udsolgt-label

Hacienda Monasterio Reserva - Ribera del Duero

499,95 DKK

Mange forbinder Ribera del Duero vine med store Rioja vine, det er dog en mindre fejltagelse. Selvom de to områder producerer vine, der er baseret på Tempranillo, så skiller Ribera del Duero sig ud. Tempranillo i Ribera udvikler sig ikke til de vaniljetunge, rosinsmagende vine fra Rioja. De store svingninger i temperaturen i Ribera gør forskellen. Det resulterer i vine med mere farve og dybe, samt mere kraft og intensitet. Vinene er mere kompakte og powerfulde.

Model/varenr.: 1000-600-120-26

Hacienda Monasterio Reserva 2018 Ribera del Duero

Haciendo Monasterio er placeret mellem Pesquera de Duero og Valbuena de Duero i dalen ved Duero-Floden. Et område der har opnået kæmpe succes for deres høje kvalitet af vine. Hos Monasterio produceres der årligt 14.000 kasser vin, hvilket svarer til ca. 21 hl/ha. Det bevidner et tårnhøjt kvalitetskrav på Monasterio. Kun 5 % af mosten benyttes til topvinen, hvoraf de sidste 95 % bliver brugt til crianza vinen. Når jordbundens lave vandforsyning og at næringsrigheden er lav, resulterer det i et ultra lavt udbytte. Der beplantens derfor med stor mellemrum mellem planterne som er beplanter som "Bush" form, hvor udbyttet generelt er lavt. 

Hacienda Monasterio Reserva er lavet på mere eller mindre samme drueblend som Crianza, altså Tempranillo, Cabernet Sauvignon og Merlot. Forholdene kan ændre sig en smule alt afhængig af årgang. Principelt laves Reservaudgangen nøjagtig på samme måde som Crianza, dog med mere fadlagring. 

Hacienda Monasterio Reserva har 24 måneders fadlagring på små franske barriques, som giver vinene karakter og fylde! 

 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Hillerød VinKompagni ApS / Maximum Wine

Frejasvej 32, 3400 Hillerød

tlf: 34 110 100mail@hilleroedvinkompagni.dk

http://hilleroedvinkompagni.dk