Domaine Saint Gayan - Rasteau

139,95 DKK

I Robert Parkers vurdering af hvilke producenter, der producerer Gigondas bedst, nævnes Domaine Saint Gayan som en af de bedste. Historisk domaine, som har produceret vin i 11 generationer. 

Model/varenr.: 1000-600-40-100-11

Domaine Saint Gayan - Rasteau 2015

Domaine Saint Gayan har en lang historie bag sig. Stedet har nu været i hænderne på 11 generationer af samme familie, hvilket giver en fantastisk forståelse for deres vine og terroir. Domainet besidder 37 ha. Halvdelen af markerne er beplantet med stokke over 80 år, hvilket er helt unikt for området. James Turnball nævner også Domainer Saint Gayan i hans bog om de 90 bedste producenter i Rhone. 

Domaine Saint Gayans Rasteau Ilex er sammensat af 65% Grenache, 10% Syrah og 25% Mourvedre druer. Vinen vinificeres på traditionelle store fade og lagres efterfølgende i cement kar. Rasteau har en dyb rød farve, er velstruktureret og med stor aldrende potentiale. Den er krydret i smagen og har en dyb kompleksitet.
Vinen er baseret på 65 % Grenache, 25 % Mourvédre og 10 % Syrah. Druerne kommer fra kommunen Rasteau. Druerne vinificeres på tradtionelle store fade og lagres efterfølgende på cement kar. Vinen har en flot dyb rød farve. Duften er præget af mærke noter. Brombær, solbær og sorte kirsebær. Smagen er tydeligt præget af lakrids, peber, kaffe og mørk chokolade. Fed og cremet vin med en eftersmag, der er tør og krydret. Intens kraftfuld bombe i fuld balance. 

Nyd denne vin til grillet mad eller intense retter med masser af kød. Skal nydes under 16 grader. 
 
Tjek også Saint Gayan's Gigondas ud her
 
Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Hillerød VinKompagni ApS / Maximum Wine

Frejasvej 32, 3400 Hillerød

tlf: 34 110 100mail@hilleroedvinkompagni.dk

http://hilleroedvinkompagni.dk