Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Det barske og varme vinland Portugal, er for de fleste nok synonymt med Portvin. Denne, den største af hedvinene, har traditionelt altid stået de danske vinelskere nær. Når man taler om bordvin, er det nok de færreste, som kan nævne mere end tre områder, og færre der har smagt vinene. Som i Spanien, er der dog godt gang i den i Portugal. Anført af Bordvinen fra Douro og Alentejano har den internationale vinpresse og forbrugerne, atter vendt øjnene mod Portugal. Også ”gamle” områder Som Dão og Vinho Verde er blevet løftet væsentligt. Hold øje med Portugal.

Sorter resultater:

Otima er nytænkning indenfor portvin, og alene den smukke og anderledes flasketype signalerer, at man her vil gøre op med de lidt stereotype forestillinger om portvin. Flasken er klar og gør, at indholdets indbydende, nærmest kobberagtige gennemsigtige farve vises frem på fineste vis. Portvinen har en mørk, gyldenbrun (tawny) farve med let røgede nuancer. Smagen er blød med hints af valnødder og tørret frugt. Den medfødte sødme føles fyldig og meget delikat.

299,95 DKK

Otima er nytænkning indenfor portvin, og allerede den smukke og anderledes flasketype signalerer, at man her vil gøre op med de lidt stereotype forestillinger om portvin. Den klare flaske gør, at indholdet ligner flydende rav, og serverer man den let afkølet, får man en frisk og liflig nydelse med en smag af mandariner, puddersukker, abrikoser og nødder.

169,95 DKK

Denne vin er produceret af druer, der er dyrket på Quinta de Vargellas i Dourodalen i Portugal. Den har været lagret på store egetræsfade og er tappet efter to år (i 2017).

Det er en elegant portvin med dyb rubinrød – næsten sort-lilla – farve. Fyldig duft af blommer og vilde bær med noter af muskatnød, anis, kakao og vilde urter samt et diskret strejf af citrus og vanilje. Den har en utrolig intens og fyldig, men samtidig fløjlsblød frugtsmag, kraftige og velintegrerede tanniner samt en lang og behagelig eftersmag med masser af saft og kraft.
Denne harmoniske portvin er særdeles velegnet til desserter, valnødder, tørrede abrikoser, figner, smagsfulde oste eller som et glas efter et godt måltid mad.

299,95 DKK 399,95 DKK (spar 100,00 DKK)

En meget flot mørk ruby. Kraftfuld og robust med bløde tanniner. Vinen har en varm dvælende eftersmag. Velegnet til dessert og gode modne oste.

99,95 DKK

Fyldig og rund med bløde tanniner og noter af brombær, solbær, kirsebær, blommer og bagekrydderier.

179,95 DKK 199,95 DKK (spar 20,00 DKK)

Flasket og produceret hos Quevedo i Portugal – her får du en skøn Julekalender til den kræsne gane!
12 forskellige portvine x 2 flasker i 50 ml-flasker med etikette på. Spænder fra Hvid, Rosè, Ruby, Tawny, LBV, Reserve Ruby, Special Reserve Ruby og Colheita. Man kommer derved godt rundt i de forskellige Portvinstyper med denne kalender fra Quevedo.

599,95 DKK

Quinta do Javali er en lækker vinejendom, som har eksisteret siden det 17. århundrede. Det ligger på venstre bred af Douro-floden. Med den nordøstlige eksponering af ejendommen og schistose jord med lodrette diaklasitter, har vinrødderne mulighed for at trænge meget dybt ned i jorden og give masser af kompleksitet.

999,95 DKK

Quinta do Javali er den mindste producent i Duoro og det prædikat giver virkelig imponerende portvine, med helt karakteristisk smag. Ruby fra Javali, har selvfølgelig en god mængde sødme, som stilen er, men der er stadig masser af struktur, elegance og god frugt. Et rigtig dejligt glas til ostebordet eller risalamanden juleaften.

129,95 DKK 155,00 DKK (spar 25,05 DKK)

Flot brunlig Tawny. Blød og elegant med en dejlig rosinagtig eftersmag. Velegnet som et lille glas i tide og utide - til nødder eller lidt ost. Et virkeligt godt eksempel på, at Vista Alegre har mange gamle fade med Tawny liggende på lager. De "sjusker" altid lidt med kvaliteten, når der tappes Tawny. Indholdet er simpelthen betydeligt ældre en lovens krav.

99,00 DKK

Denne vin præsenterer en fornøjelig kombination af smagsnuancer, herunder karameliserede og kandiserede frugter, nøddeagtige undertoner og forførende karamelnoter. Ved første tår fylder denne vins saftige sødme øjeblikkeligt ganen, hvilket skaber en sand luksuriøs oplevelse. Mens du fortsætter med at drikke, udvikler vinen sig og afslører yderligere smagsnuancer af karamel, hasselnød og mokka.

349,95 DKK 399,95 DKK (spar 50,00 DKK)

Denne portvin har en flot, dyb lilla, næsten sort farve samt intens og eksotisk duft af sorte bær og violer. Den har en kraftig og koncentreret, men samtidig elegant og velafbalanceret frugtsmag, samt en utrolig lang og behagelig eftersmag.

Det er en velstruktureret portvin med masser af kraft, som er særdeles velegnet til desserter eller som et glas efter et godt måltid mad.
Om Vintage Port siges der, at den er drikkelig efter 4-5 år, men at den først virkelig kan nydes efter 15-20 år.

749,95 DKK 1.195,00 DKK (spar 445,05 DKK)

Denne Portvin har en rig, cremet konsistens og en intens læderbrun farve. I smagen fornemmer man aromaer af valnød, frugt og andre krydderier, som til sidst giver en lang og kraftfuld finish. Den er lavet på følgende drusorter: Touriga Francesa, Tinta Roriz og Tinta Barroca. Vinene bliver ikke sammenstukket før portvinen skal tappes på flaske. Vinen kan nydes nu. Servér vinen ved stuetemperatur til f.eks. desserter med nødder.

1.199,95 DKK

Vista Alegre Rosé Port er en ung og moderne portvin, med en frisk intens aroma og en frugtig sødme med smag af bær og røde frugter. Vinen er produceret på druerne Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, T. Barroca.

Bør serveres afkølet, eller i et glas med isterninger. Kan drikkes rent, eller blandes med tonic eller vand med brus, en tynd skive appelsin og et mynteblad.

99,95 DKK 125,00 DKK (spar 25,05 DKK)

Mørk, nærmest uigennemsigtig i farven. Skøn ren duft med intensitet af sorte kirsebær og brombær, efter et par minutter åbner den op for blomster og krydret noter. Smagen er rig med typisk fremhævet frugt til at starte med, eftersmagen er aromatisk og fyldig med en masse lag af mørke frugter, tanker af lakrids og mørk chokolade. Fyldig dvælende LBV, denne årgang er endnu en vellykket en af slagsen fra Quevedo! Fantastisk til kraftige oste, tung fed chokoladekage, nødder eller tørret frugt.

179,00 DKK

Kopke Colheita 1966 er fra en aldeles fremragende årgang, hvilket i vinen er oversat til en usædvanlig sund og intens vin. De klassiske lagringsaromaer af dybe nøddetoner, syltet citron- og appelsinskal, røg, rosiner og melasse giver en på samme tid kompleks, men også let-drukket vin. Den frie syre giver både et ‘løft’ til sødmen og en herlig friskhed.

1.799,95 DKK

Kopke Colheita 1975 præsenterer sig som drikkemoden, ultra-kompleks og særdeles elegant i den klassiske Kopke-stil med æteriske aromaer af tørrede frugter, citronskal, pomerans, nødder, røg og den syrefriskhed, der gør vinen ’vægtløs’ og koncentreret på samme tid. Den unge sødme er forduftet og den kraftfulde syre har indfundet sig i helt rette mængde. I glasset får man en af verdens store meditationsvine, som dog også kan nydes til en vellagret komælksost med tilbehør af lidt syltede svesker eller rosiner og en skive smørristet brød.

1.099,95 DKK

Kopke Colheita 1967 er mesterlig vin, der har alderens dybde og endeløse eftersmag, men også balance, friskhed og elegance. Muscovadosukker, dybe nøddetoner og krydret træ spiller op til syltet citrusskal og den flygtige syre, der holder ca. 140 gram restsukker per liter i skak.

1.499,95 DKK

Tawny port er en ravfarvet portvin, der får sin unikke farve fra fadlagrinen. Over lang tid på fad mister den friske portvin dens rubinrøde farve, og skifter over i den smukke ravfarve. Du kan selvfølgelig smage noter fra egetræsfadet, den har trods alt ligget i 10 år. Men derudover, finder du smukke noter at mørk chokolade og flødekaramel, noter som også stammer fra fadlagring. Frugten heri er godt modnet, og du vil finde smagsnoter af figner og andre tørrede frugter.

525,00 DKK 749,00 DKK (spar 224,00 DKK)

Firmaet Taylor's - eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder - er over 300 år gammelt. Taylor's er stadig et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængigt. Taylor's hovedsæde er beliggende i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres til mindst 54 lande verden over - derudover sælges portvinene selvfølgelig også i Portugal. Druerne til portvinene fra Taylor's dyrkes i Dourodalen på Taylor's egne tre vingårde; Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita og Quinta do Junco. Portvinene fra Taylor's var, er og vil fortsat være nogle af de største portvine!

2.000,00 DKK

Taylor’s Chip Dry Port er en tør, hvid aperitif portvin, som blev blandet for første gang i 1934. Den er produceret af udvalgte tørre hvide portvine, der produceres i Douro Superior, som er beliggende i den østlige del af Douro Valley. Der er brugt mange forskellige druer, men Malvasia Fina-druen er dominerende.

Taylor’s Chip Dry Port er produceret på den traditionelle portvins-vinifikationsmetode, dog bliver brandy’en tilsat senere, når meget af sukkeret er blevet omdannet til alkohol. På denne måde får man en utrolig tør portvin. De enkelte vine har været lagret og gæret hver for sig i egetræsfade i 4-5 år og er derefter blevet stukket sammen kort før tapningen for at opnå balance og karakter.

Det er en flot hvid portvin med delikat duft, frisk og tør smag samt en behagelig eftersmag. Den er beregnet til at drikke nu og bør drikkes inden for en uge eller to efter åbning.

149,95 DKK

Klassisk gammel 10 års Tawny, der er alle pengene værd. Et rigtig flot glas Tawny, som man kan dvæle over i en evighed. Etiketten siger 10 år, men i virkeligheden er indholdet væsentligt ældre. Dette skyldes Vista Alegre´s kolossale lager af gamle fade med Tawny.

225,00 DKK

Skøn gammel 20 års Tawny, der smelter på tungen. Forrygende tawny, til en overkommelig pris. En rigtig flot sammenhæng mellem sødme, fad og frugt. Et helt perfekt glas tawny, der har høstet en del medaljer. F.eks.: GULD ved "WINE MASTERS CHALLENGE 2001", Recommended "INTERNATIONAL WINE AND SPIRIT COMPETITION 2003" og GULD ved " MONDE SELECTION 2004

399,95 DKK

Solid gammel 30 års Tawny. En Tawny, der vil være højt værdsat af kendere. Vinen har mange medaljer og udmærkelser "på samvittigheden", bl.a. "Great Gold Medal" ved "CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES".

649,95 DKK

En drøm af en tawny - bedre kan tawny ikke produceres. En vin til de helt store stunder i livet. 
GULD ved "II CONCURSO INTERNACIONAL DE VINHOS CIDADE DO PORTO" og "Seal of Approval" ved INTERNATIONAL WINE CHALLENGE.

1.199,95 DKK

Firmaet Taylor's - eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder - er over 300 år gammelt. Taylor's er stadig et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængigt. Taylor's hovedsæde er beliggende i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres til mindst 54 lande verden over - derudover sælges portvinene selvfølgelig også i Portugal. Druerne til portvinene fra Taylor's dyrkes i Dourodalen på Taylor's egne tre vingårde; Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita og Quinta do Junco. Portvinene fra Taylor's var, er og vil fortsat være nogle af de største portvine!

2.000,00 DKK

Denne portvin er en helt unik gammel hvid. Det er i sig selv en sjældenhed af finde en gammel hvid portvin af høj kvalitet, og denne her er blandt de bedste der nogensinde er tappet. Det er en helt exceptionel oplevelse.

1.599,95 DKK

Taylor's kan man ikke undgå at tale om, når snakken falder på gode portvine. Producenten er engelskejet og har produceret portvin i 300 år. 

1.749,95 DKK 1.999,00 DKK (spar 249,05 DKK)

Denne unikke portvin har en flot kobberrød farve med et gyldent skær samt elegant og meget delikat duft med noter af rom, rosiner, kryddernelliker, muskatnød og sort peber. Smagen er fyldig, blød og intens på samme tid med dansende noter af svesker, kvædetræ og abrikos samt et strejf af citrus. Vinen har samtidig en skøn kompleksitet samt et godt syreindhold, som, vinens alder taget i betragtning, giver den en tiltalende friskhed efterfulgt af en lang og vedvarende eftersmag, der minder om evighed og giver lyst til endnu en tår.

Denne harmoniske og elegante portvin er særdeles velegnet til nøddebaserede desserter, crème brûlée, jordbær, figner, mandler eller som et glas i tide og utide efter et godt måltid mad – evt. sammen med valnødder eller tørret frugt.

2.499,95 DKK

Portvinen har en intens og koncentreret duft af krydderier, lakrids og ristede mandler. Den er rig og kompleks med de dejlige krydrede noter, mineralitet og fløjlsblød tekstur, som giver en livlig vin, der er vidunderlig at nyde nu.

499,00 DKK

En helt igennem unik mulighed, som kun byder sig i kort tid. Det er meget sjældne flasker, som kun produceres i meget lavt antal.

36.500,00 DKK

En fyldig, lækker LBV portvin af højeste kvalitet, som fremstår meget mørk i glasset.

199,95 DKK

En forfriskende nyhed i portvinsbranchen er ”Pink Port”, som er det seneste bud på en moderne Portvin fra Portugal. Flot indbydende hindbær-farve og tropiske noter med mild smag af hindbær og jordbær.

125,00 DKK

Druerne til denne skønne Colheita fra Quinta da Vista Alegre er høstet i 1985, og vinen har lagret på fad lige siden. Vinen er først nu blevet tappet på flaske.

Colheita er en Tawny fra ét enkelt høstår, som altid er lagret i minimum syv år på fad og ofte meget længere. Bemærk, at der altid et påtrykt både høstår og tappeår på flasken, således at man kan se, hvor mange år vinen faktisk har lagret på fad.

En Colheita er altid klar til at blive drukket, når den er tappet på flaske. Det tjener altså intet formål at lagre vinen yderligere på flaske.

999,95 DKK

Warre's Cavadinha Vintage portvin har en fremragende dyb rubinrød farve. Meget aromatisk og frisk næse, sprængfyldt med brombær og frugt kombineret med duftende blomster-toner. På ganen findes en forførende smag af blommer og kirsebær.

399,00 DKK

Denne 10 års portvin har været lagret på egetræsfade i 10 år. Det er en utrolig elegant portvin med flot dybrød farve samt delikat og intens duft af modne frugter, chokolade og egetræ. Den har en blød og rund frugtsmag samt en lang og behagelig eftersmag.

Denne harmoniske portvin er særdeles velegnet til kaffe, desserter samt bløde oste. Den bør serveres afkølet og er drikkeklar nu.

Mængderabat på dette produkt - Spar op til 20 %

249,95 DKK

Denne smukke gyldne portvin, byder på en indsmigrende duft af tørrede frugter, der er undertoner af honning og orangeskal. Den sødmefulde smag er perfekt balanceret og har nuancer af karamel, honning, appelsin, tørrede figner, dadler og marcipan. En frisk, intens og lang eftersmag.

239,00 DKK

Dyb, lilla kerne, med en rød kant. Fyldig, lækker og parfumeret næse. Noter af brombær, vild blomme, loganbær, lakrids og en vidunderlig spænding. Multebær giver det ekstra lag af blød, fyldig frugt, en blanding af hindbær og ribs, med et hint af blomstersødme. I ganen; krydderier, brambles, assam te med dens spor af mørk chokolade, kakao og et hint af en dragende urteagtig smag. Med et godt greb, og en koncentration af mørk skovfrugt, silkebløde tanniner og en frisk lys finish, med fantastisk længde og en generøs mundfølelse. 

225,00 DKK

Her har vi med det ”nye sort” inden for portvin at gøre. Når man tænker på hvor mange hundrede af år, portvin er blevet produceret, solgt og drukket, er det egentligt underligt, at det først er i disse år, der kommer opmærksomhed mod de hvide fadlagrede portvine. I disse år støvsuger alle portvinshusene deres quintaer ude i dalen for gamle fade med hvide ports for at kunne blende dem til 10, 20, 30 og helt op til 40 år gamle hvide portvine.

Denne hvide portvin er blendet og tappet i 2022 af Cláudia Quevedo. Men vinen er lavet af hendes bedstefar, João. En portvin fra en æra, hvor alt foregik med håndkraft. De håndplukkede druer blev hældt i granitkarene uden at blive afstilket, og der blev fodtrampet helt uden temperaturkontrol. Ingen filtrering!

875,00 DKK

Skøn Vintage Port fra Niepoort.

Med 2019-årgangen af Niepoorts fremragende Vintage Port venter der en uovertruffen portvinsoplevelse. Som altid er der tale om et nærmest uhørt højt kvalitetsniveau, hvilket da også afspejler sig i de svimlende høje point, som anmelderne har tildelt vinen. Duften er særdeles ekspressiv med masser af friske bær og tørrede krydderier. Selvom vinen byder på masser af saft, kraft og sødme i smagen, balanceres dette fint i samspil med en skøn friskhed og smagt af syrlig, rød frugt. Vintage Port 2019 er en ægte skønhed, og selvom vinen har et meget langt liv foran sig, så smager den allerede nu så dejligt og indsmigrende, at den er tæt på umuligt at holde fingrene fra!

849,95 DKK

Denne årgangsportvin er produceret af traditionelle portugisiske druer, der alle er dyrket i Dourodalen i Portugal. Portvinen har været lagret 2 år på egetræsfade.

Det er en portvin med flot dyb lilla, næsten sort, farve med et svagt rødt skær. Duften er yderst delikat og intens med noter af violer og friske frugter. Den tiltalende frugtsmag er fyldig og kompleks med et strejf af friske og sprøde bær samt masser af saft og kraft tillige med syre og tanniner, som tyder på et godt henlægningspotentiale. Den lækre smagsoplevelse rundes af med en lang og behagelig eftersmag.

Det er en velstruktureret portvin, som er særdeles velegnet til desserter, chokolade og ost eller som et glas efter et godt måltid mad.

799,95 DKK 899,95 DKK (spar 100,00 DKK)

Denne Vintage Port er fra høståret 2011. Portvinsinstituttet giver kun tilladelse til produktion af Vintage Port i gode årgange og fra de bedste marker. Denne Vintage produceres af druer fra Dourodalens højest beliggende A-mark.

Vinen er en perfekt ledsager til kraftige modne oste, men naturligvis også til en mangfoldighed af søde desserter, herunder kager, valnøddetærte eller chokoladekage. En kølig ung Vintage Port vil også være en sikker vinder til et godt stykke rødt oksekød med en kraftig pebersauce.

475,00 DKK 549,00 DKK (spar 74,00 DKK)

I farven finder man dyb rav, med undertoner af grønne oliven. Sprudlende i næsen og ekstrem kompleks, det føles som en eksplosion af aromaer der fletter sig sammen, og skaber en mytisk vin. Aromaer af ristede tørrede frugter, kaffe og melasse skiller sig ud, med lette noter af tobaksblade og fine krydderier. Smagen er imponerende, pga. den kompleksitet der opleves, karakteristisk for dens allerede mange år. Den perfekte harmoni mellem friskhed og de meget intense smage, såsom træ, kaffe og karamel. Det er en portvin med en mindeværdig finish. 

1.999,95 DKK

Denne 20 års portvin har været lagret på egetræsfade i 20 år. Det er en utrolig elegant portvin med flot intens farve samt delikat og let krydret duft af modne frugter og egetræ. Den har en fyldig og kraftig smag samt en lang og behagelig eftersmag.

Denne harmoniske portvin er særdeles velegnet til desserter eller som et glas “i utide” efter et godt måltid mad. Den bør serveres afkølet og er drikkeklar nu.

425,00 DKK

Nyd den klassiske Kopke-stil med æteriske aromaer af rosin, nødder, muscovado-sukker med syltet appelsinskal og den spændstige syrefriskhed, der gør vinen ’vægtløs’ og koncentreret på samme tid. Sødmen balanceres på fornem vis af syren, og eftersmagen har den exceptionelle længde, der altid overrasker nybegyndere i denne portvinskategori. Colheita portvin med alder som denne udviser stor kompleksitet og nydes oftest uden mad, men hvis man insisterer, kan der dispenseres med eksempelvis crème caramel, brændte figner m. vaniljeis, nøddetærter såvel som ledsager til julebag, når årstiden er til det.

849,95 DKK

Lækker brun farve som er karakteristisk for denne type portvin. Næsen er præget af noter af tørret frugt og ristet valnødder & hasselnødder, eksotisk træ og frugtsirup. Smagen har en elegant struktur og vidunderlig afbalanceret symbiose mellem sødme og syre, som også understreger friskheden i portvinen. Tawny anbefales almindeligvis til desserter, da sødmen med noter af nødder, svesker, karamel og brun farin er særligt velegnet - men prøv da også at køle portvinen ned og oplev den til en fed og cremet suppe.

129,95 DKK

Firmaet Taylor's - eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder - er over 300 år gammelt. Taylor's er stadig et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængigt. Taylor's hovedsæde er beliggende i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres til mindst 54 lande verden over - derudover sælges portvinene selvfølgelig også i Portugal. Druerne til portvinene fra Taylor's dyrkes i Dourodalen på Taylor's egne tre vingårde; Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita og Quinta do Junco. Portvinene fra Taylor's var, er og vil fortsat være nogle af de største portvine!

2.000,00 DKK

Quinta do Javali er en mindre vinejendom med 18 hektar marker til vinstokke. Det ligger på den venstre bred af Douro-floden, i nagozelo do Douro- S. João da Pesqueira. Vinstokkene her skaber vin med en lækker kompleksitet.

549,95 DKK

Denne Portvin har en rig, cremet konsistens og en intens læderbrun farve. I smagen fornemmer man aromaer af valnød, frugt og andre krydderier, som til sidst giver en lang og kraftfuld finish. Den er lavet på følgende drusorter: Touriga Francesa, Tinta Roriz og Tinta Barroca. Vinene der indgår i Noval 10 Year Old Port er i gennemsnit 10 år gamle, og de ligger på 640 liters egetræsfade i Noval’s kældre.
Vinene bliver ikke sammenstukket før portvinen skal tappes på flaske. Vinen kan nydes nu. Servér vinen ved stuetemperatur til f.eks. desserter med nødder.

249,95 DKK

Duften af denne godt 80 år gamle colheita er en hypnotiserende oplevelse. Når snudeskaftet først har fundet vej til glasset, så skal der meget til for at fravriste den heldiges opmærksomhed. Duft og smag har uforlignelig intensitet og dybde, men balancen forbliver ophøjet med en herlig syre, der fastholder sansernes bevågenhed. Man finder noter af valnød, tørrede figner, muscovadosukker, pomerans, kanel, lidt apotekerdisk og 'vinagrinho', beskrivende den balancerede og integrerede syre, man finder i ældgammel tawny.

Finsihen er naturligvis snorlige og uendelig. Dette er portvinskunst, der børe nydes uden noget til.

4.999,95 DKK

Quinta do Javali er en lille vinejendom, som har dedikeret 18 hektar til vinstokke. Det ligger på venstre bred af Douro-floden, i nagozelo do Douro- S. João da Pesqueira. Her har der været vingårdstradition siden man begyndte at producere portvin til eksport i slutningen af det 17. århundrede.

269,95 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler