KarlsMühle, Peter Geiben, Riesling Feinherb 2021
Denne Riesling er en såkaldt Riesling Feinherb, hvilket i praktisk forstand betyder en Riesling, der byder på et anstrøg af sødme i frugten, der holdes fornemt i skak af en frisk syre, så helheden smagsmæssigt opfattes som næsten tør. Skal man sammenligne sødmen og syren i vinen med en anden kendt frugt, så er et godt dansk madæble en nærliggende parallel. Trods sit indhold af sukker, så giver æblets syreindhold en herlig balance og friskhed.
Denne Riesling er en såkaldt Riesling Feinherb, hvilket i praktisk forstand betyder en Riesling, der byder på et anstrøg af sødme i frugten, der holdes fornemt i skak af en frisk syre, så helheden smagsmæssigt opfattes som næsten tør. Skal man sammenligne sødmen og syren i vinen med en anden kendt frugt, så er et godt dansk madæble en nærliggende parallel. Trods sit indhold af sukker, så giver æblets syreindhold en herlig balance og friskhed. Duft og smag i denne Riesling har elementer af lime, citron, gule blommer, grønne æbler, lidt kanel og med en lækker mineralitet fra den skifferholdige undergrund. Her finder man den unikke kombination af intensitet og lethed, som kun de tyske vine besidder. En egenskab der ofte resulterer i, at flasken tømmes i en rasende fart. Vinen er madmæssigt ekstremt alsidig, men finder bl.a. anvendelse som en dejlig aperitif, til røget laks, råmarineret fisk, til lettere retter med fjerkræ og lyst kød eller som et fantastisk match til et stærkt, asiatisk inspireret måltid. Vi anbefaler en serveringstemperatur i omegnen af 10-13°. Denne vin er tappet med skruelåg, som bevarer vinens vitalitet længe og sikrer en ensartet udvikling, så flaskevariation undgås.
En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl. 11,5 % alkohol.
![]() |
Hillerød VinKompagni ApS / Maximum WineFrejasvej 32, 3400 Hillerødtlf: 34 110 100, mail@hilleroedvinkompagni.dkhttp://hilleroedvinkompagni.dk |