Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Grappa er en italiensk brændevin, der fremstilles ved destillering af druekvas, som i forbindelse med produktion af vin er blevet tilovers efter presningen af druerne. Grappa er en parallel til den franske Marc, selv om de to varianter smager fuldstændig forskelligt. I begge tilfælde er der tale om et  affaldsprodukt fra den egentlige vinproduktion, som danner basismaterialet for brændevinen.

En grappa bærer ofte et navn, der henviser til det område, hvor den kommer fra, eller den vin/druesort, der har leveret det druekvas, som grappaen er fremstillet af. Grappa di Chianti Classico, Grappa di Brunello, Grappa di Amarone, Grappa di Moscato eller Grappa di Barolo.

Grappa kan være mange ting, alt fra den skarpe, spidse og primitive spiritus til den ultra forfinede grappa.

Ligesom med vin findes der ikke-fadlagrede typer (lyse typer), og fadlagrede grappa'er som går over i det gullige til det lysebrune, afhængigt af arten og længden af fadlagringen.

Sorter resultater:

Sommeren er på vej og det skal vi skåle ind med Limoncello spritz! Årets sommerdrik. Her kan du købe et totalt kit af limoncello og bobler. 

299,95 DKK 437,00 DKK (spar 137,05 DKK)

Marolo Grappa di Barbaresco Rabaja er en grappa lavet på druen Nebbiolo. Druerne er dyrket på den berømte mark Rabaja i Barbaresco og grappaen er tappet ved 42% alkohol, uden nogen former for kunstige tilsætningsstoffer.

349,95 DKK

Marolo Grappa di Brachetto er en grappa lavet på druekvaset som er tilovers efter produktionen af vin på druen Brachetto, som er mest kendt for at blive til en sødmefuld, mousserende rødvin. Grappaen er floral i duften og rund og fyldig i smagen. Den bliver tappet ved 42% alkohol, uden nogen former for tilsætningsstoffer.

349,95 DKK

Det italienske firma, Lucano, er uden tvivl bedst kendt for sine amari – bitre urtelikører som nydes før eller efter maden. Men det viser sig, at Lucano også har et skjult talent for grappa! Deres Grappa Passione Biancaer frugtig og frisk, med noter af stenfrugt (fersken, nektarin) citrus og blomster. Oplagt som afslutning på et godt måltid!

199,95 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler