Weingut Ratzenberger - Riesling Auslese 2004 Mittelrhein

299,00 DKK 339,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Det er absolut ikke hverdagskost at finde 2001 Auslese Goldkapsel i topkvalitet.

Model/varenr.: 1000-100-19-1

Weingut Ratzenberger - Riesling Auslese 2004 Mittelrhein

Det er absolut ikke hverdagskost at finde 2001 Auslese Goldkapsel i topkvalitet. Tysklandskendere ved, at  det ikke blot en klassisk årgang i ordets bedste betydning, men er årgangen. Jochen Ratzenberger havde gemt nogle kasser væk af denne vin, som han præsenterede for os, for at vise os markens potentiale og vinens lagringsevne. Det var som sådan spildte kræfter, for vi kender udmærket godt markens såvel som producentens kvaliteter, men man siger jo ikke nej, når nu han byder...

Glæden blev ikke mindre, da det viste sig, at han også havde noget at sælge af, så vi har sikret os et mindre parti af denne smukke vin.

Wolfshöhle er en absolut topmark i Mittelrhein med sydlig eksponering samt en hældning på 50-60%. Den består af nedbrudt Devon-skiffer, der visse steder har indslag af kvartskrystaller. Vinene fra denne mark minder særligt meget om vinene fra Mittel-Mosel, og af samme grund vinificeres de fleste af druerne til frugtige eller søde vine.

I 2001 gav Wolfshöhle en fremragende Auslese Goldkapsel fra små, ekstraktrige klaser med fantastisk levende syre og stor mineralsk klarsyn. En lille andel af druerne var angrebet af botrytis, som bidrager med lidt ’baggrundsfedme’, men generelt er årgangen karakteriseret ved stor elegance, fintslebet syre og en klarhed i frugten, der virkeligt tillader gengivelsen af terroiret i vinen. En meget klassisk årgang med både lethed og intensitet, som står i modsætning til mange af de nyere årgange med høje mostvægte men knap så megen syrefriskhed og præcision.

Duft og smag er et intenst studie i lime, citronskal, pebermynte, grøn te, hvide blomster og udtalt salte mineraler: alt sammen holdt sammen af en elektrisk syre, der holder knivskarpt fokus. De første lagringsaromaer er begyndt at indfinde sig med et lækkert cremet touch. Der er både fylde og tæthed i behold, mens syren efterlader munden forfrisket og mundvandet i højeste beredskab! En dejlig vin nu, men den holder i en god kælder mindst et årti endnu.

50 cl.

 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Hillerød VinKompagni ApS / Maximum Wine

Frejasvej 32, 3400 Hillerød

tlf: 34 110 100mail@hilleroedvinkompagni.dk

http://hilleroedvinkompagni.dk