Trappistes Rochefort 8
Trappistes Rochefort 8 Mere frugtagtig og knap så sød som Rochefort 6 og med en længere og mere maltet eftersmag. Rochefort 8 repræsentere mere end 60 % af produktionen. Brygning af øl er blevet foretaget på klosteret allerede i 1595, men der har været afbrydelser siden da. Siden 1899 er brygningen sket uden afbrydelser på trods af 2 verdenskrige. Øllen havde oprindelig en lav alkoholprocent og kunne ikke rigtig klare sig i konkurrencen med Chimay. Munkene i Rochefort fik så broderlig hjælp fra munkene i Chimay, og i 1953 blev den første stærke Rochefort lanceret. Rocheforts tre ølsorter identificeres ifølge det gamle system efter ”Stammwürzgrade”, der angiver mængden af opløselige substanser i masken. De 3 øl brygges efter den samme opskrift, men med forskelligt alkoholindhold. Øllene eftergærer som de andre Trappistøl på flasken og er klar til at drikke efter 6, 8 og 10 uger svarende til styrkeangivelsen. Alle 3 øl kan tåle at lagres. De har et fint cafe-au-lait farvet skum, som ret hurtigt svinder til en drikkeklar tykkelse. 33 cl. af 9,2 % alkohol
Trappistes Rochefort 8
Mere frugtagtig og knap så sød som Rochefort 6 og med en længere og mere maltet eftersmag. Rochefort 8 repræsentere mere end 60 % af produktionen.
Brygning af øl er blevet foretaget på klosteret allerede i 1595, men der har været afbrydelser siden da. Siden 1899 er brygningen sket uden afbrydelser på trods af 2 verdenskrige. Øllen havde oprindelig en lav alkoholprocent og kunne ikke rigtig klare sig i konkurrencen med Chimay. Munkene i Rochefort fik så broderlig hjælp fra munkene i Chimay, og i 1953 blev den første stærke Rochefort lanceret.
Rocheforts tre ølsorter identificeres ifølge det gamle system efter ”Stammwürzgrade”, der angiver mængden af opløselige substanser i masken. De 3 øl brygges efter den samme opskrift, men med forskelligt alkoholindhold. Øllene eftergærer som de andre Trappistøl på flasken og er klar til at drikke efter 6, 8 og 10 uger svarende til styrkeangivelsen. Alle 3 øl kan tåle at lagres. De har et fint cafe-au-lait farvet skum, som ret hurtigt svinder til en drikkeklar tykkelse.
![]() |
Hillerød VinKompagni ApS / Maximum WineFrejasvej 32, 3400 Hillerødtlf: 34 110 100, mail@hilleroedvinkompagni.dkhttp://hilleroedvinkompagni.dk |