Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Tyskland er vores nærmeste klassiske vinland, og mange danskere har derfor besøgt de skønne vinmarker, langs især Rhinen og Mosel. De er da også vinene herfra, de fleste er bekendt med. Landet byder dog på masser af mindre kendte områder, bl.a. Ahr, Rheinhessen og Franken. Traditionelt er det hvidvinene på riesling man har forbundet Tyskland med, men i de senere år, er der kommet et boom i produktionen og efterspørgslen på tysk rødvin. Især vine på spätburgunder er populære, men hold også øje med dornfelder og blauburgunder. Blandt hvidvinene er der nu kommet en bølge af tørre og halvtørre, som passer godt til dansk mad.

 

Sorter resultater:

Server det dejligt køligt, og så er der få vine, der kan præsentere sig så læskende og elegante. Gør som tyskerne og nyd det til en solid schnitzel med både peberrod, kapers og citron, eller gå forbi fiskehandleren og få del i dagens fangst, så kan den gastronomiske bane ikke kridtes bedre op for en henrivende smagssymbiose!

79,95 DKK 129,95 DKK (spar 50,00 DKK)

Urban Riesling er åbningsnummeret fra Nik Weis. En easy-to-drink-Riesling, inspireret af den urbane livsstil i verdens metropoler, der let kan anspore til et ukompliceret glas vin i gode venners lag. Når som helst, hvor som helst og om nødvendigt - døgnet rundt.

99,95 DKK

Jürgens Pinot Noir-vine er resultatet af en meget omhyggelig økologisk dyrkning, forsigtig indhøstning og en hands off-tilgang i vineriet. Druerne gærer delvist i hele klaser uden tilsat gær, og vinene lagrer på brugte fade, så de undgår tydeligt fadpræg. Det giver vine, der er lyse og elegante, men intense i både duft og smag. De er tydeligt terroirdrevne, og kan med forsigtighed og behørige forbehold sammenlignes med vinene fra Chambolle i Bourgogne, hvor jordbunden også har et meget højt indhold af kalk. Ved smagning på domænet var første årgang, 2003, fuldstændig ren og klar, og fremstod elegant og med fin syrebalance – og et langt liv foran sig.  Frugt nøje udvalgt på basis af kvalitet, delvist gæret med naturgær og delvist fadlagret. Mere elegant end Pinot Gris, med let fadpræg. Ganske burgundisk i smagen med meget fin friskhed

119,00 DKK 149,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Denne riesling er en såkaldt ’feinherb’, hvilket i praktisk forstand betyder en vin, der byder på et anstrøg af sødme i frugten, der holdes fornemt i skak af en frisk syre, så helheden smagsmæssigt opfattes som ’næsten tør’. Skal man sammenligne sødmen og syren i vinen med en anden kendt frugt, så er et godt dansk madæble en nærliggende parallel. Trods sit indhold af sukker, så giver æblets syreindhold en herlig balance og friskhed.

79,95 DKK 99,95 DKK (spar 20,00 DKK)

Vinen er fuldstændig ren og klar. En elegant vin med en fin syrebalance – og et langt liv foran sig. Druerne stammer fra gamle Rieslingbeplantninger, og udelukkende fra de bedste marker. Vinifikationen er foregået i rustfri ståltanke. Det er på alle måder en vin, der er konkurrenterne fra den anden side af floden overlegen med sin friske og ranke stil, og med udpræget ’Alte Reben’-karakter, det vil sige intens og krydret. Den meget modne frugt giver en fin sødme til vinen, der ellers er absolut tør analytisk set.

Rieslingen egner sig perfekt til fisk, skaldyr og lettere frokostanretninger.

119,00 DKK 149,95 DKK (spar 30,95 DKK)

Her har vi vinen til alle dem, der ikke bryder sig om tør vin. Og vi har vinen til alle de retter, der har et strejf af sødme eller er let krydrede:

Stegt kylling med sur-sødt og brunede kartofler. Uovertruffen til alle de orientalske retter med grøn eller gul karry, til chili con carne (ja, hvidvin! Rødvin smager godt til fyldige retter, men ikke til stærke retter), til chilimarinerede rejer, sushi, kylling i karry – og som det helt store chock: Riesling Spätlese er et bedre valg til julemaden med sød rødkål og brunede kartofler end nogen rødvin. Prøv selv, gerne side om side.

119,95 DKK

Schiefer Riesling er imødekommende med noter af grønne æbler og citrusfrugter. I både duft er smag er der tillige en forfinet, underlæggende mineralitet og frugtsyre, der giver retning og struktur til det imponerende helhedsbillede. Det er en vin, hvor den ene slurk kalder på den næste.

179,95 DKK

Prüms spätlese har igennem flere årgange vist sig som nogle virkelig holdbare vine med stor kompleksitet. 

349,00 DKK 449,00 DKK (spar 100,00 DKK)

Wehlener Sonnenuhr er en mark med mere olieret karakter. Vinene herfra har en fyldigere krop og langt mere fedme. Særligt denne Spätlese udtrykker sig stort og komplekst. 

399,00 DKK

Vinen er lavet på frugt fra Klüsserather Bruderschaft, og det er en kraftig og tør Riesling, som er flasket med et minimum af svovl. Den er intens, fyldig, lang og nærmest crêmet i munden.

199,95 DKK 225,00 DKK (spar 25,05 DKK)

Ny årgang er hjemme. Skal kælderen fyldes med en topårgang fra Mosel?

449,00 DKK

Karlsmühle laver både tørre og søde vine. Mens tør hvidvin synes helt ukontroversiel, findes der et uanet antal fordomme om tyske vine med sødme. De fleste af disse fordomme stammer fra markedets allerbilligste vine, der er en skamplet på landets fornemme vintradition og endvidere slet ikke er lavet på riesling. Men når de frugtige vine er bedst, så hører de til blandt verdens største vine. Når man samtidigt kan erhverve sig dem til endog særdeles fornuftige priser, ja så er det svært at finde andre steder i verden, der kan levere tilsvarende smæk for skillingen.

129,95 DKK 169,95 DKK (spar 40,00 DKK)

Vinmarkerne i Rheinhessen strækker sig fra “de tusind bakkeres land” til foden af ​​Rhinen, fra Weinolsheim til Dalheim til Oppenheim og Nierstein.
På grund af beskyttelsen af ​​Donnersberg i vest og den tætte nærhed til Rhinen, de forskellige skifferlag og den frugtbare lerjord  der er fyldt med naturressourcer, står vores steder for vinavl af høj kvalitet. 
Således garanteres der for terroir-prægede, karakterfulde vine og traditionelle mousserende vine og produceres topkvalitet år efter år.

99,95 DKK 119,95 DKK (spar 20,00 DKK)

Chardonnay kender vi selvfølgelig først og fremmest som den store, hvide Bourgognedrue – og i anden række som en hvidvinsstil med fuld fart på solmodenhed, smørfedme og fad, som er blevet kopieret over hele verden. Jürgens Chardonnay er naturligvis ikke på den måde; den er rank, kalket og præcis, med god fylde, klassisk ferskenaroma, diskret og velintegreret fad og en læskende syre – meget langt fra de smør- og fadprægede, højalkoholiske, kluntede og syresvage Chardonnayer, som verden bliver ‘begavet’ med fra alle hjørner.

299,95 DKK

En vin der der brillerer med sin elegante frugt og store fyldighed, dens let krydret aroma bliver ledsaget af en fin syre og en krop der er rig på finesser. Pærer, mandler og krydderurt finish forfiner elegant det samlede smagsindtryk.

149,95 DKK 199,95 DKK (spar 50,00 DKK)

Familien Eymann laver vin i den lille tyske by Gönnheim, i vinområdet Pfalz. Foruden den traditionsrige drue Riesling, dyrkes der også Chardonnay og Pinot Noir. Faren har siden 1980'erne dyrket sine vine økologisk, og er sidenhen også certificeret biodynamisk ved Demeter.

 

199,95 DKK 225,00 DKK (spar 25,05 DKK)

Denne Riesling vidner om, hvor høj en kvalitet man finder hos Weingut E. Gröhl. Saftig og sprød Riesling. Flot gutswein fra Weingut E. Gröhl.

129,95 DKK

Mosel Riesling er vinduet mod Nik Weis verden og filosofi. En såkaldt ”gutswein”, der indkapsler selve essensen af Mosel-vin. Rank, mineralsk og skifferholdig struktur, der opvejes og afbalanceres af en forfinet og imødekommende frugtsødme. En mesterligt afstemt vin med mangfoldige anvendelsesmuligheder.

149,95 DKK

En flot og elegant flaske som vil pynte i enhvers vinkælder. Desuden er denne vin så holdbar, at du nærmest ikke kan ødelægge indholdet. 

1.250,00 DKK

Magnum flasker er helt oplagt til den store fest, hvor de helt store flasker skal skabe glæde og lykke. Denne flaske kan gemmes i op til 20-30 år, uden problemer. 

1.250,00 DKK

Denne magnum flaske er attraktiv. For det første er det en auslese, hvilket gør vinen mere holdbar. Dernæst er det en Goldkapsel. Begrænset antal flasker! 

2.999,00 DKK

Auktionsvinen fra Prüm. Goldkapsel. 

999,00 DKK

Skønne flasker fra Prüm. Skynd dig og få dine flasker inden det er forsent.

Mængderabat på dette produkt - Spar op til 6 %

399,00 DKK

Fra Leiwen hvor Nik Weis holder til, skal man et par krumninger af Moselfloden mod sydvest for af finde byen Mehring. Riesling-druerne her har en gennemsnitsalder tæt på 70 år, og vokser i blåskifferholdig jord på områdets bedste mark, Blattenberg, der med sin syd-sydvestvendte eksponering forkæles med både sol og vind. Det er i øvrigt selvsamme vinmark der leverer druer til Nik Weis’ Grosses Gewächs, Layet.

239,95 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler