Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Da danskerne for alvor stiftede bekendtskab med vine i 60’erne, var det i høj grad Spanien der kom i glasset. Langsomt blev man mere nysgerrig, og ind kom nye og spændende lande og kun Rioja forblev danskerne tro mod. De seneste femten år er der dog sket en radikal ændring i spansk vinproduktion. Gamle, glemte områder er moderniseret, mange vinhuse i de klassiske områder, har lagt stilen om og nye områder som Priorat, Ribera del Duero og Jumilla er blevet trendy. Mange i den internationale vinbranche, anser Spanien for, at være det mest interessante vinland i Europa p.t.

Sorter resultater:

Denne nectar sherry er lavet på 100% Pedro Ximénez. I glasset er vinen helt sort og olieret. Den hænger fedladent i glasset. Duften er powerfuld og intens. Dufter af nødder, kaffe og mørk chokolade. Smagen følger trop, fyldig og sødmefuld. En lille note af brændte mandler, svesker, dadler og rosiner er udpræget i vinen. Vinen har lagret ca. 9 år på amerikansk eg. Smagen runder super blødt og mørkt af. Tørret figner og en lille krydret note. 

Servere denne fremragende sherry til mørke chokolade-baseret dessert, is og desserter med blommer. Nøddekager også. Servere den ved 8 grader i hvidvinsglas. 

169,00 DKK 249,95 DKK (spar 80,95 DKK)

En tør og lækker delikat Manzanilla. Fino’ens lillebror fra San Lucar de Barremed. Farven er flot lys, nærmest stråfarvet med et gyldent/grønligt skær. Smagen er tør og sprød med fylde og en lille bitter tone.

119,95 DKK 149,95 DKK (spar 30,00 DKK)

En knasstør Oloroso med en dybde, intensitet og en enestående cremet koncentration med ristede aromaer og orangeskaller. Et helt fantastisk glas Oloroso, som sherryelskere vil vide at værdsætte. Farven er flot mahogni med et gyldent skær. Smagen er fyldig og tæt, og vinen fornemmes fed trods sin tørre stil. Eftersmagen har en god og vedholdende længde.

199,95 DKK 225,00 DKK (spar 25,05 DKK)

Los Amigos er en sød vin fra Andalucien, lavet på Pedro Ximénez-druen. Det er fristende at sige sherry, men da denne vin kommer fra naboregionen Montilla-Moriles, er det ikke helt det samme. Druerne undergår processen asoleo, hvorved de tørres udenfor i den sydspanske sol, indtil en stor del af vandet er fordampet, og sukkerindhold derved koncentreret. Efterfølgende lagres den mange år på amerikanske egetræsfade i det berømte solera-system.

110,00 DKK 125,00 DKK (spar 15,00 DKK)

En tør og meget delikat Fino - Sherryens hvidvin. Farven er flot lysgylden og smagen er forfriskende tør og delikat. Fino sherry, når det er allerbedst.

119,95 DKK 149,95 DKK (spar 30,00 DKK)

En meget intens Amontillado med en koncentreret og fyldig eftersmag. Amontillado er en Fino-type, der har gennemgået yderligere en "forstærkning" og en endnu længere fadlagring. Farven er ravgylden. Vinen har en kraftig og intens bouquet med nødder, mandel, vanilje og en lille røget tone. Vinen er fyldig med en lang nøddeagtig eftersmag. En flot og meget harmonisk Amontillado fra Colosia.

199,95 DKK 225,00 DKK (spar 25,05 DKK)

Noe Pedro Ximenez har fået 91 Point af Robert Parker. Den er udelukkende produceret på Pedro Ximenez druer og efter Solera metoden. Noe har en endelig lagringsalder på mere end 30 år. Sukkerindholdet er mere end 400 gram pr. liter , og den har en anderledes karakter og profil, mere som en vin sammenlignet med andre PX’er.

195,00 DKK 249,00 DKK (spar 54,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler