Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Grappa er en italiensk brændevin, der fremstilles ved destillering af druekvas, som i forbindelse med produktion af vin er blevet tilovers efter presningen af druerne. Grappa er en parallel til den franske Marc, selv om de to varianter smager fuldstændig forskelligt. I begge tilfælde er der tale om et  affaldsprodukt fra den egentlige vinproduktion, som danner basismaterialet for brændevinen.

En grappa bærer ofte et navn, der henviser til det område, hvor den kommer fra, eller den vin/druesort, der har leveret det druekvas, som grappaen er fremstillet af. Grappa di Chianti Classico, Grappa di Brunello, Grappa di Amarone, Grappa di Moscato eller Grappa di Barolo.

Grappa kan være mange ting, alt fra den skarpe, spidse og primitive spiritus til den ultra forfinede grappa.

Ligesom med vin findes der ikke-fadlagrede typer (lyse typer), og fadlagrede grappa'er som går over i det gullige til det lysebrune, afhængigt af arten og længden af fadlagringen.

Sorter resultater:

Grappa di Barbaresco "Rabaja" Marolo 42 % alk. - 50 cl. Først fornemmes røde sommeræbler, sød lakrids og mandler omgivet af en frisk blomsterduft. Som aromaen tager til opleves let kanel og nelliker med et strejf af peberkorn. Næsebordende bliver tændte og der kan bruges meget tid på blot at snuse til drikken. Smagen er stærk i ganen, olieret på tungen. De kraftige krydderier starter smagen og overtages derefter af frugtsødmen som afsluttes i en dejlig lang og tør eftersmag.
329,00 DKK

Grappa di Brachetto Marolo 50 cl. - 42 % alk. Duft: Indsmigrende blomsterduft, roser, tulipaner og en masse frisk forårsluft. Orange chokolade og svagt krydret. Smag: Rund, smagsfuld, frugtet med en kant af chokolade og kardemomme. Udnytter til fulde den charmerende Brachetto drue Fra kvaset af Brachetto druen og et kort ophold på fad bliver denne grappa svagt uklar i farven. Samtidig bliver den utrolig rund og indsmigrende. Godt til at mindes i den kolde vinter, dejlig at opleve en varm sommer.

299,00 DKK 325,00 DKK (spar 26,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler