Pierre Ferrand Dry Curacao Yuzu Limited Edition 40% alk.- 70 cl.
Pierre Ferrand Dry Curacao Yuzu Limited Edition 40% alk.- 70 cl.
Den japanske citrusfrugt yuzu er lidt af en darling i den gastronomiske verden, og det var kun et spørgsmål om tid før den for alvor gjorde sit indtog i cocktails og spiritus. Alexandre Gabriel og Pierre Ferrand (hvem ellers?) har på bedste, alkymistiske vis formået at fange den flygtige aroma i en helt ny curaçao – en likør, der normalt er baseret på appelsin. Pierre Ferrand Dry Curaçao Yuzu Late Harvest er et tæt samarbejde med L’Agrumiste i Marokko, som er en af verdens store citruseksperter. De dyrker flere end 250 sorter og har sammen med Ferrand udvalgt den helt rigtige frugt, som ovenikøbet er høstet langt senere end normalt for at få en mere koncentreret smag.
Likøren laves ved, at yuzu-frugten macereres i neutral druespiritus, som derefter destilleres. Destillatet blandes med cognac, citron, vanilje, en yuzu-infusion og Ferrands særlige fadlagrede sukkerblanding. Den færdige likør indeholder cirka 170 gram sukker per liter.
Den store cocktailmesse Tales of the Cocktail i New Orleans er efter hånden arnested for en lang række uundværlige flasker. Det var her Pierre Ferrand i 2012 lancerede deres nu allestedsnærværende Dry Curaçao, og i 2014 var det deres ananas-rom, Stiggin’s Fancy, der fik debut på messen. Nu har Curaçao Yuzu fået den samme gode start, og vi kan håbe, at den ligesom de andre går fra Limited Edition til en permanent del af sortimentet.
Hillerød VinKompagni ApS / Maximum WineFrejasvej 32, 3400 Hillerødtlf: 34 110 100, mail@hilleroedvinkompagni.dkhttp://hilleroedvinkompagni.dk |