Vilarnau Cava - Brut Rosé

99,95 DKK 129,00 DKK (spar 29,05 DKK)

Vilarnau er en lille Cava producent fra San Sadurní de Anoia, som er utrolig højt beliggende i Penedés. Vingården blev etableret i 1948. Vingården ligger med de betagende Montserrat-bjerge i baggrunden, hvilket et skønt sted at besøge. Villarnau har 15 hektar og producere Cava på Macabeo, Parellada og Xarel.lo. Deres Cava flaskelagrer 14 måneder før flaskerne kommer på markedet. Selvom lovgivningen siger de kun skal lagres 9 måneder, så ønsker man hos Vilarnau endnu mere kompleksitet. 

Model/varenr.: 1000-300-30-8

Vilarnau Cava - Brut Rosé

Vilarnau laver denne Cava Rosé på den utrolig lokale røde drue Trepat og den knap så lokale drue Pinot Noir. Vinen lagres 14 måneder på flasken ligesom alt det andet Cava fra Vilarnau. Dette er en lidt fordyrende proces, da der via lovgivningen kun skal lagres i 9 måneder, men Vilarnau vil ikke gå på kompromis, og lader vinen lagrer længere tid for at opnå mere kompleksitet og fylde.

Vinens farve skabes gennem en 26 timers maceration på drueskallerne, hvorefter man vælger at fermentere mosten under kontrolleret temperatur, for at kunne beholde de friske aromaer og mineralitet. 10 gram/literen er restsukkerniveauet, så vi snakker om en tør Cava her. Røde bær, som friske hindbær og jordbær i duften. Smagen er mere cremet og fed. Virkelig en intens vin. 

Servere den til fisk, skaldyr eller blot som aperitif. Servere den ved 7-10 grader. 

 (ud af 5) i vinavisen.

 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Hillerød VinKompagni ApS / Maximum Wine

Frejasvej 32, 3400 Hillerød

tlf: 34 110 100mail@hilleroedvinkompagni.dk

http://hilleroedvinkompagni.dk