Lapo Berti - Langhe Nebbiolo 2017

149,95 DKK 219,00 DKK (spar 69,05 DKK)

Hillerød Vinkompagni har købt et restparti fra Lapo Berti. Vi har altid været helt pjattet med vinene fra Berti, så vi tøvede ikke. Vi kan nu kommer med Danmarks billigste priser på hans vine. F.eks. denne Langhe Nebbiolo.

Model/varenr.: 1000-600-60-10-22

Lapo Berti - Langhe Nebbiolo 2017 14 % alk.

Lapo Berti fremstillede sin første Barolo i 2012, og dog er han ikke langarolo, men af toscansk oprindelse og påbegyndte sin karriere hos Fattoria Selvapiana i Rufina i Chianti-distriktet. Han har siden arbejdet i både Bourgogne og Australien, men endte senere i Langhe, hvor han arbejdede hos både Roberto Voerzio og Enzo Boglietti.

Lapo Berti lejer to små parceller på MGA Fossati og MGA Bricco Rocca af Boglietti og begge disse cru’er ligger i La Morra, og vinen fra de to cru’er blandes til en stilfuld Barolo. Der er tale om det man kunne kalde garage-produktion, for Lapo Berti har ikke egen cantina, og anvender foreløbig faciliteterne hos Boglietti. Som Enzo Boglietti er også Lapo inspireret af Roberto Voerzios arbejde og al fokus og energi går på at fremstille en udsøgt Nebbiolo Langhe og en Barolo, der både af udtryk og af navn vedkender sig La Morra som ophav. Som hos Voerzio anvendes der lang macerationstid til Barolo, men mikroproduktionen dikterer, at der alene kan anvendes mindre fade til lagring.

Ifølge Lapo bidrager druerne fra Fossati med dybde og tanninstruktur, mens druerne fra Bricco Rocca bidrager med ynde og luftighed i udtrykket. Druerne fra de to marker vinificeres separat. I 2013 blev Fossati-druerne gæret på en ståltank med ca. 4 ugers maceration ved op mod 30 grader celsius, mens fra Bricco Rocca blev gæret og macereret på en 600 liter tonneau, ligeledes med ca. 4 ugers maceration, men ved omkring 3-4 grader lavere temperatur. Malolaktisk gæring foregik på ståltank og efterfølgende er vinen lagret på brugte fade. Vinen er siden samlet på en ståltank i nogle måneder og er aftappet uden klaring eller filtrering.

 

 

 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Hillerød VinKompagni ApS / Maximum Wine

Frejasvej 32, 3400 Hillerød

tlf: 34 110 100mail@hilleroedvinkompagni.dk

http://hilleroedvinkompagni.dk