Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Frankrig er en af verdens klassiske vinproducerende lande, som løbende kæmper med Italien og Spanien om at være størst i mængde. Når man nævner Frankrig er det især de ”gamle” områder som dukker op: Alsace, Bordeaux, Bourgogne og Champagne og Rhône. I takt med tiden har flere og flere andre områder dog oplevet et løft, i kvalitet og efterspørgsel. Især den sydlige del af Frankrig, Provence og Languedoc. Samtidigt byder Loire i nordvest, på masser af spændende vine, som dækker alle farver og sødmegrader. Frankrig er i stor grad lig med tradition, men forvent også, at de ”gamle” områder udvikler sig.

Sorter resultater:

Château La Vieille Forge har en smuk dyb farve. Duften byder på sorte frugter, blomster a la violer og krydderier. Smagen er rund og blød men med en god friskhed, der har noter af kirsebær og andre mørke bær, eftersmagen byder på krydrede noter med et hint af cedertræ - En fin og elegant vin.
149,00 DKK
Efter at have været i Hugon familiens eje i en menneskealder, overtog Pierre Cordonnier slottet i 1977. Fra 1993 har hans søn Jean-Pierre stået for driften og vinfremstillingen forståes af Vincent Videau. I dag råder over 40 ha. fordelt på cabernet sauvignon, merlot og petit verdot. Der bruges meget tid i marken og i kælderen således at materialet altid er optimalt behandlet. Slottet udvikler sig løbende teknologisk, mens vinfremstillingen har dybe rødder i de klassiske Bordeau-dyder.
179,00 DKK 229,00 DKK (spar 50,00 DKK)
Amiral de Beychevelle bliver produceret af druer fra de samme marker, der indgår i slottets berømte førstevin. Høsten foregår med håndkraft, og gæringen sker i temperaturkontrollerede rustfri ståltanke ved 30 grader. I januar måned efter høsten foretages ”assemblage” og 1. samt 2. vinen udvælges.
399,00 DKK
Chateau Magondeau er et slot der har været i familiens eje siden 1933. Det er på 18 hektar, der ligger på skråninger ned til floden Isle. Jordbunden er ler og limsten. Vinstokkene er i gennemsnit 40 år gamle.
149,00 DKK 189,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Morey-Saint-Denis er en af de mindre kendte kommuner i Bourgogne. Med sin placering mellem Chambolle-Musigny og Gevrey-Chambertin, er det dog ikke beliggenheden der fejler noget. Morey ligger da også tættere end de to andre, på nogle af de mest berømte grand cru-marker i Cote de Nuits. Stilen er maskuline, raffinerede vine, der som unge er rustikke i kanten, med en overflod af røde bær.

399,00 DKK

En flot vin som du bør unde dig selv at smage til det klassiske franske køkken. Chateauneuf du Pape er en saftig og kraftfuld terroirvin, der giver sublim value for money og allerede nu en vin, der byder på stor drikkeglæde, sin unge alder til trods. En koncentreret sag med en afmålt kraftfuld profil og en elegant, blommeagtig frugtfylde, der også har elementer af rå lakrids, nelliker, sorte oliven, Provence urter, og fine pebertoner med underliggende mineralske noter.

329,00 DKK 349,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Èn af det nordlige Côtes du Rhônes største personligheder og mest fremsynede vinmagere er Jean-Luc Colombo. Med primært fokus på Cornas har Jean-Luc Colombo igennem mange år arbejdet som uafhængig konsulent for en lang række af områdets kendte navne, men siden han i 1987 købte en 10 hektar stor vingård.

649,00 DKK 699,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Beliggende på et lille vulkansk udspring, er Domaine du Bosc meget speciel i området der strækker sig langs den varme kyst i Sydfrankrig. 66 hektar beplantet med 12 forskellige druesorter, hvor der er hovedvægt på Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon Petit Verdot i de røde druer samt Chardonnay Muscat og Viognier i de hvide. Den meget specielle jordbund giver Deres vine en smagfuld og elegant stil, med mange vitaminer og mineraler i både røde som hvide vine.

69,00 DKK 79,00 DKK (spar 10,00 DKK)
Domaine de Cassan er beliggende i den sydlige del af Rhône ved utroligt pittoreske Lafare, omtrent 35 km nord for Avignon - i hjertet af Dentelles de Montmirail. Domænets samlede areal består af knap 30 hektar med gamle vinstokke, heraf ca. halvdelen i Beaumes-de-Venise. Jordbunden her er meget fattig med indslag af ler og kalk.
99,00 DKK 119,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Françoise Ollier har lavet et pragt exemplar af hendes mest solgte vin. En kraftig vin som fylder med masser af smagsnuancer i munden. Peber, blommer og solbær dominerer. Druerne er følgende: Carignan, Grenache, Syrah og Mourvedre. Perfekt til kalvekød, oksekød, ragout, og gryderetter som er sammensat af franske krydderurter, vildt og franske oste.

119,00 DKK 149,00 DKK (spar 30,00 DKK)
Det var Guillaume (Renés barnebarn), der besluttede at Château Poitevin i 1991 skulle begynde at vinificeres under eget tag. I dag administreres ejendommen af Guillaume og hans kone Natacha og de har i alt 41 hektar beplantet med vinstokke. På Château Poitevin tages der hensyn til miljøet og deres brug af kemikalier er minimal.
159,00 DKK
Vinen giver mindelser om Le Grand Vin og er gode introduktioner, som modner hurtigere. Château d'Issan er et af de smukkeste slotte i hele Médoc området. Slottet stammer fra det 17. århundrede og ejes af den berømte Cruse- familie i Bordeaux. D'Issan kendetegnes ved dens meget fløjlsbløde og opulente struktur, og dets meget delikate og aromatiske stil.
649,00 DKK
Domaine Jean-Marc Burgaud er beliggende i Morgon, i Beaujolais distriktet, hvor Jean-Marc, som er ud af en familie der i generationer har været vinbønder, har lavet vin siden 1989. Man har fokus på kvalitetsvin, al høst foregår manuelt, og vinfremstillingen er rodfæstet i traditionerne i området. Domænet råder over 19 ha med vinstokke, hvor af 5 ha er Villages, 1 ha Regnie, og 13 ha Morgon.
129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)
Forrygende Beaujolais Villages, fra Morgons bedste producent. Næsen er præget af morbær, ribs, lidt violer og sød lakrids. Smagen er burgundisk i frugten, med fine noter af modne skovbær, soltørrede tomater og indslag af ribs og blommechutney. Drik vinen til frokosten, til retter på mørbrad, til fuglevildt eller til krydret charcutterie. Server vinen ved 16 gr. og nyd til fulde frugten.
99,00 DKK 129,00 DKK (spar 30,00 DKK)
Huset har altid lavet Beaujolais med stor respekt for områdets enkelte cru'er. Husets stil er ren frugt og karakterfulde vine. Henry Fessy har marker i alle 10 cru'er og laver desuden Beaujolais og villages. Yderligere råder huset over velbeliggende marker i Macon, hvor de producerer flotte hvidvine bl. a. Pouilly-Fuisse og Saint Veran. Huset arbejder for at gøre vinfremstillingen så ren som muligt.
129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Morey-Saint-Denis er en af de mindre kendte kommuner i Bourgogne. Med sin placering mellem Chambolle-Musigny og Gevrey-Chambertin, er det dog ikke beliggenheden der fejler noget. Morey ligger da også tættere end de to andre, på nogle af de mest berømte grand cru-marker i Cote de Nuits. Stilen er maskuline, raffinerede vine, der som unge er rustikke i kanten, med en overflod af røde bær.

399,00 DKK

En fabelagtig Bourgogne med en dyb skinnende farve. I duften er der noter af røde bær (hindbær og brombær) og krydrede noter af lakrids. Smagen er sprød og charmerende med smag af friske druer. Vinen er saftig og smagfuld, robust med en perfekt og overbevisende struktur. 100 % Pinot Noir fra vinstokke med en gennemsnitlig alder på 40 år. Den har været lagret 18 måneder på egetræsfade. Perfekt til eksempelvis kanin (med sennep), kalvekød eller fjerkræ.

395,00 DKK 449,00 DKK (spar 54,00 DKK)

Vinen er sammensat af de bedste håndplukkede druer - Carignan, Grenache, Syrah og den fede Mourvedre drue. Lagring på Franske egefade i 12 måneder. En kraftig og fyldig vin med masser af smagsnuancer i munden. Peber, blommer, solbær og tobak dominerer smagen. Vinen er perfekt til kalvekød, grillet oksekød, vildt, ragout, gryderetter med franske krydderurter samt franske oste.

169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)
91-94 points Robert Parker "A traditionally made blend of 60% Grenache and 40% Syrah that spends 12 months in oak, the powerhouse 2007 Vacqueyras boasts an inky/black/purple color as well as notes of incense, blackberries, kirsch, flowers, scorched earth, pepper, and spice. This pure, full-bodied, opulent, layered, seriously concentrated wine should drink beautifully for a decade."
129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)
Beliggende på et lille vulkansk udspring, er Domaine du Bosc meget speciel i området der strækker sig langs den varme kyst i Sydfrankrig. 66 hektar beplantet med 12 forskellige druesorter, hvor der er hovedvægt på Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon Petit Verdot i de røde druer samt Chardonnay Muscat og Viognier i de hvide. Den meget specielle jordbund giver Deres vine en smagfuld og elegant stil, med mange vitaminer og mineraler i både røde som hvide vine.
59,00 DKK 75,00 DKK (spar 16,00 DKK)
Peber, læder, tobak og en duft af grønne Granny Schmidt i næsen, en fantastik Gigondas. Denne vin høstes på 3,5 hektar, som Domainet købte for 5 år siden, efter at have lejet arealet i en længere årrække. Der høstes på gamle vinstokke, hvor druesamsætning er 65 % Grenache, 25 % Mourvedre og 10 % Syrah. Det er vin som med flere års lagring, den er drikkemoden nu, og kan henlægges frem til år 2020.
149,00 DKK 199,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Denne vin er produceret af 100 % Grenache, hvor stokkene er planet ved foden af Ventoux i Rhone. Stokkene er over 75 år gamle. En kraftig vin der indeholder en masse noter af lakrids og moden frugt. Tannin og syre giver vinen rygrad og dybde, mens krydderier i eftersmagen runder den flot af. Veleget til oksesteg, grillet kød samt til oste. Anbefales af servere denne vin ved 16 grader.

89,00 DKK 99,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Denne vin er produceret af 100% Syrah druer, der er dyrket i Crozes-Hermitage området i Rhône dalen i Frankrig. En del af vinen har været lagret på egetræsfade i 12 måneder. Det er en flot vin med intens kirsebærrød farve, delikat duft af kirsebær, hindbær og solbær, rund og blød frugtsmag samt en behagelig eftersmag.

199,00 DKK 249,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Christian Ruffinatto lavede denne helt specielle topvin første gang i 2004. Han blev inspireret af datteren Lenas fødsel dette år. Vinen har været produceret hvert år siden, dog var kvaliteten i 2008 ikke god nok, hvorfor Christians topvin blev reduceret til andenvinen. Dette er et stort skridt for en lille producent med kun 6 hektar vinmarker. For det halverer prisen på hver solgt flaske.

169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)
Familien Baissas topvin, der kun bliver produceret i særligt gode år. Vinen bliver lavet på Syrah, Carignan og Grenache. Vinen er perfekt og drikkeklar nu, men kan grundet den ekstreme høje kvalitet gemmes mange år endnu. Vinen har en intens teglrød farve med aromaer af mørke bær, med hint af krydderier og vanilje. Vinen har en utrolig lang, fyldig og elegant eftersmag, som man normalt kun finder i langt dyrere og finere Bordeauxvine. Den passer perfekt til grillet rødt kød med krydrede saucer.
149,00 DKK 169,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Chambolle-Musigny ligger i den centrale del af Cote de Nuits. Her er hverken langt til Beaune by eller Clos Vougeot og byen er et super eksempel på burgundisk idyl. Kommunen har to grand cru "Bonnes Mares", (som deles med Morey-Saint-Denis) og Musigny. Vinene fra Chambolle-Musigny anses for værende de mest feminine af Nuits vine, og mange anser dem for værende toppen af burgundisk elegance.

399,00 DKK
Tilhører i dag den absolutte elite i klassifikationen "Grand Cru Classé" i Saint-Émilion. Slottet drives som en lille familieforretning med Thibaut og Magali Decoster i spidsen. Siden 2004 har hele slottet og de omliggende 8,5 ha. vinmarker gennemgået en forvandling. Familien har foretaget massive investeringer i vinmarkerne og i moderne produktionsudstyr.
499,00 DKK 549,00 DKK (spar 50,00 DKK)
   
399,00 DKK 449,00 DKK (spar 50,00 DKK)
Druesammensætningen er 65 % Grenache, 20 % Syrah, 10 % Carignan og 5 % Mourvèdre, som efter knap en måneds maceration og gæring lagres et år på fad og tank - fuldstændig som deres Chateuneuf tradition. Duft og smag viser en sund, saftig og tætpakket vin, der har en balanceret blading af rød og mørk frugt med sorte oliven, Provence urter og en lille medicinsk undertone.
129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)
En flot og lækker vin, der har masser af kraft og saft, blød og fyldig. Den har smag og kvalitet som en Saint-Émilion i den ”dyre ende”. Det er en flot og dybrød vin lavet på Syrah,Carignan,Grenache og Mourvèdre. Den er lagret 12 måneder på franske egetræsfade, hvilket gør den til en meget kompleks vin med fine noter og aromaer af vanilje, mørke bær samt et hint af lakrids og tobak. En fantastisk elegant vin, der bliver hængende i munden i utrolig lang tid.
99,00 DKK 139,00 DKK (spar 40,00 DKK)
Chateau Lagrange 2009 - Saint Julien Én flaske indeholder 75 cl. - 13,5 % alkohol.
549,00 DKK

Denne stilrene Bordeaux-vin fra området Médoc er produceret på Merlot og Cabernet Sauvignon af det gamle vinhus Yvon Mau. Druerne er nænsomt høstet og selekteret for at holde den høje standard huset er kendt for. Vinen er let drikkelig og har silkeblød tannin samt en flot frugtrig duft af mørke røde bær ovenpå et strøg krydderi. En flot balanceret vin. Fabelagtig ledsager til fuglevildt, generelt fjerkræ, lyst kød, men også fin til medium kraftige oste.

75,00 DKK 119,00 DKK (spar 44,00 DKK)

Vinen vinificeres på traditionelle store fade og lagres efterfølgende i beton tanke. Den røde Cotes du Rhone fra Domaine Saint Gayan følger ikke moden for lette drikkelige, lyse og lette vine. Det er først og fremmest en vin af karakter, og med traditionerne i behold fra jorden i Saint Gayan. Druerne kommer udelukkende fra Côtes du Rhône Villages vinmarker, og især fra Sablet, der grænser op til Gigondas.

89,00 DKK 109,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Historie og kvalitet går hånd i hånd hos Domaine Saint Gayan, hvor den vinkulturelle historie går hele 11 generationer tilbage i lige linie. De har altså et helt unikt erfaringsgrundlag. Mere en halvdelen af vingårdens 37 hektarer er beplantet med vinstokke, der er mere end 80 år gamle.

99,00 DKK 139,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Manoir Grignon Cabernet Syrah er en helt fantastiks sydfransk vin som smager pragtfuld lettere afkølet. Manoir Grignon er sammenstukket af Cabernet Sauvignon og Syrah druer fra gamle, lavtydende vinstokke. Efter gæringen på rustfrit stål lagrer vinen med ny eg, der bidrager med saftige tanniner og lidt sødmefulde nuancer af vanilje, mokka og kakao. Duften giver et indtryk af en saftig, tæt vin med hovedvægten på intense, mørke bær og ristede nuancer fra fadet i form af mokka og vanilje.

69,00 DKK 89,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Domaine Saint Gayans Gigondas er sammensat af 80 % Grenache, 15 % Syrah og 5 % Mourvedre. Vinen vinificeres på traditionelle store fade og lagres efterfølgende i 12 måneder på egetræsfade, inden den aftappes uden filtrering. Gigondas er en kraftfuld vin med en dyb rød farve. Den bliver kun bedre af at blive lagret.

169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)
Domaine Saint Gayans Gigondas er sammensat af 88 % Grenache, 6% Syrah og 6 % Mourvedre druer. Vinen vinificeres på traditionelle store fade og lagres efterfølgende i 24 måneder på egetræsfade. Châteauneuf-du-Pape er uden tvivl den mest prestigefyldte appellation i Côtes du Rhône. I 1987 benyttede Saint Domaine Gayan lejligheden til at erhverve et areal ved siden af den berømte vingård Château de Beaucastel.
249,00 DKK 299,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Historien om Château Gazin går helt tilbage til det 12.århundrede, hvor ”The Knights of St. John” havde et hospital, som blev brugt af pilgrimme på vej til Santiago de Compostella. Deraf navnet på Gazin's 2. vinen L’Hospitalet de Gazin, der for første gang blev produceret i 1986. Vinstokkene på Château Gazin er i gennemsnit 35 år gamle og druerne høstes ved håndkraft. Vinen lagres i 18 måneder på egetræsfade, hvoraf 50% er nye fade.

799,00 DKK 849,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Årgang 2014 er klassisk fremstillet på Syrah og Grenache druer. Vinen har et rent udtryk med frisk saftig frugt - og den nye årgang er mere fremtrædende end tidligere årgange. Det er en fantastisk vin, der har potentiale til at blive gemt i adskillige år, men den er også drikkemoden nu. Vinen anbefales til retter med oksekød, skinke, lam, vildt samt til modne oste.

89,00 DKK 139,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Duften sender en på ferie i Sydfrankrig; Solbær, mørk chokolade, espresso, olivenlund og et besøg på den nærmeste nypløjede mark og en nylavet lædersadel. I smagen finder man en massiv buket af mørke bær, lidt kakao og sorte oliven. Dette kunne sagtens være en pompøs Chateuneuf, men den varme eftersmag afslører, at vi geografisk er i den sydlige del af Frankrig. Dette er vin til de store bøffer, til coq au vin, osso buco eller til alle typer klovvildt.

475,00 DKK
Vinen dufter af bær, koriander og lauerbærblade. Det er en intens vin, hvis aromaer af lakrids og krydderier bliver længe i munden. Kort og godt en flot kraftig vin som besidder en god balance.
89,00 DKK 99,00 DKK (spar 10,00 DKK)
Siden 2004 har hele slottet og de omliggende 8,5 ha. vinmarker gennemgået en forvandling. Familien har foretaget massive investeringer i vinmarkerne og i moderne produktionsudstyr. I samme ombæring er kælderen blevet totalrenoveret. Og bestræbelserne har allerede båret frugt. Clos des Jacobins er på få år rykket helt frem i første linje, som én af de førende ejendomme i Saint-Émilion.
369,00 DKK 425,00 DKK (spar 56,00 DKK)
Tilhører i dag den absolutte elite i klassifikationen "Grand Cru Classé" i Saint-Émilion. Slottet drives som en lille familieforretning med Thibaut og Magali Decoster i spidsen. Siden 2004 har hele slottet og de omliggende 8,5 ha. vinmarker gennemgået en forvandling. Familien har foretaget massive investeringer i vinmarkerne og i moderne produktionsudstyr. I samme ombæring er kælderen blevet totalrenoveret. Og bestræbelserne har allerede båret frugt.
349,00 DKK 549,00 DKK (spar 200,00 DKK)
Chateau Durfort-Vivens 2005, Margaux 2. cru 1 kasse indeholder 6 fl. i original trækasse med 13.5 % alk.
699,00 DKK 749,00 DKK (spar 50,00 DKK)
1.999,00 DKK 2.200,00 DKK (spar 201,00 DKK)

Denne vin er produceret af 70% Grenache, 20% Syrah, 5% Mourvèdre og 5% Carignan druer, der er dyrket i Côtes du Rhône Villages området i Rhône dalen i Frankrig. Vinen har udelukkende været lagret på ståltanke. Det er en flot vin med intens, dyb granatrød farve, delikat og frisk duft af brombær og solbær, fyldig, men samtidig blød smag samt en lang og behagelig eftersmag.

99,00 DKK 129,00 DKK (spar 30,00 DKK)
Fleurie er den ubestridte dronning af Beaujolais. Men sin finesse, elegance og fantastiske aromaer af iris og violer er Fleurie ofte den Cru som betager de fleste Beaujolais-fans. Henry Fessy har 5 hektar i Fleurie, der er beplantet med mere end 50 år gamle vinstokke. Der høstes meget skånsomt, og vinproduktionen er meget traditionel.
179,00 DKK 199,00 DKK (spar 20,00 DKK)
Château D´Angludet kan på det varmeste anbefales. Det er simpelthen et af de bedste køb man hvert år kan gøre i Margaux."Super flot, klassisk Margaux-vin, tør, medium kraftig, elegant vin med god velintegreret tannin i flot smag af moden mørk bærfrugt, krydderurter, toast, lidt egetræsvanilje og lidt mørk chokolade".
369,00 DKK 395,00 DKK (spar 26,00 DKK)

En vidunderlig og klassisk Bourgogne med masser af frugt. Den har en blodrød farve med lilla nuancer. I den frugtagtige duft er der noter af kirsebær, hindbær, solbær, lakrids og den karakteristiske fornemmelse af Bourgogne Pinot Noir (underskov) med lidt spicy noter. I smagen er der masser af frugt, finesse og en lang og behagelig eftersmag. 100 % Pinot Noir fra vinstokke med en gennemsnitlig alder på mere end 30 år. Perfekt til de lidt lettere retter såsom svinemørbrad, kalvekød, lammekølle med grøntsager eller gratin.

199,00 DKK 249,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Sabourin familien har 14 hektar vinmarker omkring Plassac, stik syd for Blaye, lige ved højrebredden af Garonne-Floden med appetitlig udsigt til Listrac og Pauillac på den anden bred. På højrebreddens mere lerholdige jord trives Merlot-druen bedst af alle, og Château Bellevue er da også lavet udelukkende på Merlot med frugt fra ca. 30 år gamle vinstokke. Smageren mødes i duften af en indbydende aroma med rød bærfrugt, bl.a. mørke kirsebær og ribs. I munden er den middelfyldig, elegant og med en velgørende moden frugtsmag samt behageligt afstemt tannin niveau og en tør finish. Som næsten al Bordeauxvin, så står denne vin godt til de enkle, kødretter med vinbaseret sauce. Kødet kan strække over kalv. okse og lam. Vinen nydes nu og 2-4 år frem, serveret lidt under stuetemperatur, ca. 16-18°.

99,00 DKK 129,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler