Kopke - Colheita 1951 20% alk.

2.999,95 DKK

Tawny i referenceklassen som denne har den spændstige syre, der giver modspil til vinens restsødme, så intensiteten aldrig virker anmassende eller trættende. Duft og smag har ikke blot utrolig intensitet; dette er kompleks vin med noter af muscovadosukker, karamelliseret pomerans, tørret, syltet figen, apotekerdisk, og lidt af julens krydderier med en forrygende, præcis syre og en eftersmag, der harmonerer. Dette er ganske enkelt fantastisk portvin fra øverste hylde.

Model/varenr.: 1000-400-77

Kopke - Colheita 1951 20% alk. 75 cl. 

Kopke er juvelen i Sogevinus-gruppen, og deres legendariske tawnyer er en unik, men akkurat betalbar skat til vinentusiasterne. Gennem århundreder har skiftende kældermestre ageret aktive kustoder og sikret fremtidige generationer del i disse vine, der er lige dele vinøse oplevelser og flydende historie.

Druerne til denne godt 70 år gamle tawny blev høstet i efterkrigsåret 1951, hvor ellers neutrale Portugal led voldsomt under manglende afsætning. Trods gode årgange i starten af 1950erne var salget omtrent halveret ift. førkrigsårene, da den vigtigste portvinsaftager var England. 

Et par menneskealdre senere fremstår denne colheita, helt frisktappet, med den smukkeste mahognifarve og den intensitet, som kontrolleret, veludført oxidativ lagring giver.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Hillerød VinKompagni ApS / Maximum Wine

Frejasvej 32, 3400 Hillerød

tlf: 34 110 100mail@hilleroedvinkompagni.dk

http://hilleroedvinkompagni.dk