Haciendo Monasterio - Crianza Ribera del Duero
Haciendo Monasterio er baseret på Tempranillo, Cabernet Sauvignon og Merlot, sammensætningen af de 3 druer variere årgang efter årgang. Man afstilker 100 % alle klaser, for at undgår bitterhed fra stilke, blade osv. Vinen lagres i 18 måneder på små franke fade, hvoraf de 33 % af dem er sprit nye. Det ender med en stor og powerfuld vin!
Hacienda Monasterio Crianza 2019 Ribera del Duero
Haciendo Monasterio er placeret mellem Pesquera de Duero og Valbuena de Duero i dalen ved Duero-Floden. Et område der har opnået kæmpe succes for deres høje kvalitet af vine. Hos Monasterio produceres der årligt 14.000 kasser vin, hvilket svarer til ca. 21 hl/ha. Det bevidner et tårnhøjt kvalitetskrav på Monasterio. Kun 5 % af mosten benyttes til topvinen, hvoraf de sidste 95 % bliver brugt til crianza vinen. Når jordbundens lave vandforsyning og at næringsrigheden er lav, resulterer det i et ultra lavt udbytte. Der beplantens derfor med stor mellemrum mellem planterne som er beplanter som "Bush" form, hvor udbyttet generelt er lavt.
Vinen er charmerende, intens, fyldig, blød og tæt. Stor saftighed og en dyb koncentreret smag af modne bær, svesker, rosiner og blommer, eftersmagen har tydeligt præg af fad. Læder, tjære og kaffe bider fra sig. men utrolig mørk og kompakt vin, som ældes godt! Vinen lagres 18 måneder på små franske barriques, hvoraf 33 % af dem er sprit nye.
Servere denne vin til kraftig mad a la grillmad, stege med stor garniture eller drik den som ret i sig selv. Servere gerne vinen køligere end regnet. 12-13 grader.
![]() |
Hillerød VinKompagni ApS / Maximum WineFrejasvej 32, 3400 Hillerødtlf: 34 110 100, mail@hilleroedvinkompagni.dkhttp://hilleroedvinkompagni.dk |