Weingut Von der Mark Riesling Alte Reben Baden

119,00 DKK 149,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Jürgens Pinot Noir-vine er resultatet af en meget omhyggelig økologisk dyrkning, forsigtig indhøstning og en hands off-tilgang i vineriet. Druerne gærer delvist i hele klaser uden tilsat gær, og vinene lagrer på brugte fade, så de undgår tydeligt fadpræg. Det giver vine, der er lyse og elegante, men intense i både duft og smag. De er tydeligt terroirdrevne, og kan med forsigtighed og behørige forbehold sammenlignes med vinene fra Chambolle i Bourgogne, hvor jordbunden også har et meget højt indhold af kalk. Ved smagning på domænet var første årgang, 2003, fuldstændig ren og klar, og fremstod elegant og med fin syrebalance – og et langt liv foran sig.  Fra gamle Rieslingbeplantninger, udelukkende de bedste marker. Vinifikation i rustfrit stål. På alle måder en vin som er konkurrenterne fra den anden side af floden overlegen: Frisk og rank, og med udpræget ’Alte Reben’-karakter, dvs. intens og krydret. Den meget modne frugt giver en fin sødme til vinen, som i øvrigt analytisk er absolut tør.

 

Weingut Von der Mark Pinot Gris Baden 2016
 
Jürgen har arbejdet som konsulent for kooperativet i Oberkirch siden 1996. For nylig indgår de en aftale, som giver Jürgen til opgave at etablere en ‚Premium range’, og han får frie tøjler til formålet. Jürgen får ansvar både for vitikulturel konsultering, for udvælgelse af frugt, høstteknik, vinifikation og markedsføring - krav, han havde stillet med en forventning om at få et klart 'Nej!' - men sådan skulle det ikke gå. Jürgen den første Pinot Noir og Pinot Gris i 2008, og i 2014 kommer de to Rieslinger med i ‚Premium’ programmet. I 2016 tilkommer yderligere en Pinot Blanc, som for øjeblikket ligger trygt på fad og udvikler sig sammen med resten af årgangen. På nuværende tidspunkt er der således 5 ‚Premium’ vine.
Markerne ligger i det nordlige Baden, i Rhindalen overfor Strassbourg i Alsace på den franske side. Her, i bjergområdet omkring Schwarzwald i området Ortenau har jordbunden et højt indhold af granit, og terrænet er stejlt. Det betyder, at dyrkning og høst kun kan gøres ved håndkraft, hvilket igen betyder en nænsom behandling af druerne. Samtidig er klimaet absolut gunstigt, og druerne modner meget fint på de beskyttede, sydvendte skråninger med varme dage og kølige nætter

Vinificeringen foregår i vid udstrækning som med domænevinene, idet der dog anvendes rustfrit stål til de hvide vine i modsætning til Pinot Noir, som udelukkende lagres på brugte fade i op til 12 måneder. Bemærk, at alle vinene vinificeres delvist uden tilsætning af gær – en højst usædvanlig praksis for et kooperativ, hvor sikker, industriel vinfremstilling så absolut er normen. Det meget høje tekniske niveau på stedet muliggør i det hele taget den fleksibilitet, som betyder at hver årgangs særlige karakter kan tilgodeses i processen: Hvis årgangen byder på stor modenhed kan en større del af druerne vinificeres i hele klaser for at bidrage med friskhed og aromatisk intensitet, hvis årgangen er let er det muligt at macerere druerne inden presning og hvis årgangen kræver meget hurtig indhøstning på grund af klimatiske forhold er kapaciteten rigelig stor til at håndtere hele høsten på én gang

 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Hillerød VinKompagni ApS / Maximum Wine

Frejasvej 32, 3400 Hillerød

tlf: 34 110 100, mail@hilleroedvinkompagni.dk

http://hilleroedvinkompagni.dk