Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Østrig er for mange, stadig et relativt nyt bekendtskab. Både som turistland, og også som vinproducent. En lille vinskandale i 80’erne ødelagde totalt Østrigs omdømme, og landet måtte kæmpe fro at rejse sig igen. Og det lykkedes. I dag er der ikke mange, som ikke har smagt en grüner veltliner, og mange har udvidet bekendtskabet med hvidvine på riesling, sylvaner og chardonnay og rødvine på st. laurent, blaufränkrisch og zweigelt. Mest kendt er nok Niederösterreich, men også Weinviertel og Burgland byder på fine vine. Et af de europæiske vinlande, med det højeste bundniveau.

 

Sorter resultater:

Hoher Rain anerkendes som en af områdets topmarker, og den giver Grüner Veltliner af uforlignelig kvalitet. På sydøstlig eksponeret klippegrund med lidt forvitret sten og sandholdig lerjord dyrkes druerne til denne vin, som udtrykker en afstemt elegance, der yderligere forfines af en herlig mineralitet. Her er klassiske Grüner Veltliner-elementer med en stringent fylde og et elegant touch af hvid peber. Dette er suveræn og meget alsidig madvin, men her er også charme nok til glasset i utide.

149,00 DKK 169,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Denne vin er et sammenstik af udvalgte druer fra forskellige lokaliteter omkring Oberfucha i Fürth på Donaus sydside mod Traisental. Her er fylde og power med et anstrøg af fedme, der holdes i ave af en suveræn syre. Vinen er trods fylden utrolig lineær og holder et imponerende frugtfokus. Frugten har en letkrydret kerne af mirabeller og citrus, mest fuldmoden lime med denne renhed, som giver lysten til det næste glas. Hvis ikke Riesling er verdens mest alsidige madvin, så er Grüner Veltliner det.

239,00 DKK 275,00 DKK (spar 36,00 DKK)

I Kremstals særdeles pittoreske omgivelser med udsigt over Donau og med Ilse Mayer ved roret laver Geyerhof suveræn terroir-vin. Huset har dyrket markerne økologisk siden 1988. Dette vinøse benspænd har givet pote i form af en enorm viden om markernes egenart, hvilket udmønter sig direkte i vinenes høje kvalitet. De er meget rene og præcise med ekstrakt, friskhed og mineralitet på højeste niveau.

149,00 DKK 169,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler