Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Sydafrika har en lang tradition for vindyrkning, ansporet af europæiske kolonister. De sanktionerne mod landet, op gennem 80’erne, gjorde at mange helt vendte landet ryggen. Derved røg vinene også ud af bevidstheden, og først mange år senere begyndte de danske forbrugere at interessere sig for vin fra Sydafrika. Det var især vine på pinotage og chenin blanc som præsenteredes, men mange blev ikke rigtig glade for disse vine. Siden kom cabernet sauvignon, chardonnay og syrah til og så var vejen banet for en moderat succes. Også de søde vine blev populære Vinproduktionen er koncentreret ved kysterne i sydvest og især Stellenbosch og Paarl nyder anderkendelse.   

 

Sorter resultater:

Fyldig, med en dyb rubinrød farve. Cassis, solbær og brombær, med noter af cigar og et hint af peberfrugt. Klassisk i stilen, med en lang tør finish. Drik den sammen med oksekød eller kraftige oste. 

349,95 DKK

**ARKIV FOTO**

Personerne bag The Grinder har en klar taktisk over hvornår de høster disse Pinotage-druer. Det gør de når druerne næsten er overmodne, gerne sidst i februar. Stokkene er over 15 år gamle og er beliggende i Paarl distriktet i Sydafrika. Området kunstvandes ikke, da jordbunden holder overraskende flot på vandet, og netop denne jordbund giver druerne stor intensitet og smag. 

 

79,95 DKK

Denne vin er lavet på 100% Pinot Noir fra Stellebosch. Et køligere parcel med Pinot Noir, hvor druerne høstes fra Bush stokke, hvor udbyttet er ultra lavt. Forfinethed og elegance. Renhed og friskhed. Ja det er nogle af de ord man kan knytte til denne Pinot. Men du får stadig en rustik karakter i denne vin, med noter af stald, jord og mørke bær. En væsentlig mere intens og mørk Pinot Noir i forhold til Bourgogne. Servere denne ved 12 grader og gerne til fjerkræ. 

149,95 DKK

En tør rødvin, med en koncentreret smag af bær, kirsebær og blommer, med silkebløde tanniner og et hint af krydderi i finishen. Drik den evt. til kødretter eller pastaretter.

149,95 DKK

Denne skønne magnum er fra producenten Edgebaston Vineyard som er beliggende i den centrale del af Sydafrika.

Denne vin er skabt for at vise de friske, frugtige og krydderi-drevne smage af disse Rhone-varianter. Farven er ungdommelig og lilla/rød. I næsen fornemmer man sort peber, mørk morbær og blandet bærcoulis. Den rene mørkerøde bærsmag giver en blød og rund smag, som ville passe glimrende med f.eks. pizza, carpaccio eller ruccola-salat. 

199,95 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler
Update cookies preferences