Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Tyskland er vores nærmeste klassiske vinland, og mange danskere har derfor besøgt de skønne vinmarker, langs især Rhinen og Mosel. De er da også vinene herfra, de fleste er bekendt med. Landet byder dog på masser af mindre kendte områder, bl.a. Ahr, Rheinhessen og Franken. Traditionelt er det hvidvinene på riesling man har forbundet Tyskland med, men i de senere år, er der kommet et boom i produktionen og efterspørgslen på tysk rødvin. Især vine på spätburgunder er populære, men hold også øje med dornfelder og blauburgunder. Blandt hvidvinene er der nu kommet en bølge af tørre og halvtørre, som passer godt til dansk mad.

Sorter resultater:

Franziska Breuer-Hadwiger ejer og driver nu vingården med sine 15 ha. Franziska har investeret betydeligt overalt på vingården, - og ALTENKIRCH har gennemgået en revolutionerende udvikling. Jasper Bruysten er ønolog og winemaker hos Weingut ALTENKIRCH. Med undtagelse af Alte Rebe Bodental-Steinberg” er alle Riesling’erne vinificeret på stål.

149,00 DKK 169,00 DKK (spar 20,00 DKK)
Removed Cabernet Sauvignon er omhyggeligt udvalgt og har en meget blid, delikat fjernelse af alkohol fra vinen, hvilket efterlader vinens smag, karakter og bouquet stort set uændret. Denne alkoholfrie rødvin er produceret af 100% Cabernet Sauvignon druer og indeholder 0,5% alkohol. Vinen har en rubinrød farve, frugtrig bouquet, samt smag af modne frugter. Den er velegnet til såvel kolde som varme kødretter, samt de fleste oste. Alkoholfri vine er ikke velegnet til henlægning, men bør drikkes, mens de er unge.
49,00 DKK 59,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Denne cuveé er absolut det bedste Jürgen har produceret i vores øjne. Jürgen har ikke valgt at bosidde sig i Baden for sjov, og vi er sikre på at én af de vigtigste argumenter for at det blev Baden, er kalkindholdet i jordbunden. Mange har sammenlignet hans vine med nogle af de bedste terroir i Bourgogne, hvor netop jordbunden er præget af kalk, såsom Chambolle Musigny. 

Denne vin kan med sikkerhed sammenlignes med nogle af de aller bedste Chambolle-Musigny producenter. Jürgen har her i denne cuveé "Suis-je gentil ainsi" igen arbejde med Bourgogneklonen, så på etiketten stor druen skrevet med Pinot Noir. Farvens vin er fuldstændig sublim! Farven er nærmest laksefarvet, man overvejer et sekund om dette er rosé. Vinen er helt lyserød og nærmest hvid i kanten, virkelig en spændende vin fra første sekund. Duften får dig endnu længere frem i stolen. Af en så "bleg" vin, kan der umuligt vælte så intens og powerfuld duft ud?! Helt friske hindbær, lidt urtet præg, mynthe og en lille pebernote. Slyng vinen rundt i glasset og du finder mange spændende noter. Smagen skuffer ikke, virkelig en intens og smagfuld oplevelse, hvor du oplever at en vin med lethed, elegance samtidig kan være fyldig og krydret. En virkelig vanvigtig balance, der er at finde i glasset. Farve, næse og smag giver klart udtryk for storhed! En vin der må prøves for Pinot Noir elskeren! 

449,00 DKK 499,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Jürgen arbejder her med den tyske klon af Pinot Noir, hvorfor han skriver Spätburgunder på etiketten. Hans Ehretstein er en vellavet og velstrukturet vin, som kan måle sig med rigtig mange og store Bourgogner. Farven udstråler elegance og storhed, lys rød kant med en lidt dybere rød kerne, får tankerne på Pinot noir med det samme. Aromaerne springer ud af glasset. Når du dufter til denne vinspringer det frem med skovbær, specielt skovjordbær er markant. En lille fin krydrenote af lidt peber, men på den HELT fine måde. Fadet fornemmer man i næsen, men virkelig fint integreret i vinen. Smagen bærer præg af fin og elegant vin. De røde bær er det første, der vækker sig. Efterfølgende arbejde den levende syrer, som skaber balance i glasset. Sidst kommer den fede frugt, en cremethed og fylde man sjældent finder i tysk Pinot. Flot og vellavet Pinot! Til aller sidst kan man mærke den lidt milde alkohol, der giver et krydret præg på vinen. Til trods for de 13,5 % alkohol er vinen i den fineste balance. 

 

249,00 DKK 299,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Jürgens Pinot Noir-vine er resultatet af en meget omhyggelig økologisk dyrkning, forsigtig indhøstning og en hands off-tilgang i vineriet. Druerne gærer delvist i hele klaser uden tilsat gær, og vinene lagrer på brugte fade, så de undgår tydeligt fadpræg. Det giver vine, der er lyse og elegante, men intense i både duft og smag. De er tydeligt terroirdrevne, og kan med forsigtighed og behørige forbehold sammenlignes med vinene fra Chambolle i Bourgogne, hvor jordbunden også har et meget højt indhold af kalk. Ved smagning på domænet var første årgang, 2003, fuldstændig ren og klar, og fremstod elegant og med fin syrebalance – og et langt liv foran sig.  Fra højtliggende marker tilplantet med en række forskellige kloner, som muliggør en meget fin balance mellem frugt og struktur. Vinen er klar, lys, med meget fin frugt i næsen og god længde. Franskmændene ville kalde den Trés Pinot.

119,00 DKK 149,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Familien Eymann laver vin i den lille tyske by Gönnheim, i vinområdet Pfalz. Foruden den traditionsrige drue Riesling, dyrkes der også Chardonnay og Pinot Noir. Faren har siden 1980'erne dyrket sine vine økologisk, og er sidenhen også certificeret biodynamisk ved Demeter.

 

299,00 DKK 349,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler