Gonzalez Byass Sherry - NOE Pedro Ximenez 30 års.

295,00 DKK 325,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Noe er en sherry fra Gonzales Byass som er lovet udelukkende på Pedro Ximénez. Druerne er lagret under den klassiske Solera-metode. Druerne har lagret over 30 år på Solera. Sukkerindholdet er mere end 400 gram/liter, den er en smule mere vinøs og frisk i forhold til en klassisk PX Sherry. Årsagen hertil skyldes den lange lagring. 

 

NOE Pedro Ximenez 30 års - Gonzalez Byass Sherry 37,5 cl. 

** 91 POINT af Robert Parker

Noe er en sherry fra Gonzales Byass som er lovet udelukkende på Pedro Ximénez. Druerne er lagret under den klassiske Solera-metode. Druerne har lagret over 30 år på Solera. Sukkerindholdet er mere end 400 gram/liter, den er en smule mere vinøs og frisk i forhold til en klassisk PX Sherry. Årsagen hertil skyldes den lange lagring. 

Noe har en rigtig flot dyb farve, tyk, fed og olieret konsistens, duften bærer præg af rosine, blommer og svesker. En smule ristet kaffe eller brændt træ finder du også i næsen. Smagen er virkelig fyldig, men knap så olieret som konsistensen indbød. Den er væsentlig mere elegant og rund i stilen. Tjære, balsamico og mørk chokolade er noter der er tydelige. 

En perfekt ledsager til vaniljeis, nøddekager, brownie eller som en dessert i sig selv. Servere den koldt, gerne ved 8 grader. 

 

Gonzales Byass er en af de ældste sherry-producenter i Jeréz. Manuel Maria Gonzales Àngel var grundlæggeren af Gonzales Byass i 1835. Via de mange ture igennem gaderne i Jeréz sammen med onklen Joe, fik Manuel interessant i at udvælge fade, da han så ind i alle producenternes lagrer med fade. Hans første serie af fade døbte han Solera del Tio Pepe, som en hyldelst til onklen. Det skulle senere blive en verdenskendt Fino sherry. 

Manuel havde et godt samarbejde med englænderen Robert Blake Byass, hvor Manuel solgte sine brugte fade til. Robert havde nemlig kontakt til mange whisky destillerier, som brugte fadene som en finish. Udover det begyndte Manuel at sælge "den blege hvidvin" til England, som var Fino sherry. Han var også den første til at føre Brandy de jeréz til England, hvilket han gjorder med endnu større succes end " den blege hvidvin" 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Hillerød VinKompagni ApS / Maximum Wine

Frejasvej 32, 3400 Hillerød

tlf: 34 110 100mail@hilleroedvinkompagni.dk

http://hilleroedvinkompagni.dk