Gavioli - Lambrusco Secco Grasparossa di Castelvetro DOC 11% alk.
Farven er meget mørk, næsten violet, men dette er ikke tung vin. Frisk bærfrugt med hindbær, morbær og hyldebær samt et krydret udtryk, der sammen med lidt tanniner frisker op og skærper sanserne. Her er masser af frugt og ingen fedme eller fylde. Præcision og friskhed er nøgleord i denne vintype, der på én og samme tid er interessant men uformel.
Serveres ikke køleskabskold - 10-15° forekommer passende.
Mange vil nok drikke vinen som aperitif, men dette er fremragende madvin til eksempelvis et koldt bord med fed italiensk salami, coppa eller bresaola, til vitello tonnato og pasta med ragù bolognese.
Gavioli - Lambrusco Secco Grasparossa di Castelvetro DOC 11% alk. 75 cl.
Lambrusco er uendeligt meget andet end sødlig, lyserød vin med sodavandsbobler, men det er desværre samtidig, hvad de fleste genkender lambrusco som værende.
Her er et økologisk eksempel på det stik modsatte; Gavioli har her begået en tør, rød voksenlambrusco, der på en god måde vil skubbe til ens fordomme. Lambrusco kommer fra Modena i Emilia-Romagna, og druen anvendt til denne vin hedder intet mindre end Lambrusco Grasparossa di Castelvetro. Vinen er ’frizzante’ hvilket på jævn dansk betyder mousserende, men med et lidt lavere tryk, end man kender det fra champagne og lignende. Boblerne er undfanget via charmat-metoden, hvor hele vinen eftergæres langsomt på tryktank, og flaskerne tappes under tryk, hvilket giver langt finere og mere vedvarende bobler, end når der tilsættes kulsyre.
Hillerød VinKompagni ApS / Maximum WineFrejasvej 32, 3400 Hillerødtlf: 34 110 100, mail@hilleroedvinkompagni.dkhttp://hilleroedvinkompagni.dk |