Viberti - Dolchetto d'Alba Superiore

174,95 DKK

Giovanni er i dag ham som driver stedet og som også fungerer som winemaker på vingården. Giovanni ønsker at fortsætte stilen hos VIberti og hans første årgange tyder også på, at det bliver sådan fremadrettet. 

Model/varenr.: 1000-600-60-10-26

Viberti - Dolchetto d'Alba Superiore 2017

Viberti er en anerkendt Barolo-producent, som producere store og meget potente Barolo'er, som har vundet mange priser. Hillerød Vinkompagni ønsker at sætte fokus på nogle af deres andre vine også - f.eks. deres Dolchetto d'Alba. Giovanni er knaldhamrende god til at få terroiret til at udtrykke sig i vinene, uden at gemme druesignifikanten for meget. Og det må siges at være lykkedes her i denne flaske. 

Vinen er produceret udelukkende på Dolchetto fra kommunen Langhe i Piemonte. Når druerne er høstes, gennemgår de en hård selektering for kun at have de bedste druer tilbage. Vinen lagres i 10 måneder på ståltanker, hvorefter vinen flaskes og lagres 3 måneder på flasken inden frigivelsen. 

Vinen har en flot rubinrød farve. Duften er præget af modne frugter og stald. Hø, halm og gammelt træ er tydeligt i næsen. En meget speciel oplevelse. Bag disse specielle noter gemmer sig noter af hindbær og jordbær. Smagen er cremet og fed. God fylde og intensitet. Frugten og syren balancere flot og i bedste stil. 

Prøv denne vin til svamperisotto eller simreretter. Bør drikkes ved 16 grader. 

Køb også Viberti Barbera her 

 

 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Hillerød VinKompagni ApS / Maximum Wine

Frejasvej 32, 3400 Hillerød

tlf: 34 110 100mail@hilleroedvinkompagni.dk

http://hilleroedvinkompagni.dk