Populær

Zenato - Amarone della Valpolicella DOCG

399,95 DKK

Sergio Zenato ville skabe et vineri, der skabte en ny kultur i Veneto. Dengang moderne teknikker og filosofier kom på banen og vinene skabte en ny stil. 

Model/varenr.: 1000-600-60-50-10-8

Zenato - Amarone della Valpolicella DOCG 2018

Zenato's Amarone della Valpolicella er en stor og fyldig vin lavet på 80 % Corvina, 10 % Rondinella og 10 % Oseleta. Druerne høstes manuelt og selekteringen er meget hård, kun de bedste druer bruges. Vinen lagres i 36 måneder på slovenske og franske fade. Vinen har en dyb rød farve. Duften er præget af sorte kirsebær, tørrede frugter, svesker og blommer. Smagen er en bombe af modne frugter. Silkeblød og struktureret vin. Fylder hele munden med sødme og eftersmagen er fuld af milde tanniner og alkohol. 

Servere denne vin til grillet kød, lam eller modne oste. Dekantere gerne vinen 1-2 timer inden brug. 

 Sergio Zenato stiftede i 1960 Azienda Agricola Zenato med ideen om at gøre en forskel i vinbranchen. Han ville skabe et vineri, der med sit dengang moderne setup skulle skabe en revolution i Italien. Ikke kun på det kommercielle marked, men også på kvaliteten af Amarone. Efter 50 år i denne kamp må man sige, at han er nået i mål. Hans vine bliver brugt som målestok for andre producenter og stilarter. Zenato har jordlodder i Valpolicella og Lugana. Vingården besidder ca. 40 ha jord. Det er dog Zenatos Amarone som høster mest opmærksomhed fra pressen. Det specielle ved Zenatos Amaroner, er druesammensætningen, som består af de klassiske Corvina, Rondinella og Molinara, men også Sangiovese bliver brugt til deres blends. 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Hillerød VinKompagni ApS / Maximum Wine

Frejasvej 32, 3400 Hillerød

tlf: 34 110 100mail@hilleroedvinkompagni.dk

http://hilleroedvinkompagni.dk

spacer