Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Vin er blevet dyrket i USA i hundrede af år, men først med den store strøm af europæiske immigranter i 1800-tallet, blev dyrkningen sat i en form for system. Mange stiftede først bekendtskab med amerikansk vin i 1980’erne, og det var også her, at vinen for alvor trådte i karakter. Inden da havde kun en lille gruppe producenter lavet vin høj kvalitet. Mest kendt er Kalifornien, for vine på chardonnay, zinfandel, pinot noir og cabernet sauvignon, men med tiden har også vine fra især Oregon, på pinot noir, pinot gris og merlot, fundet vej til middagsbordene. I de seneste år er amerikanerne desværre begyndt at drikke amerikansk vin igen. Dette afspejler sig i priserne, men kvaliteten følger i høj grad med.

 

Sorter resultater:

En af USA’s mest solgte hvidvine, er denne cremede Chardonnay fra Kendall-Jackson. Man får virkelig kvalitet og smag for pengene. Hvis du elsker Chardonnay fra Australien, New Zealand eller USA, bør uden tøven købe denne fremragende vin.

149,00 DKK 229,95 DKK (spar 80,95 DKK)

Denne Chardonnay fra Francis Ford Coppola giver allerede i duften en stor oplevelse med noter af moden melon, ananas og appelsin. Smagen er fyldig med flot cremet struktur, der kommer fra gæringen på franske egetræsfade. Denne vin har tæthed nok i smagen til at blive kombineret med kraftige fiskeretter.

Mængderabat på dette produkt - Spar op til 11 %

169,95 DKK

Med denne vin forsøger winemarker Corey Beck at sætte en stor fed streg under, hvor godt en fadlagret Chardonnay smager, hvis blot druerne kommer fra den rigtig jordbund. Intens og ikke mindst balanceret hvidvin, som opnår et usædvanlig højt niveau. 

Mængderabat på dette produkt - Spar op til 15 %

249,95 DKK

Sequoia Grove har igennem mange år nu vist hvad de kan - anmeldelserne taler for sig selv. Vinen her høster stor ros, grundet den gode balance mellem frugt og syrer. 

349,95 DKK

Cremet og sprængfyldt med tropisk frugt står denne Chardonnay flot fremme i skoene. En udtryksfuld bouquet, hvor noterne fra de modne tropiske frugter understreges af den lange fadlagring med lidt krydderi. Smagen er typisk for dette kalkrige område med stor præcision og den flotte balance mellem fylde og smagsintensitet. Denne hvidvin vil være god til en kraftfuld fiskeret, eller moden brie.

199,95 DKK 249,95 DKK (spar 50,00 DKK)

Denne vin er produceret af 100% Chardonnay druer, der er dyrket på over 40 år gamle vinstokke i Santa Maria Bench i Santa Maria Valley i Santa Barbara County, der er beliggende 106-137 meter over havets overflade. Winemakeren kalder dette område for Chardonnay druens ”filet mignon”.

399,95 DKK

Råmaterialet til denne vellykkede hvidvin kommer næsten udelukkende fra den østvendte Lone Oak Vineyard i Santa Lucia Highlands, hvor Hahn også dyrker den røde ’bourgogne-drue’ pinot noir. Solen rammer således denne mark tidligt om morgenen, som sammenholdt med Monterey-bugtens kølige briser giver en særdeles lang vækstsæson; en forudsætning for ambitiøs vin med den rigtige kompleksitet.

249,95 DKK

Denne vin er produceret af 100% Chardonnay-druer, der er dyrket i Yamhill-Carlton området i Oregon, USA. Vinen har været lagret 16 måneder på franske egetræsfade (8% nye). Det er en helt fantastisk hvidvin med flot farve, delikat frugtduft med noter af æbler, krysantemum og sommerregn. Frisk, fyldig og sprød smag med noter af pære, mandarin og citrusfrugt, velafbalanceret syrerindhold samt en lang, ren og behagelig eftersmag.

 

 
 
 
549,95 DKK

Vinen byder på spændstig syrlighed med noter af nashi (asiatisk pære) og citronskal, som giver en lang, forfriskende finish.

399,00 DKK

Denne hvidvin er en elegant Amerikansk Chardonnay, fra den nordligt liggende stat Washington. Opkaldt efter de små heste der engang vandrede frit i Washington, som kun siges at være 14 ”hænder” høje.

149,95 DKK 199,95 DKK (spar 50,00 DKK)

Hovedparten af druerne til denne vin kommer fra Monterey County, hvis kystklima synes at passe fremragende til 'bourgogne-druen' chardonnay. Hahn Winery Chardonnay er ikke smørfed vin med aromaspeederen i bund, men en kultiveret vin, der via sin slanke frugt og præcise syre spiller på facetter snarere end muskler.

149,95 DKK 199,95 DKK (spar 50,00 DKK)
La Crema - Chardonnay Monterey 2016 13,5% alk. - 75 cl.     
149,00 DKK 299,00 DKK (spar 150,00 DKK)

Med en alkoholprocent på 14,3% er dette ikke en vin der skjuler sit potentiale. Dog er den 100% balanceret og afrundet og har en frisk og elegant fylde i munden. Lafond Chardonnay er perfekt til dig der elsker en god fyldig, men tør Chardonnay der passer til alle måltider samt smager udsøgt for sig selv.

349,95 DKK 399,95 DKK (spar 50,00 DKK)

Light Horse Chardonnay er en hvidvin fra vingården Jamieson Ranch i Napa Valley i Californien. Den er opkaldt efter Jamieson Ranchs særlige race af ”miniatureheste”, knap en meter høje, som strejfer om på ejendommen – når de altså ikke er ”på arbejde” som terapi- og servicedyr. Vinen er lavet på 100% Chardonnay fra velegnede steder i Californien og har en god balance mellem fedme og friskhed. En snert af fadlagring øger kompleksiteten og giver mere fylde til vinens krop.

119,00 DKK

Hvis du tror al oversøisk chardonnay er fuldfede smørbomber, så har du her beviset på at der også findes læskende friskhed og elegance i Californien. Druerne kommer fra to marker i Southern Monterey County, begge tilplantet med klon 4, som er en af Californiens originale chardonnay-kloner. Beliggenheden tæt på Stillehavet giver kølighed både til marken og vinen. Tolosa har valgt flere forskellige lots gæret med 5 forskellige gærstammer og høstet mellem 21. september og 14. oktober, så winemakeren har haft en bred vifte af modenhed og syreniveauer at lege med, da det endelige blend skulle sammensættes.

299,95 DKK 399,95 DKK (spar 100,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler