LATE BOTTLED VINTAGE 2010 Maynard's

169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Denne ufiltrerede Late Bottled Vintage Port kommer fra en glimrende årgang, og har en stil, der ligger tæt på Vintage Port, men i en lidt lettere og mere blid stil, og via et par års ekstra fadlagring helt uden Vintage ports forbydende kraftige tanniner, der tilsiger vinen en lang lagring, før den bløder op. Duft og smag har intense nuancer af hyldebær, blåbær, svesker og kakao, fylde og umiddelbar drikkeglæde. Rosin-sødmen modsvares af vinens modne tanniner og giver løfter om en lagringsevne på 9-12 år efter høståret.

Model/varenr.: 1000-400-24

Denne ufiltrerede Late Bottled Vintage Port kommer fra en glimrende årgang, og har en stil, der ligger tæt på Vintage Port, men i en lidt lettere og mere blid stil, og via et par års ekstra fadlagring helt uden Vintage portvinens forbydende kraftige tanniner, der tilsiger vinen en lang lagring, før den bløder op. Duft og smag har intense nuancer af hyldebær, blåbær, svesker og kakao med intensitet, fylde og umiddelbar drikkeglæde. Rosin-sødmen modsvares af vinens modne tanniner og giver løfter om en lagringsevne på 9-12 år efter høståret. Med tiden vil denne ufiltrerede portvin smide bundfald, hvorfor vi anbefaler at dekantere vinen, hvis den gemmes 3-4 år eller mere.   Nydes til lette chokolade-desserter eller til kraftige, blå oste.

Vi anbefaler en serveringstemperatur på 17-18°.

I åben tilstand holder vinen sig i sin ungdom frisk 2-4 uger efter åbning - længst når den opbevares køligt, mens holdbarheden i fuldmoden tilstand er ca. 5-7 dage efter åbning.

90/100 points portvin.nu: "Purpurlilla tæt mørk farve. Meget intens duftende vin. Krydret, kraftig og pænt balanceret. Stor bærfylde med mørke bær som hyld og solbær. Smagen virker dejlig harmonisk. Mellemblide tanniner. Meget frugtet og vinøs. Let orange i undertonen. En af de lidt bedre LBV efter min smag. At den er ufiltreret ses ikke nu, men den har potentiale til lagring 8-12 år og vil kun vinde ved det, hvis man foretrækker det fløjlsbløde fremfor frugten." Henrik Marcussen 19/03/2011.

Søsterhus til Barão de Vilar - er adelstitlen på det yngste og tilmed mindste portvinshus, ejet af den kendte portvinsfamilie, van Zeller, som igennem tiderne har været involveret i flere af portinshistoriens mest betydende huse, såsom Kopke, Burmester, Borges og ikke mindst Quinta do Noval, som familien i 1993 solgte til et fransk forsikringsselskab, grundet evige skænderier i familien om formuen.

Siden 1998 og efter en femårig konkurrenceklausuls-pause, blev Barão de Vilar etableret i Novals tidligere lodge i Vila Nova de Gaia og langsomt blev en bred stribe af kvalitetsvine lagt til porteføljen, dels af indkøbte vine og fra og med topårgangen 1994 derefter udvidet med egne vine, vinificeret traditionelt under Àlvaro van Zellers kyndige ledelse med fodtrampede druer i lagares.
Det stod hurtigt klart, at kvalitet er en mærkesag for familien, og alle vinene fra van Zellernes lille portvinshus udmærker sig med topkvalitet indenfor så forskellige typer som LBV, Vintage og de fadlagrede Tawnies.

Mængderne er meget beskedne og ligeså husets beskedne lodge, som blev overtaget fra Noval i Rua Cândido do Reis i Vila Nova de Gaia. Der hersker med andre ord en meget familiær atmosfære over den lidenhed, man mødes med - især sammenlignet med de kapitalstærke portvinshuse med velsmurte marketingsbudgetter og show-rooms.

Maynards er skabt af brødrene Fernando og Àlvaro van Zeller (bl.a. tidl. Noval) og Tiago Trigo (tidl. Taylors og Sogrape) som en hyldest til van Zellernes forfader Walter Maynard, som tilbage i 1652 var en af de først registrerede Portwine Shippers.. Siden dengang har familien været involveret i fremstillingen og eksport af kvalitets-port hos så kendte huse som Kopke, Burmester, Borges, Andressen og Noval. Maynards er således et helt nyt mærke med rødder langt tilbage i historien og lanceres som et joint venture mellem Tiago Trigo og van Zeller-familien.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Hillerød VinKompagni ApS / Maximum Wine

Frejasvej 32, 3400 Hillerød

tlf: 34 110 100mail@hilleroedvinkompagni.dk

http://hilleroedvinkompagni.dk