Fonseca - Aged Tawny Port 20Y 20% alk.

549,95 DKK

Intens og kraftfuld med afrundede diskrete tanniner og noter af karamel, marcipan, chokolade, toast og nødder.

Model/varenr.: 1000-400-73

Fonseca - Aged Tawny Port 20Y 20% alk. 75 cl. 

I over 200 år har Fonsecas portvine været blandt de mest eftertragtede. De kan næppe beskrives bedre end som vinskribenten James Suckling gør det: ”Fonseca er Bentleyen af Vintage Portvin… Som de berømte luksusbiler, er Fonseca Vintage Portvine fuldblods; et resultat af håndværk og færdighed, men også af passion og kreativitet.”

I 1815 solgte João dos Santos Fonseca sin først portvin i Oporto. Kun få år efter indgik han et samarbejde med Fransisco José Gomes Monteiro og for at få fod på markedet i London sendte de i 1920 Manoel Pedro Guimaraens dertil, hvor han bl.a. solgte portvinene fra Fonseca & Monteiro. I 1958 gik partnerskabet "Fonseca, Monteiro, Guimaraens & Co" i stykker og i 1863 købte Manoels sønner varemærket ”Fonseca & Co.” af Monteiros arving i Oporto. I 1948, efter 2 verdenskrige var økonomien smuldret på trods af vintage-portvinenes succes og "Guimaraens & Son" blev opkøbt af Taylor, Fladgate & Yeatman. De to firmaer drives separat og i 1970’erne opkøber Guimaraens først Quinta do Cruzeiro og sidenhen Quinta do Panascal og Quinta de Santo for at kvalitetssikre druematerialet til de berømte portvine. Siden 1994 har Adrian og Natascha Bridge, datter af tidl. dirketør for Taylor, Fladgate & Yeatman, drevet Guimeraens, der i 2001 skiftede navn til "Taylor Fonseca Group" i samarbejde med David Guimaraens.

Hvert forår udvælger Fonseca’s team de vine, der skal lagre som Old Tawny Ports. 20 års Tawny er et blend, hvor vinene tilsammen vil have lagret i gennemsnitligt 20 år. Det forlanges dermed ikke, at vinen er fadlagret i 20 år, men dog at smagsprofilen er lig en portvin der ville have lagret så længe.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Hillerød VinKompagni ApS / Maximum Wine

Frejasvej 32, 3400 Hillerød

tlf: 34 110 100mail@hilleroedvinkompagni.dk

http://hilleroedvinkompagni.dk