Hors d'Age, kræver en alder på mindst 6 år.

Sorter resultater:

Fantastisk blød, fyldig og cremet Cognac som er lagret i minimum 10 år der giver Ambre en lange eftersmag. Farven er gylden, med en let og delikat næse. Aromaer af blomster, orange og et pikant strejf af vanille runder denne cognac perfekt af. En kasse indeholder 6 flasker - 70 cl. 40 % Alkohol.

399,00 DKK 425,00 DKK (spar 26,00 DKK)

En meget unik og krydret cognac fra Grande Champagne området i hjertet af Cognac. En flot Farve som gammelt funklende guld. En Herlig duft af vanillestænger, sammen med tørrede rosenblade og engelsk abrikos marmelade. Efter lidt tid fornemmes mørkt krydderi, kanel, lakrids og valnødder. Smagen er fyldig, intens og kraftig. De mørke krydrede toner er i perfekt balance med den lyse frugt. En kasse indeholder 6 flasker - 70 cl. 40 % Alkohol.

599,00 DKK

 Fremgangsmåden til produktion af Cognac Lhéraud, også kaldet 'Livets vand', er ældgammel, og den forbliver familiens dygtighed og er forbeholdt Guy Lhéraud. Der er ikke tilsat karamel til nogle af Lhérauds cognac'er. De smukke farver er naturlige og stammer fra opbevaringen på egetræsfade.

699,95 DKK

Denne Cognac har ved fem år på egefad opnået en exceptionel, karakteristisk og forførende duft samt en flot gylden farve. Alt cognac fra Lhéraud bliver lagret på egefade i adskillige år for at opnå en perfekt lagring, hvilket giver et produkt med en exceptionel skarphed, duft og gylden farve.

499,95 DKK

Pierre Ferrand - 10 Générations er en hyldest til de 10 generationer i Ferrand-familien, der har arbejdet med den ædle drik i Grande Champagne siden 1630. Cirka 20% af blendet er lagret på fade der tidligere har indeholdt Sauternes – Frankrigs måske mest berømte dessertvin. Dette giver cognacen en elegant sødme, som harmonerer skønt med poweren fra de 46% alkohol.

349,95 DKK
En V.S. som man bliver helt glad ved at drikke. Her er en tydelig og præcis duft af citrusfrugt og helt gr¢nne noter. Selv med sine 6 års lagring er denne stadig flot og frisk, men samtidig med noter fra fadlagringen i form af lidt krydderi. En flot Cognac, der giver god kompleksitet og finesse i afslutningen., ,  Denne Cognac er fremstillet af familien Vallet af druer som er h¢stet i de 2 bedste områder i Cognac distriktet; Fine og Grande Champagne. Der bruges hovedsageligt druen Ugni Blanc der har en god frisk syre, som er n¢dvendigt for at fremstille en balanceret Cognac. F¢rst fremstilles en stille hvidvin, der så i januar måned destilleres på familiens gamle kobber potstills. Efter destillering lagres destillatet i op til 6 år inden familien vælger at aftappe som V.S.
 
299,95 DKK

 Fremgangsmåden til produktion af Cognac Lhéraud, også kaldet 'Livets vand', er ældgammel, og den forbliver familiens dygtighed og er forbeholdt Guy Lhéraud. Der er ikke tilsat karamel til nogle af Lhérauds cognac'er. De smukke farver er naturlige og stammer fra opbevaringen på egetræsfade.

349,95 DKK
En virkelig velbalanceret og elegant Cognac fra familien Vallet. Efter næsten 10 år på små egetræsfade, så har denne Cognac udviklet en stor smagskompleksitet. Her er noter af kandiseret citrus, læder og lys chokolade. I smagen kommer appelsinnoterne frem og blander sig fint med æbler og hyben. En balanceret og lang eftersmag. , -----, Denne Cognac er fremstillet af familien Vallet af druer som er h¢stet i de 2 bedste områder i Cognac distriktet; Fine og Grande Champagne. Der bruges hovedsageligt druen Ugni Blanc der har en god frisk syre, som er n¢dvendigt for at fremstille en balanceret Cognac. F¢rst fremstilles en stille hvidvin, der så i januar måned destilleres på familiens gamle kobber potstills. Efter destillering lagres destillatet i op til 10 år inden familien vælger at aftappe som V.S.O.P.
 
379,95 DKK

En helt exceptionel Cognac fra Lhéraud. Cognacen er lagret i hele 25 år, hvilket gør at den kvalificerer sig som en X.O. Cognac. Den superflotte trææske rummer en glaskaraffel som hviler på et ægte naturblad.

1.999,95 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler