-11%

Librandi - Gravello Calabrien IGT 2021

199,95 DKK 225,00 DKK (spar 25,05 DKK)

Gravello er Librandi’s ”kultvin” som kom til verden i slutningen af 1980’erne efter mange års forsøg med at kombinere den nye verdens sorter med Calabriens ældste drue, Gaglioppo. Her viste det sig, at Cabernet Sauvignon var den perfekte partner. Derfor gav de vinen navnet ”Gravello”, som betyder ”harmonisk” og indikerer at vinen både er kompleks og har tyngdekraft på den ene side, mens den anden side signalerer lethed og spontanitet.
Fordelingen lyder på 60% Gaglioppo og 40% Cabernet Sauvignon.
Druerne høstes i løbet af de første 10 dage i oktober, og gennemgår en maceration, dvs. udblødning, i 15 dage i hvor de ligger i rustfrie ståltanke der er har kontrollerede temperaturforhold. Herefter lagrer vinen i 12 mdr. på Allier træfade inden den tappes og lagrer videre på flaske i 6 måneder før den er endelig klar til at komme fra vinhuset. Den kan med fordel gemmes og den optimale smag vil opnås efter 5 år.

Model/varenr.: 1000-600-60-50-8

Librandi - Gravello Calabrien IGT 2021 14,5% alk. - 75 cl.

 

Velkommen til det solrige sydlige Italien, nærmere bestemt det charmerende og lidt oversete Calabrien. Her er nu ikke kun vindhekse, får, geder, kvinder på æsler og mafiafolk klædt i sort! Tempoet, levestandarden og livet som sådan er ganske vist meget anderledes end i det nordlige Italien, men man falder pladask for denne region med det uspolerede hav, de fantastiske strande, den uberørte natur, de mange seværdigheder og det skønne folkelige køkken.  
Regionen er vel nok Italiens fattigste, og selv om der lidt kemisk industri, så er det primært landbruget (oliven, figner, kastanjer, grøntsager, citrusprodukter, vin osv.), der bidrager mest til økonomien i regionen. Derfor har mange traditionelt søgt lykken i det nordlige Italien eller immigreret til især Argentina og USA.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Hillerød VinKompagni ApS / Maximum Wine

Frejasvej 32, 3400 Hillerød

tlf: 34 110 100mail@hilleroedvinkompagni.dk

http://hilleroedvinkompagni.dk