Qunita da Lagoalva - Espumante Bruto 11%

139,00 DKK

Espumante Bruto Branco er en portugisisk, hvid mousserende vin. Det er en såkaldt Non-vintage, dvs. en mousserende vin uden årgang, som er sammenstukket af vine fra flere årgange og flere marker. Den er fremstillet på de to druesorter Arinto og Alfrocheiro.

Model/varenr.: 1000-300-30-3

Qunita da Lagoalva - Espumante Bruto 11% 75 cl. 

I glasset har vinen en flot citrusfarve med små fine, vedholdende og elegante bobler samt en behagelig frugtig aroma. Smagen er dejlig frisk, tør, frugtig og fyldig med dejlige pirrende bobler samt noter af citrus og blomster.

Espumante Bruto Branco er en portugisisk, hvid mousserende vin. Det er en såkaldt Non-vintage, dvs. en mousserende vin uden årgang, som er sammenstukket af vine fra flere årgange og flere marker. Den er fremstillet på de to druesorter Arinto og Alfrocheiro.
Arinto er en grøn druesort og kaldes lokalt for Pedernã. Den yder vine med stor syrlighed og en delikat aroma af citrus.  
Alfrocheiro er en blå druesort, som også dyrkes i Spanien. Den modner tidligt, er højtydende og anvendes mest i blandinger, hvor den især bidrager med farve og syre. Druen giver vine med tydelig smag af modne jordbær og syrlige brombær. Den har den egenskab, at den bevarer en god syre, selv når den dyrkes i et varmt klima.  

Druerne til denne mousserende vin er håndplukkede. I vinhuset presses druerne uden at blive afstilket eller knust først. Vinmosten bliver efterfølgende klaret ved en statisk dekantering. Dernæst gennemgår vinen en 1. gæring i temperaturkontrollerede rustfri ståltanke, hvorefter den tappes på flasker, som tilsættes en dosis liqueur de tirage, der er en blanding af sukker, gær og vin, og lukkes med kapsel. Dermed forløber vinens 2. gæring og dannelsen af kulsyre inde i selve flasken. Denne metode kaldes også for Champagnemetoden eller Méthode Traditionelle, som er den dyreste og bedste måde at fremstille mousserende vine på. Den kendes især fra de velansete mousserende vine fra Champagne-distriktet i Frankrig. Når vinene er klar til at blive frigivet, så sættes flaskerne i ”pupitres”, en slags reoler, hvor flaskerne står skråt med bunden i vejret. Efter nogen tids drejen og banken af flaskerne har gærresterne samlet sig som en klump nede ved kapslen. Så følger en proces, der kaldes degorgering, hvor flaskehalsen fryses ned, kapslen knappes af, og bundfaldet skydes som en klump op af flasken. Herpå toppes flasken op med vin, og afhængigt af hvor sødlig en vin, der ønskes, et mål sukkerholdig væske kaldet dosage. Afslutningsvis forsynes flasken med champagneprop og en ståltråd, som hjælper proppen med at holde stand mod vinens tryk.

I glasset har vinen en flot citrusfarve med små fine, vedholdende og elegante bobler samt en behagelig frugtig aroma. Smagen er dejlig frisk, tør, frugtig og fyldig med dejlige pirrende bobler samt noter af citrus og blomster.

Velegnet som aperitif eller til grillet fisk, skaldyr, lette salater, pastaretter og magert kød.

Servér den mousserende vin afkølet ved 8-10 °C.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Hillerød VinKompagni ApS / Maximum Wine

Frejasvej 32, 3400 Hillerød

tlf: 34 110 100mail@hilleroedvinkompagni.dk

http://hilleroedvinkompagni.dk