Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Tyskland er vores nærmeste klassiske vinland, og mange danskere har derfor besøgt de skønne vinmarker, langs især Rhinen og Mosel. De er da også vinene herfra, de fleste er bekendt med. Landet byder dog på masser af mindre kendte områder, bl.a. Ahr, Rheinhessen og Franken. Traditionelt er det hvidvinene på riesling man har forbundet Tyskland med, men i de senere år, er der kommet et boom i produktionen og efterspørgslen på tysk rødvin. Især vine på spätburgunder er populære, men hold også øje med dornfelder og blauburgunder. Blandt hvidvinene er der nu kommet en bølge af tørre og halvtørre, som passer godt til dansk mad.

 

Sorter resultater:

 Jürgen sætter en ære i at producere god Spätburgunder. Hvorfor han bruger sine bedste beliggende på netop denne vin. Druerne høstet i hånden og selekteres grundigt inden fermentering. 

249,00 DKK 299,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Jürgen blev spurgt om han ville have ansvaret en serie af vine fra det lokale negiocant-firma i Baden. Han var skeptisk, men fik lov at styre ALT selv, hvorfor han sagde ja. Og hvilke vine der er kommet ud af det samarbejde. Bør prøves. 

119,00 DKK

Rødvinen er fremstillet på 100 % Pinot Noir, som lægger most til nogle af verdens skønneste vine. Den er særligt kendt fra Bourgogne og Champagne i Frankrig, men leverer også forførende præstationer i andre lande såsom Østrig, USA, Australien, New Zealand og ikke mindst Tyskland, som denne rødvin er et strålende eksempel på. I Tyskland går druen også under navnet Spätburgunder. Pinot Noir-druen giver fyldige vine med moderat farve og tannin, og man finder ofte aroma af hindbær i mange af vinene. Pinot Noir er en elegant og frugtig rødvin med noter af røde bær.

129,95 DKK

Removed er et projekt fra et tysk vinhus, hvor man har forsøgt at skabe mere viniøse alkoholfrie vine, hvor man i starten har behandlet druerne som normalt, og først efter fermentering har dampet alkoholen ud. 

49,00 DKK 59,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Jürgen arbejder seriøst med Pinot Noir, som er Bourgogne kloner. Denne vin er i Hillerød Vinkompagni noget af det mest overraskende Pinot vi har på hylden. Det skal prøves for Bourgogne-elskeren. 

499,00 DKK

Familien Eymann laver vin i den lille tyske by Gönnheim, i vinområdet Pfalz. Foruden den traditionsrige drue Riesling, dyrkes der også Chardonnay og Pinot Noir. Faren har siden 1980'erne dyrket sine vine økologisk, og er sidenhen også certificeret biodynamisk ved Demeter.

 

299,00 DKK 349,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Bernhard Kirsten er en af de mest progressive vinbønder i Mosel. Bernhard indså allerede i ’90erne at Global Warming pegede mod tørre, mere fyldige vine, hvorefter han reducerede udbyttet drastisk og indførte Burgundiske metoder såsom præ-fermentativ maceration, malolaktisk gæring og sågar nyt fad (et virkelig Fy-ord i Mosel). Tilsammen giver disse teknikker vine som er intense, fyldige, crêmede og meget, meget velegnede til mad af snart sagt enhver art. Tænk på dem som Mosels svar på hvid Bourgogne.

399,00 DKK

Velourblød og frugtrig Pinot Noir, der byder på en vifte af de klassiske Pinot Noir-aromaer med røde bær, fine florale nuancer og vilde krydderurter.

199,95 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler