Louis Roederer - Cristal 2007

1.799,00 DKK

Cristal er for Louis Roederer deres Prestige-cuvée som er lavet på 60 % Pinot Noir og 40 % Chardonnay. Flasken er i gaveæske.

Model/varenr.: 1000-300-10-10-48

Louis Roederer - Cristal 2007

Louis Roederer kom til verdenen i 1833, men huset har en historie der går langt længere tilbage. Allerede i 1760 var Louis Roederer til stede bare under navnet Dubois Pére & Fils. Og var faktisk blandt de første producenter. Louis Roederer var oprindeligt vinkøbmand, som solgte Champagne til hele verdenen og i særdeleshed til Rusland og Tsar-Familien. Alexander d. 2 ønskede sin egen flaske, som var flottere og kunne imponere gæsterne ved hoffet. Derfor afgav han en særlig bestilling på sin Champagne leveret i krystalklare flasker. Efter revolutionen brød samarbejdet med Rusland, og med de sidste midler klarede Dubois Pére & Fils sig og blev stærkere og stærkere igennem 1930’erne. Camille Orly-Roederer fik styringen i denne periode, og hun skal have det fulde ansvar for at løfte Roederer op hvor det er i dag. Hun brugte alle sine tjente midler på at købe marker i Aÿ, Hautvillers, Cumières, Louvois, Verzy, Verzenay, Vertus, Avize, Cramant, Chouilly og i Le Mesnil. Grundet netop disse investeringer dengang, er Louis Roederer et af de førende huse på markbesiddelser og de køber nærmest ikke druer fra andre, hvilket er temmelig unikt for de store producenter i Champagne.


I dag drives stedet af Frédéric Rouzaud og kældermesteren hedder Jean-Baptiste Lécaillon, som producerer vinene på de gamle traditioner. Husets vine bliver gæret hver for sig i små ståltanke, mens reservevinen bliver lagret på egetræsfade. Husets Prestige-projekt er deres Cristal. Vinen produceres kun i de bedste årgange.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Hillerød VinKompagni ApS / Maximum Wine

Frejasvej 32, 3400 Hillerød

tlf: 34 110 100mail@hilleroedvinkompagni.dk

http://hilleroedvinkompagni.dk