-12%

Terre Nere - Etna Bianco

219,95 DKK 249,95 DKK (spar 30,00 DKK)

En fantastisk hvidvin fra Sicilien. En hvidvin der gør sig godt til fisk og fjerkræ, men også som et koldt glas efter arbejde i køkkenet eller på terrassen. 

Model/varenr.: 1000-200-17-70-4

Terre Nere - Etna Bianco  2022 12,5% alk.

En af Italiens store vinpersonligheder, Marco de Grazia, ejer sammen med sin bror Sebastiano godt 55 ha jord på den særdeles aktive vulkan Etnas nordlige skråninger. 27 ha er udlagt til vin, og det er muligt, at udvide vindyrkningsarealet til i alt 38 ha. Ejendommen råder over nogle af Europas højest beliggende vinmarker, der ligger mellem 600-1000 moh. Det betyder ganske dramatiske døgnvariationer i temperaturen, hvilket er med til at give vinene et stort særpræg og en overraskende kølighed i udtrykket. Et andet afgørende forhold er en række forskellige og helt unikke dyrkningssteder, beplantet med udelukkende lokale blå og hvide druesorter, der er med til at individuere vinene og give dem en betagende vulkansk, mineralsk karakter. Vinplanterne står enkeltvis som små træer (albarello), og til de røde vine dyrkes langt overvejende Nerello Mascalese, suppleret med lidt Nerello Cappuccio.

Denne vin blev produceret første gang i 2005 og er produceret på mange forskellige druer fra huset marker. Fælles for alle druerne er, at de høstes fra de ældste stokke på ejendommen, så intensiteten og fylden ikke mangler. En vin som har en fed og cremet tekstur, samtidig med sin mineralitet og friskhed. En fantastisk hvidvin til fisk og skaldyr. 

 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Hillerød VinKompagni ApS / Maximum Wine

Frejasvej 32, 3400 Hillerød

tlf: 34 110 100mail@hilleroedvinkompagni.dk

http://hilleroedvinkompagni.dk