Chartreuse - Liqueur Jaune 43% alk. 35 cl.

199,95 DKK

Den “gule” Chartreuse er en lidt mildere, mere sødmefuld udgave af den klassiske urtelikør fra de hemmelighedsfulde karteusermunke. De 130 urter, planter, blomster og så videre giver en dyb, kompleks urtet smag, og her får man den altså i en lidt sødere udgave, med ”kun” 43% alkohol versus den grønnes heftige 55%.

Model/varenr.: 110-170-48

Chartreuse - Liqueur Jaune 43% alk. 35 cl.

Historien bag Chartreuse går helt tilbage til år 1084, hvor Saint Bruno fra Köln kom til Chartreuse, som er beliggende nær Grenoble i de franske alper. Her stiftede han munkeordenen ”The Carthusian Monks”. Den videre historie omkring Karteuser-munkene og deres likører er ret omfattende og omskiftelig. 

I dag bliver Chartreuse udelukkende destilleret i Voiron. Men de 130 forskellige urter, planter og blomster som Chartreuse bliver produceret af, opbevares i La Grande Chartreuse Klosteret indtil de bliver bragt til Voiron. En yderst vigtig detalje i produktionen af Chartreuse er, at der kun er tre munke som må kende til den unikke opskrift. Selve destillationen og den efterfølgende lagring på egetræsfade overvåges kun af de tre Karteuser-munke.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Hillerød VinKompagni ApS / Maximum Wine

Frejasvej 32, 3400 Hillerød

tlf: 34 110 100mail@hilleroedvinkompagni.dk

http://hilleroedvinkompagni.dk

spacer Update cookies preferences