Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Verdens sydligst beliggende vinland er New Zealand. Sammenfaldet mellem kystklima, varme dage og kolde nætter, samt skærmende bjerge, gør NZ ideelt til vindyrkning. Specielt sauvignon blanc, pinot noir, riesling og pinot gris gør sig godt her. Det egentlige gennembrud for NZ kom i 80’erne, anført af Cloudy Bay, et projekt søsat af Möet et Chandon. Nu fik vinverdenen øjnene op for sauvignon blanc af høj kvalitet og de blev en seriøs kandidat til Frankrigs Sancerre. Senere er arealet af vinmarker udvidet markant og hvert område har sit særpræg. Marlborough er mest kendt for sauvignon blanc, mens Central Otago har markeret sig med pinot noir.

Sorter resultater:

 Mange søger oplevelsen af at finde god Pinot Noir udenfor Bourgogne, og langt de fleste gange får man sig en kedelig oplevelse. Men mange har flere gange vendt tilbage til Cloudy Bay, hvor deres Pinot Noir fra Marlborough virkelig har sat sig fast. Ren og sprød Pinot fra kalkholdig jordbund. 

299,00 DKK 349,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Clos Henri har en stor plads i hjertet hos mange Bourgogne-nørder, grunden vinens renhed og elegance. Terroiret i Marlborough er oplagt til Pinot Noir. Jordbunden er præget af kalk, som er perfekt for den røde drue Pinot Noir. 

299,00 DKK 325,00 DKK (spar 26,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler