Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Tyskland er vores nærmeste klassiske vinland, og mange danskere har derfor besøgt de skønne vinmarker, langs især Rhinen og Mosel. De er da også vinene herfra, de fleste er bekendt med. Landet byder dog på masser af mindre kendte områder, bl.a. Ahr, Rheinhessen og Franken. Traditionelt er det hvidvinene på riesling man har forbundet Tyskland med, men i de senere år, er der kommet et boom i produktionen og efterspørgslen på tysk rødvin. Især vine på spätburgunder er populære, men hold også øje med dornfelder og blauburgunder. Blandt hvidvinene er der nu kommet en bølge af tørre og halvtørre, som passer godt til dansk mad.

Sorter resultater:

Tysk riesling i denne vægtklasse er en særdeles "sejlivet" race. Vinene lever mindst 10-12 år og gennemgår i denne periode en spændende udvikling fra en ung, frugtsyrefrisk stil til en fase, hvor syre- og især sødmefornemmelse viger en smule for udpræget mineralske aromaer. Denne Riesling byder på en lidt sødme, der holdes fornemt i skak af en frisk, lime-drevet syre.
99,00 DKK 115,00 DKK (spar 16,00 DKK)
149,00 DKK 199,00 DKK (spar 50,00 DKK)
Denne Riesling er en såkaldt Riesling Feinherb, hvilket i praktisk forstand betyder en Riesling, der byder på et anstrøg af sødme i frugten, der holdes fornemt i skak af en frisk syre, så helheden smagsmæssigt opfattes som næsten tør. Skal man sammenligne sødmen og syren i vinen med en anden kendt frugt, så er et godt dansk madæble en nærliggende parallel. Trods sit indhold af sukker, så giver æblets syreindhold en herlig balance og friskhed.
79,00 DKK 99,00 DKK (spar 20,00 DKK)
Removed Chardonnay er en omhyggeligt udvalgt vin med en meget blid, delikat fjernelse af alkohol fra vinen, hvilket efterlader vinens smag, karakter og bouquet stort set uændret. Removed Chardonnay bør nydes godt afkølet. Denne alkoholfrie hvidvin er produceret af 100% Chardonnay druer. Vinen har en lys, gul farve, samt en frisk og frugtrig smag. Den er velegnet til fjerkræ, svinekød, lam samt kolde kødretter.
49,00 DKK 59,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Med Riesling ”Grauschiefer” forsøger Jasper Bruysten at ramme den ”ægte” karakter, som jordbund med grå skiffer giver vinene. Druerne hentes derfor i Lorch, på parceller hvor denne type jordbund dominerer, og på vinstokke som er ældre end dem man bruger til ”Steillage”. Høsten foregår også lidt senere, for at give vinen mere intensitet og kompleksitet – og det kan smages! Både gæringen og modningen foregår i temperaturregulerede rustfrie ståltanke - for at prioritere harmonien mellem frugtsødmen og sprødheden. Vinen har stor koncentration og kompleksitet, men samtidigt afslører den store finesse og elegance – fra duften til eftersmagen. Den er dyb, med god mineralitet og giver utrolig meget fra sig: Toner af ferskner, eksotiske frugter (kiwi), lime og til sidst meget delikate, en smule saltede nuancer.

139,00 DKK 169,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Jürgens Pinot Noir-vine er resultatet af en meget omhyggelig økologisk dyrkning, forsigtig indhøstning og en hands off-tilgang i vineriet. Druerne gærer delvist i hele klaser uden tilsat gær, og vinene lagrer på brugte fade, så de undgår tydeligt fadpræg. Det giver vine, der er lyse og elegante, men intense i både duft og smag. De er tydeligt terroirdrevne, og kan med forsigtighed og behørige forbehold sammenlignes med vinene fra Chambolle i Bourgogne, hvor jordbunden også har et meget højt indhold af kalk. Ved smagning på domænet var første årgang, 2003, fuldstændig ren og klar, og fremstod elegant og med fin syrebalance – og et langt liv foran sig.  Frugt nøje udvalgt på basis af kvalitet, delvist gæret med naturgær og delvist fadlagret. Mere elegant end Pinot Gris, med let fadpræg. Ganske burgundisk i smagen med meget fin friskhed

129,00 DKK

Riesling ”Steillage” er Weingut Altenkirchs basis ”Gutsriesling” og sammensættes af Riesling-druer fra flere udvalgte parceller til netop Feinherb. Druerne plukkes tidligt under høsten for at prioritere friskhed, renhed og aroma i vinen. Både gæringen og modningen foregår i temperaturregulerede rustfrie ståltanke- igen for at prioritere harmonien mellem frugtsødmen og sprødheden. Gæringen til ”Feinherb” standses ved afkøling, mens vinen stadig har et indhold af 12-13 g. sukker/l. I duften finder man lækre, eksotiske nuancer af honningmelon, passionsfrugt og litchi, men også sprøde toner af citrusfrugter og hvide ferskner. Smagen er på trods af restsødmen meget frisk og ren, med en fantastisk balance mellem sødme og syren. En meget lækker Riesling!

119,00 DKK 149,00 DKK (spar 30,00 DKK)
Franziska Breuer-Hadwiger ejer og driver nu vingården med sine 15 ha. Franziska har investeret betydeligt overalt på vingården, - og ALTENKIRCH har gennemgået en revolutionerende udvikling. Jasper Bruysten er ønolog og winemaker hos Weingut ALTENKIRCH. Med undtagelse af Alte Rebe Bodental-Steinberg” er alle Riesling’erne vinificeret på stål.
119,00 DKK

Erstes Gewächs-vinmarken Pfaffenwies blev allerede fremhævet som en af de bedste marker i området i 1211 og 1235. Undergrunden består især af Taunus kvarts men også kalk og rød skiffer, en sammensætning som giver vinene god mineralitet, fylde og race. Vinstokkene er ca. 60 år gamle og giver et maks. udbytte på 35 hl./ha. Både gæringen og modningen foregår i temperaturregulerede rustfrie ståltanke - for at prioritere harmonien mellem frugtsødmen og sprødheden. Først er Pfaffenwies er en smule lukket i duften, men den udvikler hurtigt store kompleksitet og fylde, med nuancer af hyldeblomst, tjørneblomst og brombærbusk (blade). I smagen er den ekstremt fyldig og mineralsk samtidig, i en stil som minder om Puligny-Montrachet! En vin med race.

239,00 DKK 299,00 DKK (spar 60,00 DKK)
Spätlese-niveauet afspejler måske allerbedst den geniale kombination af sødme og syre, som kun de bedste tyske rieslinger mestrer. En balance som Karlsmühle mestrer. I duft og smag finder man en herlig, ren Riesling-aroma, der fungerer som katalysator for markens mineralske komponenter, som her består af gråskiffer. Frugtmæssigt befinder vi os et sted mellem grønne æbler og fersken med lidt røde bær og et krydret element i retning af kanel.
129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Jürgens Pinot Noir-vine er resultatet af en meget omhyggelig økologisk dyrkning, forsigtig indhøstning og en hands off-tilgang i vineriet. Druerne gærer delvist i hele klaser uden tilsat gær, og vinene lagrer på brugte fade, så de undgår tydeligt fadpræg. Det giver vine, der er lyse og elegante, men intense i både duft og smag. De er tydeligt terroirdrevne, og kan med forsigtighed og behørige forbehold sammenlignes med vinene fra Chambolle i Bourgogne, hvor jordbunden også har et meget højt indhold af kalk. Ved smagning på domænet var første årgang, 2003, fuldstændig ren og klar, og fremstod elegant og med fin syrebalance – og et langt liv foran sig.  Fin og velmodnet frugt, nøje udvalgt efter kvalitet. Vinifikation i rustrfrit stål efter let maceration inden presning. Fin kompleksitet i næsen og bred, blød og ganske smagsintens i munden. Tør, forbavsende fyldig.

129,00 DKK

Jürgens Pinot Noir-vine er resultatet af en meget omhyggelig økologisk dyrkning, forsigtig indhøstning og en hands off-tilgang i vineriet. Druerne gærer delvist i hele klaser uden tilsat gær, og vinene lagrer på brugte fade, så de undgår tydeligt fadpræg. Det giver vine, der er lyse og elegante, men intense i både duft og smag. De er tydeligt terroirdrevne, og kan med forsigtighed og behørige forbehold sammenlignes med vinene fra Chambolle i Bourgogne, hvor jordbunden også har et meget højt indhold af kalk. Ved smagning på domænet var første årgang, 2003, fuldstændig ren og klar, og fremstod elegant og med fin syrebalance – og et langt liv foran sig.  Fra gamle Rieslingbeplantninger, udelukkende de bedste marker. Vinifikation i rustfrit stål. På alle måder en vin som er konkurrenterne fra den anden side af floden overlegen: Frisk og rank, og med udpræget ’Alte Reben’-karakter, dvs. intens og krydret. Den meget modne frugt giver en fin sødme til vinen, som i øvrigt analytisk er absolut tør.

129,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler