Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Absinthe, absinth, absint, absinte, absinto, absinta der findes mange stavemåder. Kort fortalt er absinthe - en aromatisk tør og alkoholdrig urtedrik. Den indeholder anis, den notoriske malurt samt forskellige bestandele så som kryddernellike og kanel.

Smagen af absint er præget af anis, som også kendes fra f.eks. Ouzo og Pastis. Det giver en lakridsagtig smag og bevirker, at drikken bliver uklar, når den spædes op med vand - et fænomen, der på fransk kaldes "louche". Malurten giver dog absinten en let bitter aroma, som ikke findes i andre anisdrikke.

Absint krydres ofte med sukker. Oprindelig foregik det ved, at man simpelthen rørte sukker ud i absinten, efter man havde tilsat vand. I 1880erne dukkede en ny metode op, hvor man brugte en særlig absint-ske - en flad ske med huller i, som man lagde hen over glasset. Man anbragte et stykke sukker oven på skeen og hældte en fin vandstråle ned over det, så det langsomt blev opløst og dryppede ned i drikken. Senere blev der lavet særlige fontæner med små vandhaner, hvorfra vandet kunne dryppe ned over sukkeret.

I 1990erne dukkede endnu et ritual op, hvor man hælder absint over sukkeret og sætter ild til, så det smelter. Denne fremgangsmåde bruges ofte på barer i bl.a. Tyskland og Tjekkiet. Mange tager dog afstand fra den, da det ikke er en oprindelig metode fra absintens storhedstid før 1915.

Sorter resultater:

Un Peureux - Absinthe 48% alk. 50 cl. 
299,95 DKK 325,00 DKK (spar 25,05 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler