udsolgt-label

ZENI - Cruino Rosso Veronese

199,95 DKK

ZENI blev etableret i 1870 med idéen om at være en handelsforretning, først senere udviklede det sig til vinproduktion, da to sønner af ren interesse opkøbte jord og begyndte at producere vin. I dag er Hillerød Vinkompagni meget glade for den beslutning, og vinene er i højest niveau. 

Model/varenr.: 1000-600-60-50-1

ZENI - Cruino Rosso Veronese 2012

 

Cruino er en vin der blevet lavet på druer fra Verona-området. Første årgang var 1986 og dengang var det en ny, nuanceret vin, som aldrig var set før. Vinen laves udelukkende på Corvina og lagres på franske barriques. Vinen produceres i bund og grund som en amarone, hvor druerne tørres. 

Druerne høstes i hånden og selekteres omhyggeligt. Druerne tørres efterfølgende 2 måneder. Den proces resulterer i koncentreret og intense druer, med højere sukkerindhold end normalt. Det gør, at vinen under gæringen kan udvikle mere alkohol, hvorfor amarone-vine ofte er over 15 %. Cruino har 16 % alkohol, som er virkelig flot integreret i vinen. Vinen lagres i 14 måneder på franske barriques, hvilket giver struktur og power til vinen. 

 

Cruino har en flot dybrød farve. Duften er frugtrig og fyldig. En bombe af tørret frugter, svesker, rosiner og blommer. Noter af mørke kirsebær og kaffe. Smagen er præget af mørke skovbær og fadnoter som lakrids, kaffe og vanilje. Eftersmagen er silkeblød og syren giver vinen struktur og elegance. 

 

Vinen bør serveres til grillet kød, fjerkræ, svin eller simreretter. Ost kan også prøves. Vinen skal drikkes ved 14 grader. 

 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Hillerød VinKompagni ApS / Maximum Wine

Frejasvej 32, 3400 Hillerød

tlf: 34 110 100mail@hilleroedvinkompagni.dk

http://hilleroedvinkompagni.dk