Domaine Mongeard-Mugneret - Hautes Côtes de Nuits "Dames Huguettes" 2018

399,00 DKK

Vinene fra Hautes Côtes er et rigtig fint alternativ til de ofte langt dyrere vine fra de berømte vinbyer i Côte de Nuits. Den geografiske placering er oppe i baglandet, men ellers er processerne

helt identiske med den øvrige produktion. Vi befinder os i baglandet af Nuits St.Georges fra en af de bedste vinmarker – ”les Dames Huguettes” med et areal på 2,36 hkt. Jordbunden består af kalksten samt Argoviansk mergel og vinen er produceret 100% på Pinot Noir med en gennemsnitsalder på ca 35 år. Samtidig har man valgt, modsat traditionen for området, at høste pr. håndkraft med afstilkning samt lagring på brugte egefade. Typiske elegante nuancer fra Pinot Noir, men med masser af karakter og kompleksitet til udfordre den mere trænede vindrikker. Kraftige røde og mørke skovbær med en afsluttende generøs og elegant stil.

Model/varenr.: 1000-600-40-80-11

Domaine Mongeard-Mugneret - Hautes Côtes de Nuits "Dames Huguettes" 2018

Dette domaine er beliggende i Vosne-Romanée, som ligger i hjertet af Bourgogne, i Côte de Nuits. Mellem Beaune og Dijon. Domainet blev grundlagt i 162o og i dag er det 8 generation, der driver stedet. Domainet er synonymet med Cõte de Nuits, og laver traditionelle vine fra området. Mongeard-Mugneret besidder omtrent 30 hektar på 35 forskellige applikationer. Både Chardonnay og Pinot Noir bliver der arbejdet med. 

Denne vin er lavet på 100 % Pinot Noir fra forskellige parceller i Côtes de Nuits lige nord for Beaune, hvorfor den blot bliver klassificeret som Côtes de Nuits Villages. Vinen besidder meget frugt og intensitet. Mørk frugt som solbær og brombær. Burgundiske krydderier og en rigtig intens syrerstruktur. 

Vinen kan bruges til diverse mellemkraftige retter, men også blot som en aperitif ved 12-14 grader. 

Denne vin kan også sagens henlægges i 5-8 år endnu uden nogen bekymring. 

 

 

 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Hillerød VinKompagni ApS / Maximum Wine

Frejasvej 32, 3400 Hillerød

tlf: 34 110 100mail@hilleroedvinkompagni.dk

http://hilleroedvinkompagni.dk