Domaine de L'Octavin P'tit Poussot - Chardonnay

299,00 DKK 325,00 DKK (spar 26,00 DKK)

Efter en del forvirring omkring domaine-navnet, er der ikke længere nogen i Jura, der er tvivl om hvem Domaine de l’Octavin er. Forvirringen skyldtes domainets oprindelige navn, Opus Vinum, som faldt de herrer Rothschild og Mondavi for brystet (jvf Opus One i Napa Valley).

Model/varenr.: 1000-200-15-16-2

Domaine de L'Octavin P'tit Poussot - Chardonnay 

Efter en del forvirring omkring domaine-navnet, er der ikke længere nogen i Jura, der er tvivl om hvem Domaine de l’Octavin er. Forvirringen skyldtes domainets oprindelige navn, Opus Vinum, som faldt de herrer Rothschild og Mondavi for brystet (jvf Opus One i Napa Valley). Der blev på bedste amerikanske manér truet med sagsanlæg osv, så ejerne Alice Bouvot og Charles Dagand måtte finde et andet navn til domainet.

Med Octavin skulle der nu være ro omkring navnet, og det er lykkedes at bibeholde tydelige konnotationer til musikkens verden, som næst efter vinen, er parrets store passion. Både Alice og Charles har længere studier udi vinens verden med i bagagen. Den ambitiøse Alice har tillige gjort vigtige erfaringer på flere oversøiske vingårde i Californien, New Zealand og Chile. Efter tre år udenlands, vendte hun hjem til Frankrig, hvor hun 2004 traf Charles i Arbois. Charles var blevet på hjemegnen som ansat på et af Juras (og Frankrigs!) ældste cooperativer, Fruitières Vinicole d’Arbois.

Ikke just et sted på forkant med udviklingen, så Charles lod sig gladeligt ’korrumpere’ af Alice og hendes energi, visioner og charme. 2005 slog de således pjalterne sammen, både professionelt og privat, og dannede Opus Vinum – siden 2008 kendt som Domaine de l’Octavin. Der var aldrig nogen tvivl om, at vejen frem var naturlig vin, og allerede i 2007 blev de godkendt af Ecocert og fra 2010 certificeret biodynamiske af Demeter. Når Alice og Charles taler om naturlig vin, så er det i bogstavelig forstand, hvorfor man siden 2009 har lavet alle vine uden tilsat svovl.

I dag råder man over ca. 5 ha vinmarker, fordelt på fem forskellige parceller i og omkring Arbois. Tre af disse på nogle af de bedste marker i Arbois; En Curon, Les Corvées og La Mailloche. Vinstokkenes alder ligger på mellem 15 og 50 år, yngst på En Curon og ældst på La Mailloche. For at lære parcellernes karakteristika at kende hurtigst og bedst muligt, vinificeres hvert parcel og hver drue for sig, og udbyttet holdes på max 30 hl/ha. At det er levende vine med personlighed skriver vi gerne under på, hvilket også understreges af de enkelte cuvéers navne, der alle er karakterer fra Mozarts operaer, f.eks. Don Giovanni, Pamina, Papageno etc.

 Domaine de l’Octavin laver hele spektret af vine; Crémant, Pétillant Naturel, hvidvine på Chardonnay og Savagnin med og uden oxidation, rødvine på Trousseau, Pinot Noir og Poulsard. Endvidere de særegne Jura vine; Macvin, Vin de Paille og Vin Jaune(2013).

Her stopper det dog ikke, da Alice og Charles hele tiden stræber efter, at blive klogere på deres vine, druer, parceller og egne evner. Det betyder en del eksperimenter i kælderen, hvor der leges med ekstra lang maceration på både hvid(orange) og rødvine, carbonique gæring og senest vin lagret i amfora af ler.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Hillerød VinKompagni ApS / Maximum Wine

Frejasvej 32, 3400 Hillerød

tlf: 34 110 100mail@hilleroedvinkompagni.dk

http://hilleroedvinkompagni.dk