Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Sydafrika har en lang tradition for vindyrkning, ansporet af europæiske kolonister. De sanktionerne mod landet, op gennem 80’erne, gjorde at mange helt vendte landet ryggen. Derved røg vinene også ud af bevidstheden, og først mange år senere begyndte de danske forbrugere at interessere sig for vin fra Sydafrika. Det var især vine på pinotage og chenin blanc som præsenteredes, men mange blev ikke rigtig glade for disse vine. Siden kom cabernet sauvignon, chardonnay og syrah til og så var vejen banet for en moderat succes. Også de søde vine blev populære Vinproduktionen er koncentreret ved kysterne i sydvest og især Stellenbosch og Paarl nyder anderkendelse.   

 

Sorter resultater:

En af de største fra Sydafrika? Det må vi nok sige. Smagen er frugtig, og tilbyder noter af røde bær og blommer, med en finish af søde krydderier. Går fantastisk sammen med kødfyldte pastaretter eller krydret mad. 

149,00 DKK

Personerne bag The Grinder har en klar taktisk over hvornår de høster disse Pinotage-druer. Det gør de når druerne næsten er overmodne, gerne sidst i februar. Stokkene er over 15 år gamle og er beliggende i Paarl distriktet i Sydafrika. Området kunstvandes ikke, da jordbunden holder overraskende flot på vandet, og netop denne jordbund giver druerne stor intensitet og smag. 

 

79,95 DKK

Fyldig, med en dyb rubinrød farve. Cassis, solbær og brombær, med noter af cigar og et hint af peberfrugt. Klassisk i stilen, med en lang tør finish. Drik den sammen med oksekød eller kraftige oste. 

349,95 DKK

En tør rødvin, med en koncentreret smag af bær, kirsebær og blommer, med silkebløde tanniner og et hint af krydderi i finishen. Drik den evt. til kødretter eller pastaretter.

149,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler