Kumeu River - Chardonnay Coddington

349,00 DKK
Køb 6 eller flere til 315,00 DKK pr stk. spar i alt 34,00 DKK pr stk.

Imponerende Chardonnay på druer fra Coddington Vineyard ejet af Tim og Angela Coddington. I blindsmagning bl.a. med deltagelse af Jancis Robinson kom den ud som nummer vinder foran 4 x Premier Cru Chassagne Montrachet. Behøver vi skrive at den også var klart den billigste?

Model/varenr.: 1000-200-18-6

Kumeu River - Chardonnay Coddington 2020

97 James Suckling
96 Wine Rater
93 Vinous
95 Bob Campell

 

Denne vin var sidste år med i en blindsmagning, hvor Jancis Robinson smagte og dømte denne vin som vinderen af smagningen. Det viste sig at være foran 4 andre store 1.cru vine fra Puligny Montrachet. Og det bedste er at prisen er meget lavere. 

Vinen er lavet på 100% Chardonnay fra Coddington på New Zealand. Druerne høstes i hånden og presset i hele klaser. Vinen lagres som alle de andre cuveé fra Kumeu i 12 måneder på franske fade. Coddington er en smulere mere fed og cremet end deres cuveé Hunting Hill, som er mere mineralsk. Vinen dufter af ferskner, orange og ristet brød. Smagen er intens og kraftigt. Dejlig fyldig og mere smøragtig end de andre cuveér. Et lille touch af krydderier også. 

Læs mere om Kumeu River og deres andre Cuveér her

Det er en intens og koncentreret vin nærmest med en lidt oliet konsistens. Duften lægger ud med citrus efterfulgt af noter af fersken, nektarin, ristet brød og hvide blomster. Smagen gentager mange af duftnoterne og supplerer med milde krydderier og til sidst stenfrugt i den lange finish.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Hillerød VinKompagni ApS / Maximum Wine

Frejasvej 32, 3400 Hillerød

tlf: 34 110 100mail@hilleroedvinkompagni.dk

http://hilleroedvinkompagni.dk