Viberti - Barbera d'Alba "La Gemella"

149,00 DKK 195,00 DKK (spar 46,00 DKK)

La Gemella betyder på italiensk - tvilling. Vinen er en hyldest til Giovanni's mor, som er tvilling. Giovanni driver i dag stedet og fungerer også som winemaker på stedet. 

Viberti - Barbera d'Alba "La Gemella" 2015

*91 Point af Wine Spectator

Viberti ynder at producere store og intense Barbera vine, hvorfor de har lavet denne La Gemella. Vinen er lavet på 100 % Barbera fra Alba distriktet, hvor man finder kommunen Langhe. Druerne kommer fra forskellige marker i Langhe kommunen, og klassificeres derfor som Barbera d'Alba. Druerne høstes naturligvis i hånden og gennemgår en streng selektering, hvor kun de bedste druer ryger igennem nåleøjet. Efter endt gæring, lagres vinen i en kort periode på ståltanke, hvorefter vinen får 8 måneder på slovenske fade. Vinen flaskes og gemmes i ca. 2 måneder, for at vinen har "sat sig", og den er drikkeklar når den rammer markedet. 

Vinen har en flot dybrød farve. Nærmest violet i kanten. Duften er mørk og tæt. Mørke skovbær med noter af tranebær og solbær. Efter et par minutter i glasset dukker der en tydelig note af blåbær op. Smagen er fed og kraftig. Masser af fed frugt, som brombær og svesker. Eftersmagen er lang og her fornemmer du også det krydret aspekt i vinen. Vanilje, urter, kaffe og lakrids dukker op og skaber en fremragende balance i vinen. 

Servere denne vin til okse, kalv eller modne oste. Blot ved en temperatur på 18 grader. 

Prøv også Viberti Buon Padré Barolo 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Hillerød VinKompagni ApS / Maximum Wine

Frejasvej 32, 3400 Hillerød

tlf: 34 110 100, mail@hilleroedvinkompagni.dk

http://hilleroedvinkompagni.dk