Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Verdens sydligst beliggende vinland er New Zealand. Sammenfaldet mellem kystklima, varme dage og kolde nætter, samt skærmende bjerge, gør NZ ideelt til vindyrkning. Specielt sauvignon blanc, pinot noir, riesling og pinot gris gør sig godt her. Det egentlige gennembrud for NZ kom i 80’erne, anført af Cloudy Bay, et projekt søsat af Möet et Chandon. Nu fik vinverdenen øjnene op for sauvignon blanc af høj kvalitet og de blev en seriøs kandidat til Frankrigs Sancerre. Senere er arealet af vinmarker udvidet markant og hvert område har sit særpræg. Marlborough er mest kendt for sauvignon blanc, mens Central Otago har markeret sig med pinot noir.

Sorter resultater:

Navnetrækket Clos Henri, leder uvilkårligt tankerne mod Frankrig, måske endda til Bourgogne, hvor “clos” betegner en lille omsluttet vinmark, og dermed et specifikt, afgrænset ophav. Det er den autencitet og ægthed Bourgeois-familien ønsker at overføre til deres vingård i Wairau Valley i Marlborough. Den franske tradition med en høj beplantningstæthed har de bragt med sig til Marlborough, resulterende i at vinstokkenes indbyrdes kamp om næring højnes, hvilket giver færre druer men med en langt større koncentration. Petit Clos er huset entry-level-vin, og de økologisk dyrkede druerne hertil kommer fra ejendommens yngre Pinot Noir-vinstokke. Druerne gærer i åbne rustfri ståltanke, og lagrer efterfølgende 11 måneder i 7.500 liter store franske egefade, hvilket medvirker til at understøtte vinens fine balance og tanninstruktur. Petit Clos, Pinot Noir har duft og smagsmæssige florale noter af lavendel og tørrede rosenblade, samt røde bær med krydrede undertoner. Den er elegant afbalanceret, med en god syre, afrundede tanniner og et let røget islæt fra fadlagringen.

149,00 DKK 199,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler