Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Sydafrika har en lang tradition for vindyrkning, ansporet af europæiske kolonister. De sanktionerne mod landet, op gennem 80’erne, gjorde at mange helt vendte landet ryggen. Derved røg vinene også ud af bevidstheden, og først mange år senere begyndte de danske forbrugere at interessere sig for vin fra Sydafrika. Det var især vine på pinotage og chenin blanc som præsenteredes, men mange blev ikke rigtig glade for disse vine. Siden kom cabernet sauvignon, chardonnay og syrah til og så var vejen banet for en moderat succes. Også de søde vine blev populære Vinproduktionen er koncentreret ved kysterne i sydvest og især Stellenbosch og Paarl nyder anderkendelse.   

Sorter resultater:

Chenin Blanc 2015 er en elegant vin med god frugt fylde med noter af ferskner og andre tropiske frugter. Herlig smag i den behagelige frugtdrevne smag. Årgang 2013 har vist sig at være vores bedste årgang indtil videre. Vinen er perfekt som et glas på terrassen eller som ledsager til sushi og stærke og krydrede asiatiske retter.

69,00 DKK 99,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Det er en nærmest perfekt Chardonnay, med en elegant strågul farve. Bouqueten er meget fyldig med masser af indtryk af citrus og en anelse honning/smør. Smagen er kompleks med masser af dejlig friskhed. Eftersmagen rummer mange smagsnuancer, og afrundes meget flot, med en elegant syre og medium fedme. Vinen vil stå sig godt til retter med fisk, gerne laks, samt retter med lyst kød og fjerkræ. Du skylder dig selv at prøve denne vin - Den er Super...

59,95 DKK 89,95 DKK (spar 30,00 DKK)

En hvidvin med en flot klar farve, delikat bouquet af guava og fersken, frisk, blød og rund smag med masser af frugt samt en blid og behagelig eftersmag. Denne let drikkelige hvidvin er særdeles velegnet som aperitif, til salater, grillet fisk og fjerkræ. Vinen bør serveres ved ca. 10 gr. og drikkes mens den er ung og frisk.

59,95 DKK 89,95 DKK (spar 30,00 DKK)
Boland Cellar Reserve Chardonnay er en velbalanceret vin med en fyldig krop, hvor den fremtrædende duft af citron komplimenterer den meget attraktive gylden-grønne farve, mens de underliggende ege noter kombineres særdeles godt med de friske frugt aromaer. Vinen er kompleks, fyldig og afrundet i smagen. En elegant vin med en lang, dvælende eftersmag af vanilje. Vinen anbefales til retter med fisk, gerne laks eller smørfisk, samt retter med lyst kød og fjerkræ.
139,00 DKK 189,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Der er altid stor forventning til Chenin Blanc fra Sydafrika. Med god grund. Denne drue er nemlig ofte ingrediensen i de absolut bedste hvide vine fra de kanter. MAN Vintners Chenin Blanc er et pragteksemplar. Lækker halvfed med en tæt frugtkødsfyldt fornemmelse i munden. En skøn tone af søde citroner springer i smagsløgene, med en fin afstemt syre og en skøn ligefrem stil i den mineralske afdeling.

75,00 DKK 99,00 DKK (spar 24,00 DKK)

En meget forfriskende Chardonnay, der med kun et lille velment aftryk af egefade, ligger til den mineralske side. En meget kompleks og righoldig oplevelse. Aromaerne er mangfoldige; ananas, melon og andre tropiske frugter kommer springende op af glasset sammen med blomster og citrusfrugter. En meget rund og kun halvfed Chardonnay med en lille olieret tendens, der trækker sig ned over tungen.

75,00 DKK 99,00 DKK (spar 24,00 DKK)

klein Constantia Perde Blokke Sauvignon Blanc 2016

249,00 DKK 349,00 DKK (spar 100,00 DKK)

Klein Constantia bliver ofte kaldt "verdens smukkest beliggende vingård" og i efterårsudgaven 2002 af Wine & Spirits var Klein Constantia blandt "Top 25 vineyards" i verden. Denne hvidvin er produceret af 100% Chardonnay druer. Halvdelen af vinen har været lagret på franske egetræsfade mens den resterende halvdel har været lagret på rustfri ståltanke for at bevare vinens friskhed og frugtrige karakter. Den er særdeles velegnet til fisk, fjerkræ, pasta- og grillretter samt salater. Denne harmoniske hvidvin er drikkemoden nu men vil udvikle sig ved henlægning i yderligere nogle år.

229,00 DKK 269,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler