Barone Montalto - Nero d'Avola Appassimento
Barone Montalto er en anerkendt producent fra Sicilien, som også har fået megen opmærksomhed i Danmark. Vinen er et kæmpe hit grundet dens frugtrige og intense stil med en masse fylde og bløde tanniner.
Barone Montalto - Nero d'Avola Appassimento "Collezione di Famiglia" 2020
Guldmedalje i Decanter World Wine Awards 2012.
Montalto er beliggende på den vestlige del af Belice-dalen på Sicilien. Her besidder de mange forskellige jordparceller, hvor mange af hektarene er beplantet med Nero d'Avola, som er Siciliens typiske drue. Druerne til denne vin kommer fra marker som er beliggende 350 meter over havets overflade. Temperaturene skifter meget mellem dag og nat, hvilket resultere i stærke og sunde druer, som har modenhed og friskhed i sig. Barone Montalto vælger yderligere og lade nogle af druerne hænge længere, så de tørre ind, hvilket kaldes appassimento. Den proces gør vinen mere sukker og aromaholdig. Lignende proces findes i Ripasso-metoden i Valpolicella.
Vinen her er lavet på 100 % Nero d'Avola fra forskellige marker på Sicilien. Vinen har en flot mørkerød farve, hvor kerne er dyb sort. Duften bærer præg af solmodne bær som brombær, sorte kirsebær og solbær. Et let krydret udtryk kommer også frem. Smagen er kraftig, tæt, intens og powerfuld. Masser af søde bær og en blid struktur, som gør vinen silkeblød og blottet for tannin. Eftersmagen varer ved og er super cremet og fed. Syrer sørger for balance og skaber en friskhed i vinen også.
Prøv denne vin til kraftigere oksekødsretter eller svin. Bør drikkes ved 14 grader.
Barone Montalto producerer en fremragende hvidvin der har gennemgået appassimento også, tjek den her
Hillerød VinKompagni ApS / Maximum WineFrejasvej 32, 3400 Hillerødtlf: 34 110 100, mail@hilleroedvinkompagni.dkhttp://hilleroedvinkompagni.dk |