Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Da danskerne for alvor stiftede bekendtskab med vine i 60’erne, var det i høj grad Spanien der kom i glasset. Langsomt blev man mere nysgerrig, og ind kom nye og spændende lande og kun Rioja forblev danskerne tro mod. De seneste femten år er der dog sket en radikal ændring i spansk vinproduktion. Gamle, glemte områder er moderniseret, mange vinhuse i de klassiske områder, har lagt stilen om og nye områder som Priorat, Ribera del Duero og Jumilla er blevet trendy. Mange i den internationale vinbranche, anser Spanien for, at være det mest interessante vinland i Europa p.t.

Sorter resultater:

Kåret til bedste Rioja Reserva af New York Times Robert Parker 94 point Der er næppe tvivl om at La Rioja Alta S.A. er den førende kvalitets orienterede producent i Rioja. Vinen fremtræder med en smuk rubinrød farve. Den har en kompleks bouquet af jord, mineraler, kirsebær, røgelse, lakrids og en afrunding af trøffel. Smagen er afbalanceret og koncentreret med en let krydret lang fed, cremet og ren eftersmag.

225,00 DKK 295,00 DKK (spar 70,00 DKK)

Enkelt-marks vin beliggende i Ribera del Duero overfor Vega Sicillia kun adskilt af Duero floden. Fantastisk flot bouquet af røget hickory med strejf af barbecue krydderi, vanille, kirsebær og lakrids. I glasset intens frugt og mørke bær. Parker giver årgang 2000 - 91 Point ud af 100

295,00 DKK 395,00 DKK (spar 100,00 DKK)
Varmblodet Nordspanier med fire måneders fadlagring. "CG+" sammensat af hele fem druesorter; garnacha, merlot, syrah, carignan og cabernet Sauvignon. Duften er tæt og generøs, med masser af mørke bær, sorte oliven, okseblod og strejf af mørk chokolade og mokka. Smagen er absolut i den fyldige ende, med fornemme noter af fed frugt, en livlig syre og kun minimalt bid i de varme tanniner. Vinen er i hopla nu og de næste tre- fem år. Drik vinen til de kraftigere retter med oksekød, klovvildt, samt til lam eller ged.
139,00 DKK
Priorat "CG" er lavet på hele fem druesorter; garnacha, carignan, merlot, syrah og cabernet Sauvignon. Fem klassiske druer fra området og alle håndplukkede fra husets egne marker. Vinen er ikke fadlagret, og har derfor befriende ren og blød frugt. Duften er behageligt sammensat, af elementer fra de fem druer. Tanninerne er bløde og vinen er i hopla nu og de næste tre- fem år. Drik vinen til et udvalg af tapas, til retter med lammekød eller til en god osso-buco.
119,00 DKK
Muskuløs Priorat med 12 måneders fadlagring. Clos Gebrats crianza er lavet på garnacha, carignan og cabernet Sauvignon. Druerne er meget nøje selekteret og kun de bedst egnede får lov at indgå i denne vin. Her får man en duft som er tæt og tillokkende. Smagen tæt, nærmest eksplosiv med en frugtrighed, man sjældent oplever i prisklassen. Drik vinen nu eller gem den op til ti år. Dette er vin perfekt til den svedige t-bonesteak eller til den nådesløse danske julemad.
159,00 DKK
En smagfuld og behagelig vin fra første slurk. Den fremtræder flot med gode bær-aromaer i et betagende rødt skær, lavet på 100 % Mencia-drue. Lagret i 6 måneder på franske og amerikanske egefade, har vi her en ægte økologisk rødvin, som smager skønt, sundt og samlet.
139,00 DKK

Denne Rioja vin er produceret på Tempranillo 96 %, Grenache Tinta 3 % samt Viura 1 %. Benjamin Romeo er en højt respekteret vinmager der også laver vinen "Contador", der har fået 100 point af Robert Parker for årgang 2004. Denne vin er lavet på yngre vinstokke som er mellem 20 og 30 år. Det er en flot kirsebærrød vin, der virkelig giver en stor oplevelse når den drikkes.

295,00 DKK 349,00 DKK (spar 54,00 DKK)

Fantastisk vin fra Priorat i Spanien. Vinen er fremstillet af 60 % Carignan, 30 % Grenache, 10 % Shiraz druer. Den er lagret i 6 måneder på amerikanske og franske egetræsfade. Vinen har en dyb kirsebærrød farve og lilla toner, samt en intens aroma med ristet og mineralske noter. I munden er den kraftfuld, intens, krydret og med en silkeagtig tekstur, med en lang og koncentreret eftersmag. Vinen anbefales til oksekød, vildt og modne oste.

85,00 DKK 139,00 DKK (spar 54,00 DKK)
6 måneders lagring på amerikansk eg efterfulgt af 6 måneders lagring i flasken giver en fyldig vin med bouquet af røde bær og strejf af lidt vanilje. Blød og rund vin med en lang elegant eftersmag og fylde med frugtrige lidt tørre detaljer. Anbefales til lammekød, kalvekød, grillet bøffer men kan også nydes til federe oste, og mere krydret mad.
99,00 DKK 129,00 DKK (spar 30,00 DKK)
En vin der er værd at vente på, 14 måneders lagring på amerikansk og fransk eg efterfulgt af 12 måneders lagring i flasken giver en sjælden smagsoplevelse med et væld af indtryk. Det mest uforglemmelige er dog en eftersmag, der aldrig syntes at ville ende. Druesorten er Tempranillo. Anbefales til både grillet og kolde kødretter samt vildt. Guldmedalje ved "Concours mondialle Bruxelles 2011" Sølvmedalje ved "Decanter World Wine Awards 2011"
149,00 DKK 198,00 DKK (spar 49,00 DKK)
En sand juvel af en vin med 18 måneders lagring på eg efterfulgt af minimum 24 måneders lagring i flasken. Det giver en uforglemmelig silkeblød smagsoplevelse, der bliver hængende i det uendelige. En fryd for øjet, næsen og ganen. Druesorten er Tempranillo. Anbefales til kraftige og krydrede kødretter samt modne oste. Guldmedalje ved "Challenge IWSC London". Guldmedalje ved "Concours Mondialle Bruxelles 2011"
249,00 DKK 299,00 DKK (spar 50,00 DKK)
En af de mest betydningsfulde vinpersonligheder i Spanien har vi, der ser med danske øjne god grund til at være særdeles stolte af. Det er nemlig her i Ribera Del Duero Peter Sisseck dyrker og vinificerer sin Dominio de Pingus - et projekt, der meget vel kan betragtes som et stykke vinhistorie i særklasse. Peter Sissecks hjem midt i den spanske ”ørken” er Hacienda Monasterio. Her grundlagde han succesen, og selv om hans Pingus er blevet en af verdens mest omtalte vine, banker hans hjerte stadig højt for Hacienda Monasterio.
495,00 DKK 525,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Med en klar intens rød fremtræden, forfører denne dejlig vin med hjælp en rund, krydret og balanceret smag, lavet på 100 % Mencia-drue. Lagret i 9 måneder på franske og amerikanske egefade, byder Regina Viarum på det bedste i rødvin fra Ribera Scara.

149,00 DKK

Denne kraftkarl er lavet på 100% monastrell, fra nøje udvalgte marker i Jumilla. Efter endt gæring, lagres vinen i 12 måneder, på nye og brugte franske egetræsfade. Duften er typisk tæt monastrell med masser af mørke rosiner, svedsker, mokka og et strejf af krydderurter og soltørrede tomater. Smagen er storladen og generøs med både punch og en perfekt vinøs fornemmelse.

119,00 DKK 149,00 DKK (spar 30,00 DKK)

* 90 Point – Anuario El País 2016.. Vinen er lavet af 100% Tempranillo druer. Denne Rioja har en dyb, intens kirsebærrød farve. En intens aroma af mørke og røde frugter (solbær og hindbær) med en antydning af lakrids og røget noter.

79,95 DKK 99,00 DKK (spar 19,05 DKK)

***** ABSOLUT TOPPRODUCENT I RIOJA/SPANIEN. Guldmedaje Berliner Wein Trophy og * 91 Point – Guìa Peñìn.. Vinen er lavet af 100% Tempranillo druer fra Rioja Alavesa (Languardia), der er nøje udvalgt fra gamle vinstokke. Vinen har en dyb, rubinrød farve.

119,00 DKK 149,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Denne vin kommer fra vingården Aylés, der råder over mere end 3.000 hektar jord, hvoraf 50 hektar er vinmarker beplantet med druer. Vingården er beliggende i Cariñena, som er et godt spansk område, hvor der bliver produceret vine af høj kvalitet. Vinmarkerne er beliggende i 400-800 meters højde, og klimaet er karakteriseret ved varme somre og kolde vintre. Vinmarkerne blev beplantet i 1994, og i 1998 blev vineriet bygget.

149,00 DKK 199,00 DKK (spar 50,00 DKK)
91 Point Robert Parker Guldmedalje og Bedste Tempranillo AWC Vienna Corona De Castilla Prestigio har en intens, granatrød farve samt aromaer af mørke røde bær, vanilje og lakrids. I ganen er den behagelig, kraftig struktureret og meget langvarig elegant i eftersmag. Vinen anbefales til rødt og grillet oksekød, vildt, lam, smagfulde pastaretter, tapas og kraftige oste.
119,00 DKK 149,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Det er nok gået de færreste vininteresserede næse forbi, at Danmark har en absolut verdensstjerne i Peter Sisseck, naturligvis primært på grund af hans vin "Pingus". 2 vinen til Pingus, Flor de Pingus, er netop blevet tildelt 93-95 point af Parker i denne årgang 2011. Du får her lov til og smage mesterens håndværk, på noget nær det højeste niveau. Vinen har et kæmpe udviklings potentiale, og som Parker skriver: I cannot wait to taste the wine after two or tree years in the bottle.

995,00 DKK 1.149,00 DKK (spar 154,00 DKK)

Her er så vinen fra Danske Peter Sisseck opkaldt efter det 23. bogstav i det græske alfabet - det seneste resultat af Peter Sisseck's dybe engagement i Ribera del Duero. Den er mørk i glasset - naturligvis - og så byder den sig til med en herlig og umiddelbar duft, hvor de modne røde frugter finder sammen med friske violer og en antydning af brombær likør. Vinen er intens og velsmagende i munden, med en pulserende friskhed, som giver vinen kant og kalder smilet frem.

299,00 DKK 349,00 DKK (spar 50,00 DKK)
Vinen er lavet på Tempranillo druer som stammer fra vinstokke som er mere en 50 år gamle. Vinen præges af mørk chokolade, et ristet præg fra fadet, og er en powerfuld og strukturetet vin. Bordegas Fuentespina ejer 600 Ha. jord, hvor størstedelen af denne jord er beplantet med Tempranillo. Fermenteringen foregår i 3 dage under kølige forhold. Dette gøres for at opretholde vinens aromaer. Efter den malolaktiske gæring ligger vinen på nye franske fade i 16 måneder, hvorefter vinen får 12 måneders flaskelagring.
149,00 DKK 189,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Denne vin er produceret af 95% Tempranillo og 5% Mazuelo druer, der er dyrket i Rioja området i Spanien. Vinen har været lagret 15 måneder på amerikanske og franske egetræsfade og minimum 24 måneder på flasken før frigivelsen. Det er en flot rødvin med intens granatrød farve, frugtig og elegant duft af kirsebær og jordbær.

199,00 DKK 299,00 DKK (spar 100,00 DKK)
599,00 DKK 749,00 DKK (spar 150,00 DKK)

Vinen er lavet på Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Merlot og Syrah druer. Aromaen er meget kompleks, kraftig og fint udviklet med frugtagtige noter af sorte kirsebær, blommer samt modne toner af honning, grønne blade og en smule læder. Smagen er rig med en fløjlsblød tannin og i perfekt balance. Vinen er meget aromatisk, kompleks og pænt udviklet, moden frugt og en lang eftersmag, med elegante antydninger af ristet eg. Anbefales til lam, oksekød, vildt, grillet kød, smagfulde tapas samt kraftige oste.

125,00 DKK 185,00 DKK (spar 60,00 DKK)

Vinen er lavet på Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Merlot og Syrah druer. Aromaen er meget kompleks, kraftig og fint udviklet med frugtagtige noter af sorte kirsebær, blommer samt modne toner af honning, grønne blade og en smule læder. Smagen er rig med en fløjlsblød tannin og i perfekt balance. Vinen er meget aromatisk, kompleks og pænt udviklet, moden frugt og en lang eftersmag, med elegante antydninger af ristet eg. Anbefales til lam, oksekød, vildt, grillet kød, smagfulde tapas samt kraftige oste.

259,00 DKK 389,00 DKK (spar 130,00 DKK)

Viña Tondonia Reserva har tilbragt 6 år på fade og næsten det samme på flaske, før den blev frigivet til salg – langt, langt længere lagring end loven foreskriver. Viña Tondonia Reserva 2003 er drikkemoden nu, men den kan også gemmes mindst et årti endnu. I duft og smag finder den opmærksomme vinnyder ultrarene, røde bæraromaer, der giver modstandsfri og cremet fylde. Som modvægt hertil bidrager lagringsaromaerne med fugtig efterårsskovbund med mos og svampe.

249,00 DKK

Vinen har en mørk farve, næsten ugennemsigtig, og lover en solid omgang Ribera. Næsen er kompleks med indslag af af modne bær, krydderier og fad. Smagen er i god balance mellem de tunge mørke frugtnoter, den krydrede tone og den ekstremt lange eftersmag. Serveres til kalvesteg og grillet kød, gerne retter med markant sauce. Desuden perfekt til en lammekrone eller kølle, gerne med middelhavskrydderier. Serveringstemperatur ca. 16 grader.

495,00 DKK 549,00 DKK (spar 54,00 DKK)

Denne vin er produceret af 95% Tempranillo og 5% Mazuelo druer, der er dyrket i Rioja området i Spanien. Vinen har været lagret 15 måneder på amerikanske og franske egetræsfade og minimum 24 måneder på flasken før frigivelsen. Det er en flot rødvin med intens granatrød farve, frugtig og elegant duft af kirsebær og jordbær.

129,00 DKK 169,00 DKK (spar 40,00 DKK)

**96 Parker POINT** Et af Spaniens mest anerkéndte vinhuse. Kirsebærrøds farve i glasset med flotte aromaer af vanilje, kokus og chokolade. God balance i vinen. Tannin og syreniveauet er flot og runder dejligt af med bløde tanniner. En vin med stort gemmepotentiale. 13% alk.

599,00 DKK

96 Parker POINT Et af Spaniens mest anerkéndte vinhuse. Kirsebærrøds farve i glasset med flotte aromaer af vanilje, kokus og chokolade. God balance i vinen. Tannin og syreniveauet er flot og runder dejligt af med bløde tanniner. En vin med stort gemmepotentiale.

799,00 DKK

Kåret til bedste Rioja Reserva af New York Times Robert Parker 94 point Der er næppe tvivl om at La Rioja Alta S.A. er den førende kvalitets orienterede producent i Rioja. Vinen fremtræder med en smuk rubinrød farve. Den har en kompleks bouquet af jord, mineraler, kirsebær, røgelse, lakrids og en afrunding af trøffel. Smagen er afbalanceret og koncentreret med en let krydret lang fed, cremet og ren eftersmag.

559,00 DKK

Tempranillo-druer fra områderne Rodenzo og Labastida, der ligger 450-550 meter over havets overflade. Vinen lagrer på amerikanske egefade i 2 år. Flot intens og fyldig vin med fine nuancer af ristet kaffe. Eftersmagen har elementer af kandiseret frugt og strejf af kaffe og chokolade. Perfekt til kraftige kødretter og modne milde oste. 13,5 % alkohol.

179,00 DKK

Denne organisk producerede Monastrell er fremstillet på åbne ståltanke, og med et vågent øje på, at temperaturen ikke bliver ret høj undervejs, ender det i en meget fin og frugtrig vin, hvor nuancerne i druen får et meget ærligt og anderledes præg. Duften er fuld af frugt, og vinen har en fin fylde, selvom den på ingen måde er tung. Eftersmagen er en anelse kort, hvilket er eneste lille minus på en ung, frisk og frækt frejdig vin

79,00 DKK 99,00 DKK (spar 20,00 DKK)
Venta del Puerto No. 18 Selection Especial 2011
199,00 DKK 249,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Vingården Pago Aylés råder over mere end 3.000 hektar jord, hvoraf 50 hektar er vinmarker beplantet med Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot og Garnacha druer. 
Vingården er beliggende i Cariñena, som er et godt spansk område, hvor der bliver produceret vine af høj kvalitet. Vinmarkerne er beliggende i 400-800 m højde og klimaet er karakteriseret ved varme somre og kolde vintre. Vinmarkerne blev beplantet i 1994 og i 1998 blev vineriet bygget.
Ejerne har lavet denne vingård som et prestigeprojekt, hvor penge ikke har spillet nogen rolle. 
Meningen er at producere det bedste, der overhovedet er muligt i regionen. Alt; beplantning, høst, gæring, lagring og aftapning sker efter de mest moderne principper.

149,00 DKK 199,00 DKK (spar 50,00 DKK)
179,00 DKK 225,00 DKK (spar 46,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler