Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Tyskland er vores nærmeste klassiske vinland, og mange danskere har derfor besøgt de skønne vinmarker, langs især Rhinen og Mosel. De er da også vinene herfra, de fleste er bekendt med. Landet byder dog på masser af mindre kendte områder, bl.a. Ahr, Rheinhessen og Franken. Traditionelt er det hvidvinene på riesling man har forbundet Tyskland med, men i de senere år, er der kommet et boom i produktionen og efterspørgslen på tysk rødvin. Især vine på spätburgunder er populære, men hold også øje med dornfelder og blauburgunder. Blandt hvidvinene er der nu kommet en bølge af tørre og halvtørre, som passer godt til dansk mad.

 

Sorter resultater:

Familien Eymann laver vin i den lille tyske by Gönnheim, i vinområdet Pfalz. Foruden den traditionsrige drue Riesling, dyrkes der også Chardonnay og Pinot Noir. Faren har siden 1980'erne dyrket sine vine økologisk, og er sidenhen også certificeret biodynamisk ved Demeter.

 

299,00 DKK 349,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Endelig har vi fået forsyningerne hjem fra Georg Steinmetz i Rheinhessen. Et fantastisk vinhus, der virkelig kan lave kvalitetsvine. En skøn vin, som du uden tøven kan servere for alle finde gæster. 

75,00 DKK 110,00 DKK (spar 35,00 DKK)

Jürgen blev spurgt om han ville have ansvaret en serie af vine fra det lokale negiocant-firma i Baden. Han var skeptisk, men fik lov at styre ALT selv, hvorfor han sagde ja. Og hvilke vine der er kommet ud af det samarbejde. Bør prøves. 

119,00 DKK 149,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Removed er et projekt fra et tysk vinhus, hvor man har forsøgt at skabe mere viniøse alkoholfrie vine, hvor man i starten har behandlet druerne som normalt, og først efter fermentering har dampet alkoholen ud. 

49,00 DKK 59,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Altenkirch kommer fra Rheingau, som er et af de 13 vinområder i Tyskland. Vinene herfra produceres traditionelt og skaber elegante og rene hvidevine fra meget anerkendte marker. 

179,00 DKK 199,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Jürgen arbejder seriøst med Pinot Noir, som er Bourgogne kloner. Denne vin er i Hillerød Vinkompagni noget af det mest overraskende Pinot vi har på hylden. Det skal prøves for Bourgogne-elskeren. 

449,00 DKK 499,00 DKK (spar 50,00 DKK)

 Jürgen sætter en ære i at producere god Spätburgunder. Hvorfor han bruger sine bedste beliggende på netop denne vin. Druerne høstet i hånden og selekteres grundigt inden fermentering. 

249,00 DKK 299,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Bernhard Kirsten er en af de mest progressive vinbønder i Mosel. Bernhard indså allerede i ’90erne at Global Warming pegede mod tørre, mere fyldige vine, hvorefter han reducerede udbyttet drastisk og indførte Burgundiske metoder såsom præ-fermentativ maceration, malolaktisk gæring og sågar nyt fad (et virkelig Fy-ord i Mosel). Tilsammen giver disse teknikker vine som er intense, fyldige, crêmede og meget, meget velegnede til mad af snart sagt enhver art. Tænk på dem som Mosels svar på hvid Bourgogne.

399,00 DKK

En kanon vin, som overrasker rigtig mange mennesker med dens kompleksitet og intensitet. Rheishessen er Tysklands største vinregion, og denne vin ligger i top 4% af alle fra området! HØJT NIVEAU!

99,95 DKK 129,95 DKK (spar 30,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler