Zeni - Cruino Rosso Veronese

189,00 DKK 239,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Cruino Rosso Veronese har en flot, dybrød farve. Bouqueten er en sand bombe præget af en bred vifte af nuancer, hvor der fornemmes toner af tørret frugt, rosiner, svesker, mørke kirsebær og blommer samt undertoner af krydderi med noter af kanel. Smagen er kraftfuld med masser af frugt i dejlig kombination med den bløde eftersmag. Et super glas vin, der i høj grad minder om en stor Amarone, bare lidt mere moderne i stilen. Vinen er fadlagret i 10-14 måneder på nye franske egetræsfade.

Model/varenr.: 120 1225

 Zeni - Cruino Rosso Veronese 2012

 

En fed, lækker Veronese på 16 % Alkohol

Cruino Rosso Veronese har en flot, dybrød farve. Bouqueten er en sand bombe præget af en bred vifte af nuancer, hvor der fornemmes toner af tørret frugt, rosiner, svesker, mørke kirsebær og blommer samt undertoner af krydderi med noter af kanel. Smagen er kraftfuld med masser af frugt i dejlig kombination med den bløde eftersmag. Et super glas vin, der i høj grad minder om en stor Amarone, bare lidt mere moderne i stilen. Vinen er fadlagret i 10-14 måneder på nye franske egetræsfade 

Vinen bør dekanteres og serveres til kraftigere kødretter, hvor tilbehøret også er i den kraftigere ende. Den passer perfekt til vildt, grillet oksekød, krydret og brasseret retter a la italiensk stil. Det er også en oplagt julevin, der både kan klare anden og flæskestegen eller et glas blot til ren nydelse og som meditationsvin. 

Druerne bliver dyrket i hjertet af Verona området. Første årgang af denne vin var 1986, og det var dengang en banebrydende vin, da Zeni var de første i Verona området til at kombinere en vin lavet på 100 % Corvina med fadlagring på nye franske egetræsfade. Denne vin laves som en Amarone. Samtlige druer håndplukkes og selekteres grundigt, og ligges efterfølgende til tørre i omkring to måneder. Under tørringen fordamper en del af vandindholdet i druerne, så der udelukkende er en koncentreret saft tilbage i druerne med et højere sukkerindhold end normalt. Dette gør også, at vinens alkoholprocent rammer de 16 % alkohol, som bestemt ikke smages negativt. Efter tørringen vinificeres vinen og fadlagres i 10-14 måneder på nye franske egetræsfade. Efter fadlagringen tappes vinen og frigives til salg.

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. 16 % Alkohol.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Hillerød VinKompagni ApS / Maximum Wine

Frejasvej 32, 3400 Hillerød

tlf: 34 110 100, mail@hilleroedvinkompagni.dk

http://hilleroedvinkompagni.dk