Domaine Parent - Pommard 1Cru "Les Epenots"

749,00 DKK 999,00 DKK (spar 250,00 DKK)

Domaine Parent er drevet af døtrene Anne og Cathrine, som har hvert deres ansvarsområde. Domaine Parent er certificeret økologiske siden 2013. 

Domaine Parent - Pommard 1Cru "Les Epenots" 2010

Domaine Parent er beliggende i Pommard i den sydlige Bourgogne. Domainet er stiftet i det 17-århundrede, og det er nu 12. generation, der driver stedet. Det er søstrene Anne og Cathrine, som sammen driver Domaine Parent. Et af de store tiltag de har ført igennem, er at omlægge produktionen fra at være en kommerciel produktion, til en økologisk stil. Parent er certificeret økologisk siden 2013. Domaine Parent må siges at være en tro Pommad producent, forstået på den måde at Parent næsten kun producerer vin i Pommard med få undtagelser i Corton og enkelte andre jordlodder. 

Det hele startede i Pommard, hvor grundlæggeren mente at det bedste terroir var her. Jordbunden er præget af rød ler, kalksten og mergel som er optimale forhold for Pinot Noir. Anne og Cathrine forsøger konstant at opkøbe nye jordlodder eller genplante stokke på allerede eksisterende marker. Hvorfor vinstokkene har en en god kombination af unge stokke, men også gamle stokke op mod 70 år gamle. 

Denne vin er lavet på 100 % Pinot Noir fra marken Les Epenots, som i manges øjne og smag, er en af de bedste fra Pommard. Druerne høstes manuelt og vinificeres temmelig traditionelt. Marken er af Premier cru niveau, hvorfor vinen har en dyb og koncentreret stil. 

Dette er en oplagt vin til at henlægge i kælderen, men med så meget andet Bourgogne kan det allerede nu nydes i store glas og ved en kølig temperatur. 

 

 

 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Hillerød VinKompagni ApS / Maximum Wine

Frejasvej 32, 3400 Hillerød

tlf: 34 110 100, mail@hilleroedvinkompagni.dk

http://hilleroedvinkompagni.dk